Εκπαιδευτική δράση «Στα μυστικά του κάστρου» από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Εκπαιδευτική δράση «Στα μυστικά του κάστρου» από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας




Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου επισκεφθήκαμε τα κάστρα Μαργαριτίου και Ηγουμενίτσας και μοιραστήκαμε το πρωινό μας με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαργαριτίου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην εκπαιδευτική δράση «Στα μυστικά του κάστρου».

Οι μαθητές, μέσα από ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, περιηγήθηκαν στα δύο κάστρα, έλυσαν γρίφους, συναρμολόγησαν παζλ, γνώρισαν την ιστορία και την αρχιτεκτονική των δύο μνημείων και ανακάλυψαν τα κρυμμένα μυστικά τους! Παράλληλα, μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε γύρω από ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και το δικαίωμα όλων για ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για το ενδιαφέρον και τη δημιουργική τους διάθεση. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις επόμενες δράσεις μας!


Εκπαιδευτική δράση «Στα μυστικά του κάστρου» από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Εκπαιδευτική δράση «Στα μυστικά του κάστρου» από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.