Πωλείται κερδοφόρα επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Πωλείται κερδοφόρα επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα


Εξαιρετική ευκαιρία για επένδυση! 
Πωλείται επιχείρηση στην καρδιά της Ηγουμενίτσας με σταθερή και κερδοφόρα λειτουργία. 
Διαθέτει μεγάλο, πιστό πελατολόγιο και άριστες σχέσεις με προμηθευτές. 
Ιδανική για άμεση ανάληψη και λειτουργία χωρίς επιπλέον έξοδα. 
Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 6931609839. 
Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να αποκτήσετε μια επιχείρηση με σταθερά έσοδα και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης!
Read More »
Πωλείται κερδοφόρα επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα Πωλείται κερδοφόρα επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Παράταση περιοδικής έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Παράταση περιοδικής έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας




H Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει την παράταση της περιοδικής έκθεσης χαρακτικών έργων των διδασκόντων και των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Σωτήρης Δάκαρης» στο ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2024.


Παρουσιάζονται έργα των αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι εκπόνησαν τις διπλωματικές τους εργασίες στο εργαστήριο Χαρακτικής, καθώς και έργα των διδασκόντων του εργαστηρίου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του.

Είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας: Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8.00 π.μ. – 20.00 μ.μ. (εκτός Τρίτης). Για επιβεβαίωση του ωραρίου καλείτε στο τηλέφωνο: 26650 28539.

Η είσοδος στην περιοδική έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

**Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:**

Γιώργος Βασιλείου, Άννα Γιαμαλή, Ιωάννα-Υπατία Γραμματικοπούλου, Αννίτα Δημητρίου, Σουλτάνα Ηλωρίδου, Letizia Innesto, Αθηνά Κακάβα, Σοφία Καμάρα, Παναγιώτα Μαστοράκη, Βαλεντίνη Παντελαίου, Θεοδώρα Παπαγγελούτσου, Αγαθή Παππά, Ευαγγελία Πασσιά, Παναγιώτης Πριστούρης, Φαίη Ράλλη, Ειρήνη Ράπτη, Ηλιάνα Σιάργκα, Αγαθή Σιόλου, Ματίνα Τασατζή, Δημητρούλα – Ραφαηλία Τεκτονίδου, Δήμητρα Τρουπή, Άννα Τσερνένκο, Βενετία Υφαντίδου

Ράνια Σταθοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Γιάννα Καλογιάννη

Η αφίσα της έκθεσης φιλοτεχνήθηκε από τον φοιτητή του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνο Γκίκα.


Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
κ.α.α.
Γεωργία Πλιάκου
Αρχαιολόγος
Read More »
Παράταση περιοδικής έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Παράταση περιοδικής έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Επιταγή ακρίβειας: Πώς θα δοθεί, όλα τα σενάρια

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Επιταγή ακρίβειας: Πώς θα δοθεί, 
όλα τα σενάρια




Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένεται να πληρωθεί η επιταγή ακρίβειας στους συνταξιούχους μέσω του επιδόματος προσωπικής διαφοράς αλλά και στους δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Η διαδικασία χορήγησης είναι απλή και δεν θα χρειαστεί να κάνει κάτι ο δικαιούχος, ενώ η επιταγή ακρίβειας θα πιστωθεί στους δικαιούχους χωρίς να κατατεθεί κάποια αίτηση. Οι συνταξιούχοι που έχουν ακόμα προσωπική διαφορά θα πάρουν ένα ποσό εφάπαξ ενώ χορήγηση έκτακτου επιδόματος θα λάβουν και οι δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με τα σενάρια εξετάζεται σε αυτή τη φάση να δοθεί το ίδιο ποσό του επιδόματος προσωπικής διαφοράς με αυτό που πήραν πέρσι οι συνταξιούχοι. Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι που η προσωπική τους διαφορά υπερβαίνει τα 10 ευρώ θα λάβουν εφάπαξ επίδομα 200 ευρώ, 150 ευρώ και 100 ευρώ ανάλογα με το ύψος της σύνταξης. Το επίδομα είναι ανάλογο της κύριας σύνταξης ή του αθροίσματος κύριων συντάξεων.

