Πρωτοβουλία του Δήμου Φιλιατών για εμβολιασμό και σήμανση κυνηγετικών σκύλων με χαμηλό κόστος

Πρωτοβουλία του Δήμου Φιλιατών για εμβολιασμό και σήμανση κυνηγετικών σκύλων με χαμηλό κόστος


Ο Δήμος Φιλιατών, σε συνεργασία με τον φιλοζωικό φορέα «Άργος Κιβωτός Θεσπρωτίας», προχωρά σε νέα δράση για την προστασία των ζώων. 
Ο δήμος προσφέρει τη δυνατότητα εμβολιασμού και ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπ) για τα δεσποζόμενα κυνηγετικά σκυλιά, με κόστος 15 ευρώ ανά σκυλί, αφού το μεγαλύτερο μέρος του κόστους καλύπτεται από τον Δήμο Φιλιατών.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων που είχε εφαρμοστεί στα δεσποζόμενα ποιμενικά σκυλιά και στοχεύει στη μείωση των εγκαταλείψεων και του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων. 
Ο Δήμος Φιλιατών, αν και μικρός και ακριτικός, έχει καταφέρει να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης αδέσποτων ζώων, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τη συλλογή, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση και την ενημέρωση των πολιτών.
Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των κυνηγών, με την ελπίδα ότι το πρόγραμμα θα βρει ανταπόκριση και θα βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων στην περιοχή.

Πρωτοβουλία του Δήμου Φιλιατών για εμβολιασμό και σήμανση κυνηγετικών σκύλων με χαμηλό κόστος Πρωτοβουλία του Δήμου Φιλιατών για εμβολιασμό και σήμανση κυνηγετικών σκύλων με χαμηλό κόστος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.