Συνελήφθη για υπόθεση τηλεφωνικής απάτης

Συνελήφθη για υπόθεση τηλεφωνικής απάτης




Συνελήφθη χθες (23-09-2024) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Πιο αναλυτικά, νωρίτερα, άγνωστη συνεργός του είχε καλέσει τηλεφωνικά ηλικιωμένη στα Ιωάννινα, παριστάνοντας την τραυματισμένη ύστερα από ατύχημα κόρη της, ενώ στη συνέχεια, άγνωστος συνεργός του, συνομιλώντας με την ηλικιωμένη και προσποιούμενος ιατρό νοσοκομείου της πόλης, απαίτησε 100.000 ευρώ προκειμένου να υποβληθεί η κόρη της σε άμεση χειρουργική επέμβαση, ποσό που θα παρέδιδε στον συλληφθέντα.

Το εγκληματικό σχέδιο έγινε αντιληπτό από την ηλικιωμένη και αστυνομικοί που ενημερώθηκαν σχετικά, προσέγγισαν διακριτικά το σημείο, όπου είχε συμφωνήσει εκείνη να παραδώσει τα χρήματα, εντόπισαν τον ημεδαπό και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Από τη διενεργούμενη έρευνα προέκυψε ότι με την παραπάνω μεθοδολογία οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς την ίδια ημέρα να αποσπάσουν από ακόμα έναν ηλικιωμένο χρηματικό ποσό 60.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η αστυνομική έρευνα για τυχόν εμπλοκή του σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Συνελήφθη για υπόθεση τηλεφωνικής απάτης Συνελήφθη για υπόθεση τηλεφωνικής απάτης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.