Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Άρτας, κατά της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Άρτας, κατά της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας


Καταγγέλλουμε την ενέργεια και τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας η οποία προχώρησε σε μήνυση κατά των συνδικαλιστικών στελεχών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας, Υφαντή Σπυρίδων πρόεδρο του συλλόγου και της γ.γ. του συλλόγου Σοφία Σεγγούνη που στόχο έχουν την φίμωση των συνδικαλιστικών οργάνων και την ουσιαστική παρεμπόδιση της δράσης τους.
Θεωρούμε ως εργαζόμενοι πως τέτοιες προσπάθειες δίωξης συνδικαλιστών, είναι τουλάχιστον απαράδεκτες και επικίνδυνες. Στοχεύουν ευθέως στη συνδικαλιστική ελευθερία και δράση πρώτα απ'όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των συναδέλφων τους. Δικαιώματα που τα τελευταία χρόνια δέχονται συντονισμένη και γενικευμένη επίθεση από όλες τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε., τους κάθε λογής επιχειρηματικούς ομίλους.

Το σωματείο μας ως εκ τούτου στηρίζει και συνυπογράφει το παρακάτω ψήφισμα αλληλεγγύης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Η συνδικαλιστική δράση και η συνδικαλιστική αλληλεγγύη δεν ποινικοποιούνται, ούτε στην Ηγουμενίτσα, ούτε πουθενά!
Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΗΜΩΝ της Π.Ε. ΑΡΤΑΣ, στηρίζει και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους συναδέλφους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας, Υφαντή Σπυρίδων πρόεδρο του συλλόγου και την γ.γ. του συλλόγου Σοφία Σεγγούνη, που διώκονται με μήνυση από τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας, γιατί αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή τακτική της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, που ακολουθεί πιστά την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και απαιτούμε την απαλλαγή των συναδέλφων από κάθε κατηγορία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Κανένας εργαζόμενος και κανένας συνδικαλιστής δεν είναι μόνος του απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας!
Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου και συνδικαλιστή που διώκεται γιατί αγωνίζεται για τα δικαιώματα όλων μας.
Οργανωνόμαστε και παλεύουμε απέναντι σε όλους εκείνους που επιχειρούν να μας φιμώσουν.

Ούτε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, την προάσπιση της συνδικαλιστικής δράσης, το δικαίωμα στην απεργιακή κινητοποίηση, την έκφραση της αλληλεγγύης και την περιφρούρηση των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.
Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε και να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, κάθε αγωνιστή, που μάχεται ενάντια στην κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, στον αυταρχισμό της Διοίκησης και στην καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την τακτική της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας που πάει χέρι – χέρι με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και απαιτούμε την απαλλαγή όλων των συνδικαλιστικών στελεχών που διώκονται με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την τρομοκράτηση και τη φίμωση των εργαζομένων.

ΤΟ Δ.Σ.
Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Άρτας, κατά της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Άρτας, κατά της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.