Read More »
Επιταγή ακρίβειας: Πώς θα δοθεί, όλα τα σενάρια Επιταγή ακρίβειας: Πώς θα δοθεί, όλα τα σενάρια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Έναρξη Εγγραφών για τα Τμήματα Ρομποτικής από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Έναρξη Εγγραφών για τα Τμήματα Ρομποτικής από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς




Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα τμήματα Ρομποτικής για παιδιά μέσω της μεθόδου STEM (Science Technology Engineering Mathematics).

Υπεύθυνος εκπαίδευσης είναι ο Άγγελος Παντελής, Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής – πιστοποιημένος εκπαιδευτής STEM - Ρομποτικής.

Έναρξη Μαθημάτων Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο μάθημα θα είναι αναγνωριστικό και δωρεάν!

Πρόγραμμα Μαθημάτων - ΦΟΠ Robotics

Οι εγγραφές για όλα τα τμήματα έχουν ξεκινήσει και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τρόποι Εγγραφής

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, συμπληρώνοντας την φόρμα

https://forms.gle/tfbvC2VXZaEdc55r9

ή σαρώνοντας το παρακάτω QR Code:

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία:

Άγγελος Παντελής - Υπεύθυνος διδασκαλίας

Τηλ: 6945 685 512

Mail: fop.robotics@gmail.com

Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

https://angelospantelis.wordpress.com/



Read More »
Έναρξη Εγγραφών για τα Τμήματα Ρομποτικής από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς Έναρξη Εγγραφών για τα Τμήματα Ρομποτικής από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Κλειστός ο δρόμος λόγω Λάμποβου από 20 Σεπτεμβρίου 2024

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Δήμος Σουλίου: Κλειστός ο δρόμος λόγω Λάμποβου από 20 Σεπτεμβρίου 2024




Σας ενημερώνουμε ότι από Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 το απόγευμα και έως και την ολοκλήρωση της εμποροπανήγυρης (Λάμποβος) ο δρόμος από την οικία Τάτση έως το ΚΤΕΛ (όπως προσδιορίζεται στην φωτογραφία με κόκκινο χρώμα) θα παραμείνει κλειστός.

Read More »
Δήμος Σουλίου: Κλειστός ο δρόμος λόγω Λάμποβου από 20 Σεπτεμβρίου 2024 Δήμος Σουλίου: Κλειστός ο δρόμος λόγω Λάμποβου από 20 Σεπτεμβρίου 2024 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής 



Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής με τα εξής θέματα:

Θέμα 1ο : Ιαματικά Λουτρά – ΟΧΕ Κόνιτσας. (κατατέθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη)

Θέμα 2ο : Διαδικασίες υλοποίησης προγράμματος ΤΕΒΑ. (κατατέθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη)

Θέμα 3ο : Απολογισμός και εκκρεμότητες σε έργα για το ΕΣΠΑ 2014-2020 - Προγραμματισμός έργων και δεσμεύσεις πόρων για το ΕΣΠΑ 2021-27. (κατατέθηκε από την παράταξη «ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», επικεφαλής, κ. Ιωάννης Στέφος)

Θέμα 4ο : Ποιο είναι το σχέδιο και τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής για την αντιμετώπιση της εγκατάλειψης και της ερημοποίησης της υπαίθρου. (κατατέθηκε από την παράταξη «ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», επικεφαλής, κ. Ιωάννης Στέφος)

Θέμα 5ο : Ενημέρωση επί επιβληθέντος προστίμου που καλείται να πληρώσει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο ΦΟΔΣΑ, σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού. (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ -Τόπος να ζεις», κ. Στέφανο Ζούμπα)

