Βαριά πρόστιμα στις παραλιακές καφετέριες της Ηγουμενίτσας

Βαριά πρόστιμα στις παραλιακές καφετέριες της Ηγουμενίτσας 


Σοβαρά πρόστιμα επιβλήθηκαν σε παραλιακές καφετέριες της Ηγουμενίτσας, σε όλο το μήκος από το ύψος του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας μέχρι και το πρώην ΤΕΙ. 
Οι παραβάσεις αφορούν κυρίως την αυθαίρετη τοποθέτηση κατασκευών όπως ξύλινα δάπεδα, ξύλινες περιφράξεις, μεταλλικές κατασκευές και σιδηροδοκοί, οι οποίες τοποθετήθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και θεωρούνται παράνομες σύμφωνα με τη νομοθεσία (Ν. 4495/2017).
Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 1.500 ευρώ και φτάνουν έως και 9.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση και τη φύση των κατασκευών. 
Οι ιδιοκτήτες καλούνται να απομακρύνουν τις αυθαίρετες κατασκευές εντός της προθεσμίας των 30 ημερών, διαφορετικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της βεβαίωσης των προστίμων στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και της επιβολής περαιτέρω κυρώσεων.
Οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν ενδικοφανώς στο αρμόδιο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, εντός 30 ημερών από την παραλαβή της έκθεσης. Η προσφυγή πρέπει να συνοδεύεται από την κατάθεση παραβόλου ύψους 50 ευρώ και απαιτείται η προσκόμιση τεκμηρίωσης για την άρση των παραβάσεων ή την υποβολή αιτήματος νομιμοποίησης, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Ωστόσο, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες από την πλευρά των καταστηματαρχών. 
Σύμφωνα με τους ίδιους, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας, Παναγιώτη Νταή, στις αρχές του καλοκαιριού, τους είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα επιβληθούν πρόστιμα για τις κατασκευές που είχαν τοποθετήσει. "Εγώ σας δίνω τις άδειες, εγώ σας ρίχνω τα πρόστιμα και δεν θα το κάνω", ήταν τα λόγια του δημάρχου, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ιδιοκτητών.
"Εάν μας είχε ενημερώσει ο δήμαρχος ότι πρέπει να απομακρυνθούν οι κατασκευές άμεσα, θα το είχαμε πράξει. Τώρα και το πρόστιμο θα χρεωθούμε και τις εργασίες απομάκρυνσης θα πρέπει να κάνουμε" αναφέρουν οι ιδιοκτήτες των καφετεριών, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους στο thespro.gr.
Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, με τους ιδιοκτήτες να αισθάνονται προδομένοι από τη δημοτική αρχή και προσωπικά από το Δήμαρχο κ. Νταή, τον οποίο κατηγορούν για αθέτηση υποσχέσεων, ενώ προσπαθούν να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες τόσο οικονομικά όσο και νομικά.
Βαριά πρόστιμα στις παραλιακές καφετέριες της Ηγουμενίτσας Βαριά πρόστιμα στις παραλιακές καφετέριες της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.