Τα κίνητρα για γιατρούς σε άγονες περιοχές- Ποιες περιλαμβάνονται από την Ήπειρο

Τα κίνητρα για γιατρούς σε άγονες περιοχές
- Ποιες περιλαμβάνονται από την Ήπειρο




Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει προβλήματα ενώ στην ελληνική περιφέρεια ερημώνει.. Την κατάσταση αυτή επιχειρεί να αντιστρέψει η Κυβέρνηση με κίνητρα για ορισμένες άγονες περιοχές και ορισμένες ειδικότητες γιατρών.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε και αναμένεται άμεσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το υπουργείο προκειμένου να κάνει ελκυστικό το ΕΣΥ, δίνει περισσότερα χρήματα σε γιατρούς επιβεβαιωμένα προβληματικών περιοχών. Η ρύθμιση για τις άγονες περιοχές και ειδικότητες εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει το ιατρικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα. Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί ήδη η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν παράλληλη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η ευκαιρία να διενεργούν απογευματινές χειρουργικές επεμβάσεις. Ο στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι να μπορούν να έχουν επιπλέον εισόδημα και να μη γυρίζουν την πλάτη στα δημόσια νοσοκομεία.

Έτσι, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση:

(α) Iατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 3.600€ μεικτά ετησίως και σε περιπτωση που ο ιατρος κατεχει μια απο τις 18 ειδικότητες, 7.200€.

(β) Iατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Β’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 2.400€ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μια απο τις 18 ειδικότητες 4.800€.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που έχει αναρτήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για την Ήπειρο στις άγονες περιοχές Α’ με τα πιο ισχυρά οικονομικά κίνητρα κατατάσσονται οι ακόλουθες:

Άρτας: Δροσοπηγή- Βουργαρέλι

Θεσπρωτίας: Φιλιάτες, Παραμυθιά

Ιωαννίνων: Δελβινάκι, Μέτσοβο, Δερβίζιανα, Κόνιτσα, Πράμαντα

Πρέβεζας: Πάργα, Καναλάκι

Στις άγονες περιοχές κατηγορίας Β’ περιλαμβάνονται:

Άρτας: Άρτα, Άνω Καλεντίνη

Πρέβεζας: Θεσπρωτικό

«Με τα νέα οικονομικά κίνητρα προσβλέπουμε στην προσέλκυση επιπλέον ιατρών και στην παραμονή των ήδη υπηρετούντων, προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας στις συγκεκριμένες περιοχές ιδίως της περιφέρειας και να είναι πιο αποτελεσματική η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών», αναφέρει ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο «X».

Πηγή epiruspost.gr
Τα κίνητρα για γιατρούς σε άγονες περιοχές- Ποιες περιλαμβάνονται από την Ήπειρο Τα κίνητρα για γιατρούς σε άγονες περιοχές- Ποιες περιλαμβάνονται από την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.