Θέμα 6ο : Μακροχρόνια προβλήματα της Βιομηχανικής Ζώνης Πρέβεζας (κατατέθηκε από τoν επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ -Τόπος να ζεις», κ. Στέφανο Ζούμπα)

Θέμα 7ο : Για την πορεία της μελέτης «Αντιπλημμυρική Προστασία Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων» (κατατέθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ», κα Κων/να Ζέκα -Πάσχου)

Θέμα 8ο : Ενημέρωση επί ενεργειών της Περιφέρειας Ηπείρου κατά τη διαδικασία λήψης απόφασης και πώλησης της Εγνατίας Οδού και του Λιμανιού Ηγουμενίτσας. (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ», κ. Λάμπρο Γεωργόπουλο)

Θέμα 9ο : Ενημέρωση επί παραχώρησης από τους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας στην Περιφέρεια Ηπείρου, του έργου αντικατάστασης οδοφωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας led. (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ», κ. Λάμπρο Γεωργόπουλο)

Θέμα 10ο : Καθυστέρηση εφαρμογής του Νόμου Εναέριας Διάσωσης (ν. υπ. αριθμ. 4989 ΦΕΚ 208/4-11-2022) (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης « ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», κ. Σπυρίδωνα Υφαντή)
Read More »
Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Ο Θοδωρής χρειάζεται τη βοήθεια όλων για να κερδίσει τη ζωή!

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Ο Θοδωρής χρειάζεται τη βοήθεια όλων για να κερδίσει τη ζωή!



Μία μεγάλη αγκαλιά ανοίγει τις μέρες αυτές για τον Θοδωρή.. Τον Θοδωρή από την Άρτα που τον τελευταίο χρόνο όλη του η ζωή είναι το δωμάτιο ενός νοσοκομείου.

Ο Θοδωρής πάσχει από ραβδομυοσάρκωμα.

Η οικογένειά του αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες. Και οικονομικές.

Ο Θοδωρής νοσηλεύεται στην Αθήνα και τα αδέρφιά του παραμένουν στην Άρτα δίνοντας την μάχη της επιβίωσης.

Η μητέρα του χρειάστηκε να μετακομίσει στην Αθήνα για τις θεραπείες του παιδιού της.

Η οικογένεια δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στα έξοδα και χρειάζεται την βοήθεια όλων.

Το σωματείο «Παιδικά Χαρά» έχει ανοίξει λογαριασμούς ζητώντας την συνδρομή όλων για την σωτηρία του Θοδωρή.

Οποίος μπορεί και θέλει να βοηθήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει τον παρακάτω λογαριασμό που ανοίχτηκε γι’ αυτόν τον σκοπό :

🆘IBAN : GR9401407010701002002029468

ALPHA BANK

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : PAIDIKI HARA

(για εύκολη αντιγραφή επικόλληση το iban θα υπάρχει κάτω στα σχόλια )

🆘 PayPal
https://www.paypal.com/paypalme/childshappiness

Όταν κάνετε την κατάθεση θα γράψετε ως αιτιολογία τη λέξη ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ + ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ

Το καταθετήριο σας αποτελεί και την απόδειξη της δωρεάς σας και είναι αυτό που χρειάζεται για να δηλώσετε την δωρεά σας στην εφορία με την εκκαθαριστική σας δήλωση , γι’ αυτό απαιτείται να υπάρχει το όνομα σας στην αιτιολογία κατάθεσης

🆘 Για κατάθεση από εξωτερικό:

IBAN : GR9401407010701002002029468

BENEFICIAR : CHILD ́ S HAPPINESS

BIC : CRBAGRAA

BRAND’S NAME : 701

ADDRESS : Egnatias 2, 54626, Thessaloniki

REFERENCE : Donation by + your full name


Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Ο Θοδωρής χρειάζεται τη βοήθεια όλων για να κερδίσει τη ζωή! Ο Θοδωρής χρειάζεται τη βοήθεια όλων για να κερδίσει τη ζωή! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συμπληρώματος διατροφής

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συμπληρώματος διατροφής




Την απαγόρευση της διάθεσης και διακίνησης του προϊόντος 7-Keto DHEA Metabolite, διότι περιέχει
την ουσία Δεΰδροεπιανδροστερόνη (DHEA), που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία, χωρίς το
προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, ανακοίνωσε ο ΕΟΦ. 

