Επανέφεραν την εκκλησία της Παναγίας Παραποτάμου στην αρχική της αίγλη

Επανέφεραν την εκκλησία της Παναγίας Παραποτάμου στην αρχική της αίγλη


Με αγάπη για τον τόπο τους και πνεύμα συνεργασίας, εμπλεκόμενοι φορείς κάτοικοι του Παραποτάμου ανέλαβαν πρωτοβουλία για την ανανέωση της εκκλησίας της Παναγίας, χαρίζοντας της μια νέα, ανανεωμένη όψη. 
Μετά από συντονισμένες ενέργειες, η εκκλησία υπέστη σημαντικές παρεμβάσεις, όπως καθαριότητα, βάψιμο, περιποίηση και γενικό καλλωπισμό του χώρου, επαναφέροντας την στην αρχική της αίγλη. 
Οι προσπάθειες αυτές δεν θα είχαν επιτευχθεί χωρίς την προσωπική εργασία κατοίκων, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά, προσφέροντας το χρόνο και τις δεξιότητές τους.
Ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Αλέξης Μήτσελος, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες και παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλα τα ενδεδειγμένα μέσα προστασίας, επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας και της καλής διάθεσης που επέδειξαν οι κάτοικοι, υπογραμμίζοντας ότι «με αγάπη για τον τόπο μας, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα». 
Η κοινή αυτή προσπάθεια αναδεικνύει τη δύναμη της συλλογικότητας και την επιθυμία των κατοίκων να διατηρήσουν ζωντανή την πολιτιστική και θρησκευτική τους κληρονομιά.
Η ανακαίνιση της εκκλησίας δεν αποτελεί απλώς αισθητική βελτίωση, αλλά και μια πράξη τιμής στην ιστορία και την παράδοση του Παραποτάμου, ενώ αποτελεί και ένα παράδειγμα για την ευρύτερη περιοχή, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει θέληση και συνεργασία, ακόμα και οι πιο φιλόδοξοι στόχοι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Επανέφεραν την εκκλησία της Παναγίας Παραποτάμου στην αρχική της αίγλη Επανέφεραν την εκκλησία της Παναγίας Παραποτάμου στην αρχική της αίγλη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.