Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων: Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας να αποσύρει τις μηνύσεις σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων: Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας να αποσύρει τις μηνύσεις σε βάρος εργαζομένων 
και συνδικαλιστών 




Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρεί η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας

Στις 22 Μαϊου 2024, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μαργαριτίου διαπληκτίστηκε με εργαζόμενη του παιδικού σταθμού Μαργαριτίου. Η συνάδελφος απευθύνθηκε στο σωματείο Θεσπρωτίας και συγχρόνως ενημέρωσε και την αρμόδια Αντιδήμαρχο για το συμβάν. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Θεσπρωτίας εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία με την οποία καταδίκασε το φαινόμενο και τη συμπεριφορά του Συμβούλου απέναντι στη συνάδελφό μας.

Η αυτονόητη δράση του Σωματείου, είχε σαν αποτέλεσμα ο Δημοτικός Σύμβουλος να ασκήσει μήνυση στον Πρόεδρο και στην Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Θεσπρωτίας, αλλά και στην εργαζόμενη υπεύθυνη του παιδικού σταθμού Μαργαριτίου .

Η μήνυση που ασκήθηκε δεν αφορά κάποια προσωπική αντιδικία. Ο Αντιδήμαρχος δεν είναι ένας τυχαίος πολίτης που τσακώθηκε με κάποιον άλλο πολίτη. Είναι μέλος της Δημοτικής Αρχής, της εργοδοσίας. Ο πρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου υπογράφοντας μια καταγγελία εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων και η κίνηση αυτή, στοχεύει στην τρομοκράτηση όλων των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, δια του Αντιδημάρχου, προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, προφανώς γιατί ενοχλείται από τη δράση του Συλλόγου. Δίνει με αυτό τον τρόπο «σήμα» στην εργοδοσία της περιοχής να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Θεωρούμε ως εργαζόμενοι πως τέτοιες προσπάθειες δίωξης συνδικαλιστών, είναι τουλάχιστον απαράδεκτες και επικίνδυνες. Στοχεύουν ευθέως στη συνδικαλιστική ελευθερία και δράση πρώτα απ'όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των συναδέλφων τους. Δικαιώματα που τα τελευταία χρόνια δέχονται συντονισμένη και γενικευμένη επίθεση από όλες τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε., τους κάθε λογής επιχειρηματικούς ομίλους.

Στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων μας στη Θεσπρωτία. Καταδικάζουμε την τακτική της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας και απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!



Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων: Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας να αποσύρει τις μηνύσεις σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων: Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας να αποσύρει τις μηνύσεις σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 18, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.