Δωρεά οικοπέδου από τον Δήμο Φιλιατών, σε Ολλανδούς επενδυτές, για κατασκευή Γηροκομείου και Κέντρου Αποκατάστασης

Δωρεά οικοπέδου από τον Δήμο Φιλιατών, σε Ολλανδούς επενδυτές, για κατασκευή Γηροκομείου και Κέντρου Αποκατάστασης


Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, κατά την τακτική συνεδρίασή του στις 30 Αυγούστου 2024, αποφάσισε ομόφωνα την καταρχήν δωρεά ενός οικοπέδου 50 στρεμμάτων στη δημοτική κοινότητα Τρικορύφου σε Ολλανδούς επιχειρηματίες, εκπροσωπούμενους από τον κ. Γεώργιο Αραμπατζάκη, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Θεσπρωτός. Ο σκοπός της δωρεάς είναι η κατασκευή ενός Γηροκομείου και Κέντρου Αποκατάστασης, που θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των τοπικών υπηρεσιών υγείας και φροντίδας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η έκταση αυτή, που παραμένει αχρησιμοποίητη και για την οποία ο Δήμος δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για αξιοποίηση, θα δοθεί υπό συγκεκριμένους όρους στους επενδυτές. Μεταξύ αυτών, η δωρεά θα ακυρωθεί και η κυριότητα του ακινήτου θα επανέλθει αυτοδίκαια στο Δήμο εάν ο στόχος της κατασκευής του γηροκομείου και του κέντρου αποκατάστασης δεν επιτευχθεί εντός πενταετίας.

Η οριστική απόφαση για τη δωρεά και οι σχετικοί όροι θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση, όπου οι επενδυτές θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα σχέδια τους. Η επένδυση αυτή εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στον Δήμο Φιλιατών και θα καλύψει σημαντικές ανάγκες για τη φροντίδα ηλικιωμένων και ατόμων που χρειάζονται αποκατάσταση υγείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρικορύφου, καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρόταση, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την προώθηση των τοπικών συμφερόντων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Δωρεά οικοπέδου από τον Δήμο Φιλιατών, σε Ολλανδούς επενδυτές, για κατασκευή Γηροκομείου και Κέντρου Αποκατάστασης Δωρεά οικοπέδου από τον Δήμο Φιλιατών, σε Ολλανδούς επενδυτές, για κατασκευή Γηροκομείου και Κέντρου Αποκατάστασης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.