Μήνυμα του Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα του Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς




Α­γα­πη­τοί μα­θη­τές και μα­θή­τρι­ες,

Η Ι­ε­ρά Μη­τρό­πο­λη Πα­ρα­μυ­θί­ας, Φι­λια­τών, Γη­ρο­με­ρί­ου και Πάρ­γας και ε­γώ προ­σω­πι­κά, ως πνευ­μα­τι­κός σας πα­τέ­ρας, ευ­χό­με­θα και προ­σευ­χό­με­θα να δι­α­νύ­σε­τε και φέ­τος έ­να ευ­λο­γη­μέ­νο, δη­μι­ουρ­γι­κό, πα­ρα­γω­γι­κό και ευ­χά­ρι­στο σχο­λι­κό έ­τος, με υ­γεί­α και πρό­ο­δο.

Α­σφα­λώς, α­φού και ε­μείς κά­πο­τε βρι­σκό­μα­σταν στη θέ­ση σας, γνω­ρί­ζου­με ό­τι το τέ­λος των δι­α­κο­πών του κα­λο­και­ριού α­κο­λου­θεί­ται α­πό το συ­ναί­σθη­μα μιας γλυ­κιάς με­λαγ­χο­λί­ας και νο­σταλ­γί­ας. Συγ­χρό­νως, ό­μως, αυ­τό το τέ­λος ση­μα­το­δο­τεί και μια νέ­α αρ­χή μέ­σα στο σχο­λι­κό πε­ρι­βάλ­λον, κον­τά στους κα­λούς και άξιους εκ­παι­δευ­τι­κούς σας και στους α­γα­πη­μέ­νους σας φί­λους και συμ­μα­θη­τές.

Σας προ­τρέ­που­με, λοι­πόν, να α­ξι­ο­ποι­ή­σε­τε αυ­τή την ευ­και­ρί­α και να αρ­χί­σε­τε τη νέ­α σχο­λι­κή χρο­νιά θέ­τον­τας υ­ψη­λούς στό­χους, οι ο­ποί­οι θα σας ο­δη­γή­σουν στην κα­τά­κτη­ση της γνώ­σης, αλ­λά και στην α­πό­κτη­ση γε­νι­κό­τε­ρης παι­δεί­ας, αρ­χής γε­νο­μέ­νης α­πό τη βελ­τί­ω­ση του τρό­που ε­πι­κοι­νω­νί­ας τό­σο με τους εκ­παι­δευ­τι­κούς, ό­σο και με τους συμ­μα­θη­τές σας. Προ­κει­μέ­νου, βέ­βαι­α, οι κό­ποι σας να α­πο­δώ­σουν καρ­πούς, θα θέ­λα­με να ε­πι­ση­μά­νου­με, με πα­τρι­κή α­γά­πη και εν­δι­α­φέ­ρον, ό­τι εί­ναι α­πα­ραί­τη­το η κά­θε προ­σπά­θειά σας να εμ­πνέ­ε­ται αρ­χι­κώς α­πό πί­στη στον Τρι­α­δι­κό Θε­ό, την Πα­να­γί­α και τους Α­γί­ους της Εκ­κλη­σί­ας μας και στη συ­νέ­χεια α­πό ευ­γνω­μο­σύ­νη προς τους γο­νείς και τους κη­δε­μό­νες σας, σε­βα­σμό προς τους εκ­παι­δευ­τι­κούς σας, α­γά­πη προς τους συμ­μα­θη­τές σας και εμ­πι­στο­σύ­νη στις δυ­νά­μεις σας.

Ε­πι­προ­σθέ­τως, ευ­χό­με­θα εγ­καρ­δί­ως στους εκ­παι­δευ­τι­κούς να ε­πι­τε­λέ­σε­τε και φέ­τος το λει­τούρ­γη­μά σας με υ­γεί­α, δύ­να­μη και κά­θε ε­πι­τυ­χί­α, και στους γο­νείς και κη­δε­μό­νες να έ­χε­τε και ε­σείς δύ­να­μη και αν­το­χές, προ­κει­μέ­νου να στη­ρί­ζε­τε με α­γά­πη και κα­τα­νό­η­ση τα παι­διά σας στο δύ­σκο­λο και κο­πι­α­στι­κό έρ­γο τους.

Τέ­λος, ευ­χό­με­θα ι­δι­αί­τε­ρα στους μα­θη­τές της Τρί­της Λυ­κεί­ου να έ­χε­τε δύ­να­μη, αυ­το­πε­ποί­θη­ση και α­πό­λυ­τη ε­πι­τυ­χί­α στους στό­χους σας, μέ­νον­τας πάν­το­τε κον­τά στην Εκ­κλη­σί­α και στον Χρι­στό, τον Δι­δά­σκα­λο ό­λων μας, ο Ο­ποί­ος ευ­λο­γεί τα κα­λά μας έρ­γα και πα­ρέ­χει τη θεί­α φώ­τι­ση σε ό­ποι­ον την ε­πι­ζη­τεί.

Με­τ’ εγ­καρ­δί­ων πα­τρι­κών ευ­χών

Ο Μη­τρο­πο­λί­της
† Ο Πα­ρα­μυ­θί­ας, Φι­λια­τών,
Γη­ρο­με­ρί­ου και Πάρ­γης Σε­ρα­πί­ων
Μήνυμα του Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Μήνυμα του Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.