Ουδέν νεώτερον… για την ανέγερση νέων φυλακών στην Κόντσικα

Ουδέν νεώτερον… για την ανέγερση νέων φυλακών στην Κόντσικα




Θολό και αόριστο μοιάζει το τοπίο της ανέγερσης νέου καταστήματος κράτησης στην Κόντσικα της Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για την έκταση που παραχώρησε το 2021 ο Δήμος Ιωαννιτών στην πολιτεία για να προχωρήσει η ανέγερση νέων φυλακών, προκειμένου να κλείσει το κατάστημα κράτησης του Σταυρακίου, με προοπτική μάλιστα το συγκεκριμένο ακίνητο να περιέλθει στο Δήμο Ιωαννιτών για αξιοποίηση.

Το θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών Σταυρακίου έθεσε στη διαδικασία της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Μπέγκα η παράταξη “Ιωάννινα_2023” και τα ερωτήματα ανέγνωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κοσμάς.

Μετά την αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, από τα χρόνια του τέως Δήμου Μπιζανίου όταν ελήφθη η πρώτη απόφαση για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης 80-100 στρεμμάτων στην Κόντσικα, με σκοπό την ανέγερση φυλακών, μέχρι και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων τον Ιανουάριο του 2021, για την παραχώρηση έκτασης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φτάνουμε στα τελευταία γεγονότα σύμφωνα με τον κ. Κοσμά που είναι:

η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τις νέες φυλακές

η απαιτούμενη συμπληρωματική μελέτη για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, σχετική με τη διατήρηση των προστατευόμενων και των αποδημητικών πτηνών, συγκεκριμένα του κιρκινεζίου.

Ο κ. Κοσμάς ζήτησε ενημέρωση για την εξέλιξη της ανέγερσης του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Στα βήματα που ανέφερε ο κ. Κοσμάς, απαντώντας ο Θωμάς Μπέγκας πρόσθεσε πως έχουν γίνει παρατηρήσεις για τη ΜΠΕ του έργου και το Υπουργείο επεξεργάζεται τις μελέτες ώστε να προκύψει το σχέδιο ΠΔ. Ο πρώην Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς που χειρίστηκε στο παρελθόν το θέμα, ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι αυτή τη στιγμή το θέμα της ολοκλήρωσης του ΠΔ χειρίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και δεν υπάρχει καμία περαιτέρω εξέλιξη.

Για τη δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου των φυλακών Σταυρακίου από την άλλη, όπως έκανε γνωστό ο Θ. Μπέγκας, δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο που να υποδηλώνει ότι από τον τέως Δήμαρχο Ελισάφ κινήθηκε κάποια διαδικασία, τόνισε δε πως η διεκδίκηση του ακινήτου μπορεί να γίνει μετά την μετεγκατάσταση των φυλακών στην Κόντσικα.
Ουδέν νεώτερον… για την ανέγερση νέων φυλακών στην Κόντσικα Ουδέν νεώτερον… για την ανέγερση νέων φυλακών στην Κόντσικα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.