Αντίδραση της ΕΣΠΕΕΙ για υποχρεωτική συμμετοχή σε ειρηνευτική αποστολή

Αντίδραση της ΕΣΠΕΕΙ για υποχρεωτική συμμετοχή σε ειρηνευτική αποστολή



Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΕΙ) εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της σχετικά με πρόσφατη διαταγή που αφορά στην υποχρεωτική συμμετοχή στελεχών σε ειρηνευτική αποστολή, ανεξαρτήτως της επιθυμίας τους. Σύμφωνα με την Ένωση, η επιθυμία των στελεχών θα πρέπει να αποτελεί κύριο κριτήριο για τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους αποστολές, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η επιτυχία της αποστολής όσο και η προστασία των προσωπικών και οικογενειακών συμφερόντων των στελεχών.

Η ΕΣΠΕΕΙ τονίζει τις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω αυξημένων υπηρεσιακών υποχρεώσεων, καθώς και της συνεχούς οικονομικής πίεσης που επιβαρύνει την καθημερινότητά τους. Η Ένωση προτείνει αύξηση των οικονομικών απολαβών και των υπηρεσιακών παροχών για όσους συμμετέχουν σε τέτοιες αποστολές, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι αποστολές θα επανδρώνονται αποκλειστικά από εθελοντές, χωρίς επιπλέον πίεση στα ήδη επιβαρυμένα στελέχη.

Η ΕΣΠΕΕΙ επισημαίνει ότι δεν αντιτίθεται στους κανονισμούς, αλλά ζητά την αναγνώριση των δικαιωμάτων και των αναγκών των στρατιωτικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευημερία τους και η αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.
Αντίδραση της ΕΣΠΕΕΙ για υποχρεωτική συμμετοχή σε ειρηνευτική αποστολή Αντίδραση της ΕΣΠΕΕΙ για υποχρεωτική συμμετοχή σε ειρηνευτική αποστολή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.