Πρόκειται για προϊόν που δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση ενώ επισημαίνεται:

Το προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, μη γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, ενώ η ουσία DHEA σε συμπληρώματα διατροφής δεν είναι νόμιμη.

Η εταιρεία skroutz.gr οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το
αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του
ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Read More »
ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συμπληρώματος διατροφής ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συμπληρώματος διατροφής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Ιωάννινα: Δώρα ζωής από 19χρονο – Ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Ιωάννινα: Δώρα ζωής από 19χρονο – Ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων




Έδωσε ζωή με τον θάνατο του ο 19χρονος από τα Ιωάννινα, ο οποίος στις 3 Σεπτεμβρίου έστρεψε στον εαυτό του το πιστόλι που βρήκε στο σπίτι του θείου του.

Ο άτυχος νέος, που ήταν εγκεφαλικά νεκρός, έδωσε ελπίδα ζωής σε συνάνθρωπους που θα λάβουν τα νεφρά και το ήπαρ του. Σήμερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωάννινων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη των οργάνων .

Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του δότη και την ευχαριστεί για το μεγάλο δώρο να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας με τη δωρεά των οργάνων, καθώς και τους συντονιστές μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου, το προσωπικό της ΜΕΘ και τη χειρουργική ομάδα λήψης των οργάνων, οι οποίοι διεκπεραίωσαν το δύσκολο αυτό έργο υπό το συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Read More »
Ιωάννινα: Δώρα ζωής από 19χρονο – Ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων Ιωάννινα: Δώρα ζωής από 19χρονο – Ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

19η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
19η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών




Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του Ν. 5056/2023, σας προσκαλούμε στην 19η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:30, η οποία θα διεξαχθεί δια ζώσης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα ακόλουθα θέματα της Ημερησίας Διάταξης:

Θέμα 1ο:
Ορισμός μελών για τη Σύσταση Επιτροπής Διαχείριση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλιατών.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς

Θέμα 2ο:
Ορισμός Εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία
 
Θέμα 3ο:
Ορισμός εκπροσώπων για το σχολικό Συμβούλιο του 1/θέσιου Νηπιαγωγείου Ασπροκκλησίου.

Εισήγηση:
Πρόεδρος Δ.Σ. κα Σταμάτη Πηνελόπη

Θέμα 4ο:
Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης: <<΄Ιδρυση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φιλιατών >> με Κωδικό ΟΠΣ 016350 στο Πρόγραμμα ΄΄ Ηπειρος 2021 -2027’’ και αποδοχή χρηματοδότησης.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα.

Θέμα 5ο :
Παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου για εκδήλωση προσωρινού χαρακτήρα.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Θέμα 6ο :
Ορισμός Εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο του 1ου Νηπιαγωγείου Φιλιατών.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα7ο :
Ορισμός Εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατών.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα 8ο :
Ορισμός Εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο του Νηπιαγωγείου Σαγιάδας.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα 9ο :
Ορισμός Εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα10ο :
Ορισμός Εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο του Δημοτικού Σχολείου Ασπροκκλησίου.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα 11ο :
Ορισμός Εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο του Γυμνασίου Φιλιατών.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα 12ο :
Ορισμός Εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο του Λυκείου Φιλιατών.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα 13ο:
Ορισμός Εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο του ΕΠΑΛ Φιλιατών

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα14ο :
Ορισμός Εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο του Δημοτικού Σχολείου Λεπτοκαρυάς.

