Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ

Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ




Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσαν τις περίφημες «αυξήσεις» των συντάξεων από το βήμα της ΔΕΘ, σε ποσοστά από 2,2% έως 2,5%, επιχειρώντας, αφ’ ενός να εξαπατήσουν τους συνταξιούχους, αφ’ ετέρου να τους εμφανίσουν και πάλι… ευνοημένους από την πολιτική των δήθεν παροχών της, όταν την ίδια ώρα χιλιάδες συνταξιούχοι διαδήλωναν στη Θεσσαλονίκη, απορρίπτοντας τις αυξήσεις – κοροϊδία και απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Μαζί με την κυβέρνηση σε αυτή την εκστρατεία μια μερίδα των ΜΜΕ και του Τύπου προσπαθούν να σπείρουν αυταπάτες και να παρουσιάσουν ευρωστία όχι μόνο στους συνταξιούχους, αλλά και ευρύτερα στα λαϊκά στρώματα της που υποφέρουν ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται θα λύνουν σταδιακά τα προβλήματα.

Ποια είναι όμως η αλήθεια;
1) Οι λεγόμενες αυξήσεις που εξάγγειλε ο Πρωθυπουργός από 2,2 έως 2,5% στη ΔΕΘ, είναι κάτω και από τον επίσημο τιμάριθμο και δεν θα δώσουν πάλι καμιά αύξηση στο σύνολο των συνταξιούχων ενώ σε 700.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, με βάση τον ν.4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ γνωστός ως νόμο Κατρούγκαλου που κατά τα άλλα θα καταργούσε η Ν.Δ. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν εφάπαξ το επίδομα κοροϊδία των 100-200 ευρώ αντί για την 13η και 14η σύνταξη τους, που έχει για πολλά χρόνια περικοπεί από όλες τις κυβερνήσεις.
Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.