Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός παιδιού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός παιδιού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που σκοπό έχει να προωθήσει τη βιώσιμη μετακίνηση, την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις μας. 
Ωστόσο, πόσο ειρωνικό είναι να διοργανώνονται εκδηλώσεις όπως η ποδηλατική βόλτα που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας, όταν βασικές υποδομές της πόλης βρίσκονται σε τόσο κακή κατάσταση, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών;
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το δήμο Ηγουμενίτσας, σημειώθηκε ένα ατύχημα όταν ένα παιδάκι έπεσε σε μια ανοιχτή τρύπα στο πεζοδρόμιο της παραλιακής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. 
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε από το σημείο του ατυχήματος είναι αποκαλυπτικές της κατάστασης που επικρατεί. 
Το πεζοδρόμιο βρίσκεται σε εγκατάλειψη, με τρύπες και κακοτεχνίες που δεν ταιριάζουν σε μια πόλη που υποτίθεται ότι φιλοδοξεί να προάγει την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα.


Η ευθύνη, φυσικά, βαραίνει ξεκάθαρα τη δημοτική αρχή.
Το να διοργανώνεις εκδηλώσεις και να καλείς τους πολίτες να συμμετάσχουν, χωρίς να έχεις πρώτα εξασφαλίσει ότι οι βασικές υποδομές είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση, αποτελεί όχι μόνο έλλειψη σεβασμού, αλλά και επικίνδυνη αδιαφορία.
Αντί να εστιάζει ο Δήμος στην προβολή των "βιώσιμων" εκδηλώσεων και δράσεων, θα ήταν φρόνιμο να αρχίσει από τα βασικά: την ασφάλεια των πολιτών. Οι τρύπες στα πεζοδρόμια, οι κακοτεχνίες και οι αμέλειες στη συντήρηση των δημόσιων χώρων δεν είναι απλά δείγματα κακής διαχείρισης. Είναι εν δυνάμει κίνδυνοι για όλους, από τους ποδηλάτες μέχρι τους πεζούς, και ιδιαίτερα για τα παιδιά που συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις με τη φροντίδα και την εμπιστοσύνη των γονέων τους.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας οφείλει άμεσα να αναλάβει την ευθύνη για αυτή την κατάσταση και να προχωρήσει στη βελτίωση των υποδομών πριν συμβεί ένα ακόμα πιο σοβαρό περιστατικό. Οι πολίτες δεν χρειάζονται απλά εκδηλώσεις για να πειστούν για τη σημασία της βιώσιμης κινητικότητας – χρειάζονται ασφαλείς δρόμους και πεζοδρόμια για να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς φόβο.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να μας θυμίσει ότι η ουσιαστική βελτίωση της πόλης μας δεν έρχεται μόνο μέσα από τη συμμετοχή σε διεθνείς καμπάνιες και εκδηλώσεις, αλλά από τη συνεχή και προσεκτική φροντίδα των υποδομών μας. Μέχρι να επιτευχθεί αυτό, όλες αυτές οι εκδηλώσεις για την προώθηση της κινητικότητας θα μένουν κενές περιεχομένου και οι πολίτες θα συνεχίσουν να ζουν με τον φόβο των καθημερινών ατυχημάτων.
Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός παιδιού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός παιδιού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.