«Θύελλα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.. Διακόπηκε η συνεδρίαση

«Θύελλα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.. Διακόπηκε η συνεδρίαση




Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!!! Στην αίθουσα εισήλθαν εργαζόμενοι και μέλη των Σωματείων τους ζητώντας από το σώμα να πάρει θέση για τη μήνυση που έχει υποβάλλει αντιδήμαρχος σε βάρος μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου.

Όλα είχαν ξεκινήσει στις 22 Μάιου 2024, όταν ο αντιδήμαρχος διαπληκτίστηκε με εργαζόμενη του παιδικού σταθμού. Η ίδια απευθύνθηκε στο σωματείο Θεσπρωτίας και συγχρόνως ενημέρωσε και την αρμόδια Αντιδήμαρχο για το συμβάν. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Θεσπρωτίας εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία με την οποία καταδίκασε το φαινόμενο και τη συμπεριφορά του Συμβούλου.



Ο αντιδήμαρχος αντέδρασε υποβάλλοντας μήνυση στον Πρόεδρο και στην Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Θεσπρωτίας, αλλά και στην εργαζόμενη υπεύθυνη του παιδικού σταθμού Μαργαριτίου.

Το βράδυ της Τετάρτης εργαζόμενοι του Δήμου και εκπρόσωποι των σωματείων ΟΤΑ από την Άρτα, την Πρέβεζα, την Λευκάδα και τα Ιωάννινα έφτασαν στο Δημαρχείο και στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση για τα γεγονότα και τη μήνυση που έχει υποβάλει ο αντιδήμαρχος στα μέλη της διοίκησης του σωματείου για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι εκπρόσωποί τους που τοποθετήθηκαν τόνισαν ότι δεν πρόκειται για κάτι προσωπικό αλλά για δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.



Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής ο οποίος ανέφερε ότι «ακούστηκαν ανοησίες και ασυναρτησίες» από τους εκπροσώπους των εργαζομένων πυροδότησε το κλίμα και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο Δήμαρχος συνέχισε απτόητος και εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών να ισχυρίζεται ότι δεν παρεμποδίζεται η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

«Υπάρχει καμία καταγγελία ότι εμποδίζουμε τους συνδικαλιστές να ασκούν τα καθήκοντά τους… Υπάρχει καμία καταγγελία ότι παρεμποδίσαμε απεργία ή στάση εργασίας…» ανέφερε ο κ. Νταής εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από τους εργαζόμενων, φωνών και αποδοκιμασιών.

Ο Δήμαρχος συνέχισε και η τοποθέτησή του για το συγκεκριμένο συμβάν παρείχε πλήρη κάλυψη στον αντιδήμαρχό του κάτι που εξόργισε τους παριστάμενους.

«Είναι μήνυση από έναν πολίτη που είναι και αντιδήμαρχος επειδή θεωρεί ότι προσβάλλεται η προσωπικότητά του. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να προσφεύγει στην δικαιοσύνη όταν πιστεύει ότι προσβάλλεται. Κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορεί να τον παρεμποδίσει» υποστήριξε.

Η πλειοψηφία, δηλαδή η παράταξη της Δημοτικής Αρχής δεν δέχθηκε να συζητήσει το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και αντιπρότεινε τη συζήτησή του μετά την εξάντληση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν, όπως αρνήθηκαν και την αποχώρησή τους από την αίθουσα. Κρατώντας τα πανό βρέθηκαν στα έδρανα του σώματος από όπου αποχωρούσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η Πρόεδρος του σώματος κατέβαλε προσπάθεια να περάσει στην ημερήσια διάταξη, οι εργαζόμενοι απάντησαν με συνθήματα και η συνεδρίαση διακόπηκε.

Πηγή epiruspost.gr
«Θύελλα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.. Διακόπηκε η συνεδρίαση «Θύελλα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.. Διακόπηκε η συνεδρίαση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.