Σούλι: Άγνωστοι μετέτρεψαν δάσος σε… καυσόξυλα!!!

Σούλι: Άγνωστοι μετέτρεψαν δάσος σε… καυσόξυλα!!!




Σε κρανίου τόπος έχει μετατραπεί μεγάλο τμήμα δάσους από αγνώστους που εισήλθαν, έκοψαν αυθαίρετα εκατοντάδες δέντρα, τα… μετέτρεψαν σε καυσόξυλα είτε προς ιδία χρήση, είτε προς πώληση και άφησαν πίσω τους σωρούς από κλαδιά που τους ήταν αχρείαστα!

Όλα αυτά συμβαίνουν στην περιοχή Κουκουλιών του Σουλίου και σε έκταση που οι ντόπιοι κάτοικοι την γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες ως ιδιοκτησία μοναστηριακή..

Το γεγονός της γενικευμένης υλοτόμησης έγινε αντιληπτό από κάτοικο του χωριού που ήρθε τις μέρες αυτές από το εξωτερικό.

Έμεινε άναυδος με τις εικόνες που αντίκρισε και σοκαρίστηκε από τους σωρούς κλαδιών που έχουν μείνει στο δάσος που λεηλατήθηκε.. Κι αυτό καθώς αποτελούν κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς που μπορεί να απειλήσει το μοναδικό δάσος ελάτης που βρίσκεται πλησίον της περιοχής.






Ο ίδιος, με τον οποίο συνομίλησε το Epiruspost, απευθύνθηκε την Παρασκευή στις δασικές υπηρεσίες του Νομού Θεσπρωτίας και υπέδειξε όσα έχουν συμβεί.. Η εικόνα που αποκόμισε είναι ότι δεν γνώριζαν τίποτα, ούτε υπήρξε σχετική αδειοδότηση, σε μία περίοδο που είναι σε ισχύ και οι αντιπυρικές διατάξεις.

Μόλις λίγες ώρες μετά την αναφορά που έκανε στις δασικές υπηρεσίες έγινε αποδέκτης τηλεφωνημάτων από «παράγοντες» οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η έκταση που υλοτομήθηκε είναι ιδιωτική!!!

Οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, την γνωρίζουν δεκαετίες τώρα ως περιουσία του μοναστηριού..

Είτε ιδιωτική, είτε δημόσια, η υλοτόμηση απαιτεί άδειες οι οποίες δεν είχαν δοθεί από τις δασικές υπηρεσίες της Θεσπρωτίας.

Απομένει σ΄αυτές να ερευνήσουν και να διερευνήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και πως ένα ολόκληρο δάσος μετατράπηκε σε καυσόξυλα χωρίς οι ίδιες να γνωρίζουν το παραμικρό!

Πηγή epiruspost.gr
Σούλι: Άγνωστοι μετέτρεψαν δάσος σε… καυσόξυλα!!! Σούλι: Άγνωστοι μετέτρεψαν δάσος σε… καυσόξυλα!!! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.