Εισήγηση :
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Read More »
19η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών 19η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Κάθε Παρασκευή, φάτε όσο θέλετε στην ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Κάθε Παρασκευή, φάτε όσο θέλετε στην ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας


Ελάτε κάθε Παρασκευή από τις 19:00 έως τις 23:00 και απολαύστε απεριόριστο φαγητό μόνο με 12.00€. 
Στην Ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος", έχετε τη δυνατότητα να φάτε όσο θέλετε, χωρίς σπατάλη, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον!
Κλείστε το τραπέζι σας τώρα στα τηλέφωνα 2665027690 και 6984632152. 
Είμαστε ανοιχτά καθημερινά από τις 18:00 έως τις 23:00 και τις Κυριακές από το μεσημέρι, για να ζήσετε μοναδικές οικογενειακές στιγμές.

Μενού
- Ορεκτικά:
  - Τζατζίκι
  - Τυροκαυτερή
  - Αγγούροντομάτα
  - Πράσινη σαλάτα
  - Πιπεριές ψητές
  - Κολοκυθάκια τηγανητά
  - Πατάτες τηγανητές

- Κρέατα:
  - Σουβλάκια κοτόπουλο
  - Σουβλάκια χοιρινά
  - Λουκάνικα χωριάτικα
  - Πανσέτα χοιρινή
  - Μπριζολάκι λαιμού
  - Σνίτσελ
  - Φιλέτο κοτόπουλο
  - Παϊδάκι κοτόπουλο
  - Μπιφτέκι από χοιρινό και μοσχάρι
  - Συκώτι μοσχαρίσιο
  - Φτερούγες κοτόπουλου
  - Πιτάκια (ζυμαράκια)

- Άλλα:
  - Ψωμί
Read More »
Κάθε Παρασκευή, φάτε όσο θέλετε στην ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Κάθε Παρασκευή, φάτε όσο θέλετε στην ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 49 Πρόκριτους της Παραμυθιάς

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
 Εκδηλώσεις τιμής και  μνήμης για τους 49 Πρόκριτους της Παραμυθιάς




Read More »
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 49 Πρόκριτους της Παραμυθιάς  Εκδηλώσεις τιμής και  μνήμης για τους 49 Πρόκριτους της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Βούλγαρη

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Βούλγαρη 



Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, η καθιερωμένη λιτή εκδήλωση για την εκτέλεση των 9 άμαχων απο Πλακωτή, Πέντε Εκκλησιές, Λαμπανίτσα και Ποποβο στις 19 Σεπτεμβρίου του 1943 στο σχολείο Βούλγαρη, από τα στρατεύματα κατοχής με την συνεργασία των Τσάμηδων, 10 μόλις ημέρες πριν την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της πόλης.

Το παρον μεταξύ άλλων έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Πολιτισμού Αντιγόνη Φίλη και Αλέξης Κοντος αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Οικονόμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων καθώς και συγγενείς των εκτελεσθέντων.

Read More »
Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Βούλγαρη Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Βούλγαρη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία 




Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, κλοπή, που έλαβε χώρα την 5/7/2024 σε παραλιακή περιοχή της Πρέβεζας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο ημεδαπός εισήλθε πρωινές ώρες από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία ηλικιωμένου, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 400 ευρώ και τηλεόραση.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Αύξηση σε τζίρο σε καταλύματα και εστίαση στην Ήπειρο, εκτος απο… Θεσπρωτία!

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Αύξηση σε τζίρο σε καταλύματα και εστίαση στην Ήπειρο, εκτος απο… Θεσπρωτία!




Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού ανακοινώθηκαν με τα στοιχεία να είναι αποκαλυπτικά.

Στην Ήπειρο αποτυπώνεται σημαντική αύξηση του τζίρου για τα καταλύματα και την εστίαση σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα της περσινής περιόδου, εκτος απο τη Θεσπρωτία.

