Το Μαργαρίτι αναδιοργανώνεται και διεκδικεί τα δίκια του

Το Μαργαρίτι αναδιοργανώνεται και διεκδικεί τα δίκια του




Γράφει ο Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου

Συνενώθηκαν οι φορείς αποδήμων του Μαργαριτίου, εσωτερικού και εξωτερικού σε έναν κοινό φορέα, με στόχο την διαμόρφωση ατζέντας από κοινού με τους τοπικούς φορείς ώστε να τρέξουν έργα πνοής και υποδομής που χρόνια βρίσκονται στις καλένδες και στα προσεχώς.

Ο παλιός δήμος Μαργαριτίου και σημερινή δημοτική ενότητα, μάλλον έχει κάνει βήματα πίσω παρά προς την πρόοδο αφού τα βασικότερα έργα που θα μπορούσαν να δώσουν μια προοπτική στον τόπο χωλαίνουν ή έχουν μπει στον πάγο.

Πολλά ήταν τα «πρότζεκτ» και τα σχέδια επί χάρτου, πολλές προτάσεις που όμως δεν βρήκαν για ποικίλους λόγους την υλοποίηση τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του νέου φορέα κ. Ηλία Νικολάου ο στόχος να υπάρξει ο συντονισμός όλων ώστε να ξεμπλοκάρουν βασικά έργα υποδομής όπως ο αναδασμός του κάμπου Μαργαριτίου ή η διάσωση και ανάδειξη του έλους Καλοδικίου, μέσω του οποίου και των δράσεων που μπορούν να αναπτυχθούν εκεί και θα ήταν δυνατό να διαμορφωθεί ένα μοντέλο εναλλακτικού τουρισμού στην ενδοχώρα και πίσω από την παραλιακή ζώνη συνδέοντας και αναδεικνύοντας όλα τα τοπικά διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας. Αντ’ αυτού όμως το έλος Καλοδικίου αργοπεθαίνει και μοιάζει παρατημένο στην μοίρα του.

Στόχος λοιπόν του νέου φορέα είναι να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς και να προτείνει λύσεις, ώστε να αρθούν τα αδιέξοδα που καταδικάζουν την περιοχή σε οπισθοδρόμηση.
Το Μαργαρίτι αναδιοργανώνεται και διεκδικεί τα δίκια του Το Μαργαρίτι αναδιοργανώνεται και διεκδικεί τα δίκια του Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.