Καθολικό «όχι» από την Περιφέρεια στα αιολικά της Ηγουμενίτσας

Καθολικό «όχι» από την Περιφέρεια στα αιολικά της Ηγουμενίτσας




Με συνοπτικές διαδικασίες η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησε αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα τέσσερα αιολικά πάρκα πέριξ της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Τα συγκεκριμένα έργα που προβλέπονται πάνω από την πόλη έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα ενώ θετικά έχουν γνωμοδοτήσει έξι υπηρεσίες που υπάγονται στο κράτος, όπως Εφορείες Αρχαιοτήτων και ΥΠΑ.

Ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Βασίλης Γοργόλης αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και μετέφερε τους βασικούς άξονες της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που γνωμοδότησε αρνητικά για το έργο.

Η προτεινόμενη θέση δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης συμπληρώνοντας ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν είναι συμβατή με το χωροταξικό της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης επεσήμαναν ότι το κεντρικό κράτος φαίνεται να μην ακούει ούτε την Περιφέρεια αλλά ούτε και τις τοπικές κοινωνίες.

Την ίδια ώρα το χωροταξικό για τις ΑΠΕ έχει καθυστερήσει με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Πηγή epiruspost.gr
Καθολικό «όχι» από την Περιφέρεια στα αιολικά της Ηγουμενίτσας Καθολικό «όχι» από την Περιφέρεια στα αιολικά της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.