Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας: Με όπλο την αλληλεγγύη, η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει.

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας: Με όπλο την αλληλεγγύη, η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει.





Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 18-9-2024 ο Σύλλογος μας η οποία οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Στην διαμαρτυρία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων ΟΤΑ από Άρτα, Πρέβεζα, Ιωάννινα και Λευκάδα καθώς και το Εργατικό Κέντρο Ηγουμενίτσας, σωματεία της περιοχής και αρκετοί εργαζόμενοι .

Αιτηθήκαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση επί μηνύσεως που έχει υποβάλει αντιδήμαρχος του δήμου Ηγουμενίτσας-για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή ανακοίνωση του Συλλόγου, τον περασμένο Μάιο, που καταδίκαζε τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου αντιδημάρχου σε βάρος δημοτικής υπαλλήλου-στον Πρόεδρο και στην Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Θεσπρωτίας, αλλά και στην εργαζόμενη υπεύθυνη του παιδικού σταθμού Μαργαριτίου.

Η μήνυση που ασκήθηκε δεν αφορά κάποια προσωπική αντιδικία. Ο Αντιδήμαρχος δεν είναι ένας τυχαίος πολίτης που τσακώθηκε με κάποιον άλλο πολίτη. Είναι μέλος της Δημοτικής Αρχής, της εργοδοσίας.

Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας δια του Αντιδημάρχου, προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, προφανώς γιατί ενοχλείται από τη δράση του Συλλόγου. Δίνει με αυτό τον τρόπο «σήμα» στην εργοδοσία της περιοχής να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Και επειδή ακούστηκαν πολλά στο δημοτικό συμβούλιο από την μεριά της δημοτικής αρχής, πρέπει να απαντηθούν τα περί ανοησιών κλπ που ειπώθηκαν δια στόματος του κ.Δημάρχου Ηγουμενίτσας .

1)Ακούστηκε ότι η εν λόγω μήνυση είναι ιδιωτική διαμάχη..ΔΕΝ υπάρχει καμία ιδιωτική διαμάχη. Η μήνυση που ασκήθηκε, δεν ασκήθηκε ως φυσικό πρόσωπο, αλλά ως αντιδήμαρχος, και προκαλούμε την δημοτική αρχή να δημοσιοποιήσει την μήνυση. Διαφορετικά αν εισήρθε ο εν λόγω αντιδήμαρχος ως φυσικό πρόσωπο στον παιδικό σταθμό, θα έπρεπε η ίδια η δημοτική αρχή τουλάχιστον να τον επιπλήξει, ώστε να προφυλαχτεί η εύρυθμη λειτουργία του σταθμού. Αποφασίστε τελικά ως τη εισήρθε στον παιδικό ως αντιδήμαρχος η ως φυσικό πρόσωπο;

2) Ακούστηκε αν υπάρχει καμία επέμβαση στην λειτουργία του συνδικαλιστικού οργάνου στην ελευθερία έκφρασης απ την δημοτική αρχή απαντάμε ΝΑΙ κ Δήμαρχε, θα σας θυμίσουμε την παρέμβαση συμβούλων σας στης εκλογές του σωματείου τον Δεκέμβριο όπως φυσικά σας είχαμε καταγγείλει.

3) Δηλαδή η μήνυση που ασκήθηκε δεν είναι παρέμβαση που στοχεύει ευθέως στη συνδικαλιστική ελευθερία και δράση για τον εκφοβισμό των εργαζομένων και την ελευθερία έκφρασης ;

Συνάδελφοι είναι ξεκάθαρο πως στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Με όπλο την αλληλεγγύη, η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει.


Καταδικάζουμε την τακτική της δημοτικής αρχής Δήμου Ηγουμενίτσας και απαιτούμε την απαλλαγή των συνδικαλιστικών στελεχών και της συναδέλφου που διώκονται με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την τρομοκράτηση και τη φίμωση των εργαζομένων.



Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                  ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας: Με όπλο την αλληλεγγύη, η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας: Με όπλο την αλληλεγγύη, η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.