Από τον Νοέμβριο στο Ελευθεροχώρι και τα απορρίμματα της Βόρειας Κέρκυρας!

Από τον Νοέμβριο στο Ελευθεροχώρι και τα απορρίμματα της Βόρειας Κέρκυρας!




Σε οριακό σημείο οδηγείται το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων της Ηπείρου το οποίο δέχεται ήδη τα απορρίμματα των Παξών και της Κεντρικής Κέρκυρας καθώς μέσα στο επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν και τα απορρίμματα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Η έναρξη της μεταφοράς των απορριμμάτων από την Βόρεια Κέρκυρα θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος της περιοχής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για απόφαση που έλαβε η κεντρική κυβέρνηση και με την οποία ο Δήμος οφείλει να συμμορφωθεί. Εκτίμηση της δημοτικής αρχής είναι ότι το κόστος θα ανέβει κατά 700 χιλιάδες περίπου σε ετήσια βάση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου δεν έχει γίνει καμία συζήτηση μέχρι στιγμής για την συμφωνία με την Βόρεια Κέρκυρα και για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης όπως έχει γίνει με την Κεντρική Κέρκυρα αλλά και τους Παξούς.

Στην τελευταία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πρέβεζας ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος –είναι και πρόεδρος στον ΦΟΔΣΑ- είχε κάνει γνωστό ότι οι ποσότητες απορριμμάτων που επεξεργάζεται το εργοστάσιο ξεπερνούν τους εκατό χιλιάδες τόνους.

Σημειώνεται ότι το ανώτατο όριο για τη μονάδα είναι οι 120 χιλιάδες τόνοι στοιχείο που πρέπει να συνυπολογιστεί για τις δυνατότητες «φιλοξενίας» όλων των κερκυραϊκών απορριμμάτων καθώς ήδη φημολογείται έντονα ότι λύση στην Ήπειρο εξετάζει και η Νότια Κέρκυρα.

Την απόφαση για την μεταφορά των απορριμμάτων της Βόρειας Κέρκυρας στη μονάδα ΑΣΑ έλαβε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και ήδη έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Η απόφαση αφορά στη μεταφορά 26 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων η οποία «επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των αποβλήτων και να πραγματοποιηθεί η αποκομιδή αυτών η οποία δεν επιδέχεται αναβολή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται!

Η ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται την μεταφορά των απορριμμάτων της Βόρειας Κέρκυρας μέχρι και τον Μάιο του 2026!

Πηγή epiruspost.gr
Από τον Νοέμβριο στο Ελευθεροχώρι και τα απορρίμματα της Βόρειας Κέρκυρας! Από τον Νοέμβριο στο Ελευθεροχώρι και τα απορρίμματα της Βόρειας Κέρκυρας! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.