Η Θεσπρωτία παρουσιάζει μείωση του τζίρου η οποία ανέρχεται στο 16,3% για τον Ιούνιο και στο 3,8% για τον Ιούλιο παρόλο που η καλοκαιρινή είναι η δυνατή της περίοδος.

Ο τζίρος για τον Ιούνιο κυμάνθηκε στο 1.763.571€ (έναντι 2.108.203€ τον Ιούνιο του 23) και 2.272.746€ τον Ιούλιο (έναντι 2.362.377€ το 23)

Η εικόνα για την Ήπειρο:



Read More »
Αύξηση σε τζίρο σε καταλύματα και εστίαση στην Ήπειρο, εκτος απο… Θεσπρωτία! Αύξηση σε τζίρο σε καταλύματα και εστίαση στην Ήπειρο, εκτος απο… Θεσπρωτία! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε η απόφαση της Περιφέρειας για τον εξωτερικό συνεργάτη των 37.000 ευρώ!

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε η απόφαση της Περιφέρειας για τον εξωτερικό συνεργάτη των 37.000 ευρώ!




Σάλος έχει προκληθεί στα social media αλλά και στα πανελλαδικές εμβέλειας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Περιφέρειας Ηπείρου να προσλάβει άτομο για να κλείνει τα παράθυρα, τα φώτα και τα κλιματιστικά, με μισθό που ανέρχεται σε 37.000 για δύο έτη.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για αυτήν την κίνηση, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις.

«Εμείς αναθέσαμε στην εταιρεία διαχείρισης της Περιφέρειας να μας βρει άτομο», είπε για την πρόσληψη του εξωτερικού συνεργάτη, εξηγώντας πως, από τα 37.000 ευρώ, τα 7.000 είναι ΦΠΑ, ενώ τα από τα 15.000 ετησίως (μεικτά) η εταιρεία επίσης φορολογείται, συνεπώς και μειώνονται.



Ως προς την πρόσληψη ατόμου για τη δουλειά αυτή, ο περιφερειάρχης είπε πως, «το βοηθητικό προσωπικό μας έχει πάει σύνταξη, το πρόγραμμα «55-67» κόπηκε. Το μεσημέρι έχουμε έναν άνθρωπο που προσέχει τα γραφεία, σηκώνει τα τηλέφωνα, τα φώτα, όλα».

Και συμπλήρωσε ως προς την ασφάλεια του κτηρίου ότι, «κάθε πορεία στα Ιωάννινα, τελειώνει στην Περιφέρεια», για να πει ότι, δεν υπάρχει κάποιος να προσέχει το κτήριο, παρά μόνο ένα άτομο που κάθεται τα κάνει όλα.

«Είχαμε τέτοιους υπαλλήλους, πήραν σύνταξη και δεν έχουμε κανέναν. Έχουμε πολύ λίγο κόσμο», είπε και τόνισε πως, ζητήσαμε από το υπουργείο να συνεχιστεί το πρόγραμμα για την πρόσληψη ατόμων ηλικίας 55 – 67 ετών.

Στα σχόλια υπαλλήλων της Περιφέρειας που του αναφέρθηκαν, «γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα για κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο», απάντησε ότι, αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι, «πληρώνουμε πάνω από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτήριο».
Read More »
Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε η απόφαση της Περιφέρειας για τον εξωτερικό συνεργάτη των 37.000 ευρώ! Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε η απόφαση της Περιφέρειας για τον εξωτερικό συνεργάτη των 37.000 ευρώ! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Απίστευτο! Έκλεψαν βαρύ μηχάνημα έργων από τον χώρο που φυλασσόταν!

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Απίστευτο! Έκλεψαν βαρύ μηχάνημα έργων από τον χώρο που φυλασσόταν!




Ένα βαρύ μηχάνημα έργων και συγκεκριμένα πρέσα για μπετόν, κλάπηκε μέσα από τον χώρο όπου φυλασσόταν στην Καμπή Άρτας!

