Δικαίωση για Γεωργόπουλο - Επιστρέφει ως Γενικός Διευθυντής στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Δικαίωση για Γεωργόπουλο - Επιστρέφει ως Γενικός Διευθυντής στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας


Με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, ο Ιωάννης Γεωργόπουλος δικαιώνεται στη διαμάχη του με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ), και επιστρέφει στη θέση του γενικού διευθυντή. 
Η υπόθεση αφορά την ανάκληση της τοποθέτησης του κ. Γεωργόπουλου από τη θέση αυτή, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και την προσφυγή του στα δικαστήρια για την αποκατάσταση της θέσης του.
Σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του και υποχρεώνει τη ΔΕΥΑΗ να να επαναφέρει τον κ. Γεωργόπουλο στη θέση του γενικού διευθυντή, από την οποία είχε απομακρυνθεί αδικαιολόγητα. 
Η απόφαση αναφέρει ότι η ανάκληση της θέσης δεν στηρίχθηκε σε επαρκή και νόμιμα κριτήρια, ενώ δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες.
Το δικαστήριο επίσης απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ, το οποίο υποστήριξε την πλευρά της επιχείρησης, κρίνοντας ότι το σωματείο δεν είχε επαρκές έννομο συμφέρον για να παρέμβει.


Στην περίπτωση που η ΔΕΥΑΗ δεν συμμορφωθεί με την απόφαση, προβλέπεται η επιβολή χρηματικής ποινής ύψους 100 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης στην εφαρμογή της. 
Ο λανθασμένος χειρισμός της υπόθεσης από τη νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, υπό την καθοδήγηση της δημοτικής αρχής και του προέδρου του ΔΣ της επιχείρησης κ. Γεωργίου Καλφόγλου, έφερε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Αντί να βασιστεί σε αντικειμενικά κριτήρια και να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση στη διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, η νέα διοίκηση επέλεξε μια επιθετική στάση, που τελικά της γύρισε μπούμερανγκ.
Η απόφαση να ανακληθεί η τοποθέτηση του κ. Γεωργόπουλου από τη θέση του γενικού διευθυντή, χωρίς σαφή και νόμιμη τεκμηρίωση, φανερώνει την αποτυχία της διοίκησης να σεβαστεί τις νόμιμες διαδικασίες και τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, ενώ προκαλεί ερωτήματα για την ικανότητα της νέας διοίκησης να διαχειριστεί με διαφάνεια και επαγγελματισμό ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία μιας δημοτικής επιχείρησης, και κατά επέκταση, των συμφερόντων των δημοτών της Ηγουμενίτσας.

Δικαίωση για Γεωργόπουλο - Επιστρέφει ως Γενικός Διευθυντής στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Δικαίωση για Γεωργόπουλο - Επιστρέφει ως Γενικός Διευθυντής στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.