Κακοκαιρία Atena: Πότε σταματούν τα ακραία φαινόμενα

Κακοκαιρία Atena: Πότε σταματούν τα ακραία φαινόμενα




Η κακοκαιρία Atena προκάλεσε προβλήματα σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στη Ζάκυνθο έριξε 70 τόνους νερού ανά στρέμμα. Ίδια ποσότητα βροχής και στην Κέρκυρα. 

Ο καιρός σήμερα Τρίτη (10/9) θα συνεχίσει να είναι άστατος με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με αρκετές βροχές και καταιγίδες για το οποίο έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ. Ένα σύστημα τυπικό για την εποχή, τέτοια όμως συστήματα είναι ικανά να προκαλέσουν και προβλήματα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, καθώς αρκετές περιοχές στα δυτικά, τα βόρεια και την Θεσσαλία θα δεχτούν μεγάλη ύψη βροχής, ενώ και η κεραυνική δραστηριότητα θα είναι έντονη.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από την κακοκαιρία Atena τις επόμενες ώρες είναι η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία και στη συνέχεια η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Τετάρτη με μικρότερη όμως ένταση.
Κακοκαιρία Atena: Πότε σταματούν τα ακραία φαινόμενα Κακοκαιρία Atena: Πότε σταματούν τα ακραία φαινόμενα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.