Η κλοπή σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost έγινε αντιληπτή την Πέμπτη από τους ιδιοκτήτες του μηχανήματος φαίνεται όμως ότι οι άγνωστοι έδρασαν μία μέρα νωρίτερα και πιθανότατα την ώρα που στο λατομείο των Μαρμάρων είχε ξεσπάσει φωτιά.

Πως συνδέονται τα δύο γεγονότα;

Η πρέσα μπετού ανήκει σε μέλος της οικογένειας που εκείνη την ώρα είχε σπεύσει στα Μάρμαρα.

Ο ίδιος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε επισκεφθεί τον χώρο στην Καμπή όπου φυλασσόταν το βαρύ μηχάνημα και είχε διαπιστώσει ότι άγνωστοι είχαν σπάσει την κλειδαριά και την είχαν αντικαταστήσει με άλλη.

Ενημέρωσε την αστυνομία στην Άρτα και είχε προγραμματίσει την αφαίρεση της νέας κλειδαριάς που είχε τοποθετηθεί. Όμως δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα από όλα αυτά καθώς ακολούθησε η κλοπή του μηχανήματος αξίας 150 χιλιάδων περίπου.

Οι πινακίδες του μηχανήματος ήταν ΜΕ 34137 και είναι πολύ πιθανό να είναι φορτωμένο σε πλατφόρμα, ή μπορεί ακόμη και να έχει βαφεί ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμο.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Απίστευτο! Έκλεψαν βαρύ μηχάνημα έργων από τον χώρο που φυλασσόταν! Απίστευτο! Έκλεψαν βαρύ μηχάνημα έργων από τον χώρο που φυλασσόταν! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Ολοκλήρωση 9oυ IL Porto Triathlon στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Ολοκλήρωση 9oυ IL Porto Triathlon στην Ηγουμενίτσα
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε το 9ο IL Porto Triathlon στην Ηγουμενίτσα, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι αγώνες τριάθλου ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με το αγώνισμα της κολύμβησης σε σηματοδοτούμενο θαλάσσιο χώρο. Στη συνέχεια, ακολούθησε το αγώνισμα ποδηλάτου, προσφέροντας στους αθλητές μοναδικές διαδρομές με εκπληκτική θέα της παραλίας του Δρεπάνου και του Μακρυγιαλίου και ολοκληρώθηκε με τον αγώνα δρόμου, στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας με κατεύθυνση προς το Δρέπανο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους, καθώς και στους διοργανωτές που εργάστηκαν για να πραγματοποιήσουν αυτή τη διοργάνωση. Κυρίως, οφείλουμε όλοι να συγχαρούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου καθώς και την Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας για την διοργάνωση και τη συνεισφορά τους στην επιτυχία των φετινών αγώνων.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε τέτοιες σημαντικές διοργανώσεις, προάγοντας και ενισχύοντας τον αθλητισμό.
Read More »
Ολοκλήρωση 9oυ IL Porto Triathlon στην Ηγουμενίτσα Ολοκλήρωση 9oυ IL Porto Triathlon στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Εγγραφές στη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Εγγραφές στη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας


Το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι ξεκινάνε οι εγγραφές στη Φιλαρμονική μας από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 για την πλαισίωση των τμημάτων της, τη δημιουργία μουσικών συνόλων καθώς και τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των νέων. Τα μαθήματα είναι στις κατηγορίες των ξύλινων και χάλκινων μουσικών οργάνων και τα όργανα που θα διδάσκονται θα είναι: φλάουτο, κλαρινέτο, κλαρίνο κλασικό , σαξόφωνο, κορνέτα, κόρνο, ευφώνιο, τούμπα. Οι εγγραφές αφορούν νέους μαθητές από 7 ετών και άνω και θα πραγματοποιούνται συμπληρώνοντας την πρότυπη αίτηση (εδώ), η οποία υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενιτσας, και αποστέλλοντάς την:

· στο email: pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr

· στο fax: 2665360019 ή

· αυτοπρόσωπος στο τμήμα Πολιτισμού στο παλιό Δημαρχείο Ηγουμενίτσας (Ελευθερίας 7).

