Επίσκεψη στο Ζαγόρι ενόψει του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναικών και Ελληνισμού

Επίσκεψη στο Ζαγόρι ενόψει του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναικών και Ελληνισμού




Επίσκεψη στο Ζαγόρι ενόψει του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναικών και Ελληνισμού. Ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γεώργιος Σουκουβέλος, μαζί με τους αντιδημάρχους, αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες, ανέφερε : «Με την ευκαιρία της σημερινής σας επίσκεψης εδώ στους Ασπράγγελους, στην έδρα του Δήμο Ζαγορίου, σας καλωσορίζω και σας εύχομαι καλή διαμονή στο σύντομο χρόνο της επίσκεψή σας και καλή συνέχεια στο συνέδριό σας.

Η παρουσία σας στο Δήμο μας, και μάλιστα γυναικών, από διαφορετικές χώρες έχει τη δική της σημειολογία, αλλά και την ξεχωριστή σημασία με τις πολλές οπτικές που αντιλαμβάνεται ο καθένας μας ένα τοπίο και πολύ περισσότερο τους ανθρώπους και τον πολιτισμό τους.

Η προσφορά της γυναίκας σε όλες τις κοινωνίες, έχει τη δική της ξεχωριστή θέση. Έτσι και η Ελληνίδα γυναίκα αναδεικνύει, τη δική της πολιτισμική πλευρά, όπως αυτή εξελίχτηκε στην μακρόχρονη πορεία του τόπου μας. Ο ελληνισμός ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και με τις Ελληνίδες γυναίκες, που αποτελούν τους θεματοφύλακες των παραδόσεων και των πολιτισμικών μας καταβολών.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η επίσκεψής σας στον Δήμο μας, μας δίνει τη ευκαιρία να αναλογιζόμαστε, την υποχρέωση και τις ευθύνες που έχουμε, ως τοπική κοινωνία, να δίνουμε και την δέουσα σημασία στα θέματα της ισότητας των φύλων. Θα τολμούσα να πω ότι ο Δήμος μας, παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τα θέματα αυτά και στο μέτρο των δυνατοτήτων του στέκεται αρωγός όλων των κινημάτων που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Σε ό,τι αφορά το Ζαγόρι, που έχω την τιμή ως Δήμαρχος σήμερα να σας υποδεχτώ, αρχικά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος μας πρόσφατα έχει εγγράφει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ως εκ τούτου, η μέριμνα για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής θα πρέπει να είναι συνεχής και αδιάλειπτη.

Το Ζαγόρι, αποτελείται από 46 οικισμούς με την δική τους ξεχωριστή αρχιτεκτονική και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Το φυσικό του περιβάλλον, έχει το δικό του ενδιαφέρον, με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, και την συχνή εναλλαγή του τοπίου που παρουσιάζει. Κάτι που αντιλαμβάνεται πολύ ευκολά ο κάθε περιηγητής. Όλα αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία, καθιστούν το Ζαγόρι από τους πρώτους ορεινούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Δεν θα πω περισσότερα, κάνοντας κατάχρηση του λίγου πολύτιμου χρόνου που έχετε στη διάθεσή σας. Ερευνήστε με τη δική σας ο καθένας και καθεμιά ξεχωριστή ματιά, φύση και ανθρώπους και αποκτήστε γνώσεις και εμπειρίες και από το δικό μας Δήμο.

Και πάλι σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

ΖΑ
Επίσκεψη στο Ζαγόρι ενόψει του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναικών και Ελληνισμού Επίσκεψη στο Ζαγόρι ενόψει του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναικών και Ελληνισμού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.