Οι μαθητές θα ενημερωθούν για την έναρξη των μαθημάτων από τα στοιχεία των αιτήσεων τους , καθώς και με νέο δελτίο τύπου.

Πληροφορίες καθημερινά στο τηλέφωνο 2665360019 (ώρες γραφείου) στον Υπεύθυνο εγγραφών Κο. Αλέξανδρο Γιαννακό.
Read More »
Εγγραφές στη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Εγγραφές στη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας





Με θλίψη πληροφορηθήκαμε για την απώλεια της Καίτης Κομίνη, μητέρας των μελών μας, Αθανάσιου και Ελένης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας στέκεται δίπλα στα μέλη του και στις οικογένειές τους, προσφέροντας κάθε δυνατή υποστήριξη.

Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο για την απώλεια της αγαπημένης τους μητέρας.

Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο Σύλλογος Ατόμων
με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας

Read More »
Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδοτήσεις και τον Οκτώβρη

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδοτήσεις και τον Οκτώβρη




Δυσοίωνα παραμένουν τα μηνύματα για τις τιμές του ρεύματος στην Ελλάδα, καθώς η χονδρεμπορική αγορά δείχνει σταθερότητα στα υψηλά επίπεδα που παρατηρήθηκαν τον Αύγουστο.

Η μέση τιμή χονδρικής στο ρεύμα για τον Σεπτέμβριο συνεχίζει να κινείται πάνω από τα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με τον προηγούμενο μήνα να καταγράφει τιμή στα 129,83 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτή η τάση προβληματίζει την κυβέρνηση η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για την οικονομική στήριξη των καταναλωτών.

Η παραμονή των τιμών σε αυτά τα επίπεδα δημιουργεί την ανάγκη συνέχισης της επιδότησης στα «πράσινα» και «κίτρινα» τιμολόγια των οικιακών καταναλωτών για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι οι τιμές λιανικής να διατηρηθούν κάτω από τα 15 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, μια στρατηγική που ήδη ακολουθήθηκε τους τελευταίους μήνες με τη χορήγηση έκτακτης επιδότησης. Τον Αύγουστο, το υπουργείο ανακοίνωσε επιδότηση κατά 1,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ τον Σεπτέμβριο η αντίστοιχη επιδότηση διαμορφώθηκε στα 1,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η τρέχουσα εικόνα της αγοράς δείχνει ότι το πιθανότερο σενάριο για τον επόμενο μήνα είναι η επιδότηση να παραμείνει στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου ή να κινηθεί ελαφρώς χαμηλότερα. Όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, το μέτρο της επιδότησης βρίσκεται πάντα στο τραπέζι και μπορεί να εφαρμοστεί όταν κριθεί απαραίτητο.

Τα στοιχεία από τις ευρωπαϊκές αγορές καταδεικνύουν τη γεωγραφική διάσταση της ενεργειακής κρίσης, με τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία, να συγκαταλέγονται στις ακριβότερες αγορές ηλεκτρισμού της ηπείρου. Οι τιμές σε αυτές τις χώρες κυμαίνονται από 128 έως 168 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με την Ελλάδα να βρίσκεται καθημερινά στις πρώτες θέσεις του πίνακα τιμών. Αντίθετα, σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία, οι τιμές βρίσκονται σημαντικά χαμηλότερα, με ορισμένες αγορές να φτάνουν ακόμη και στα 25 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Read More »
Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδοτήσεις και τον Οκτώβρη Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδοτήσεις και τον Οκτώβρη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Η κυβέρνηση έχει συνεχώς το βλέμμα της στραμμένο σε όλη την κοινωνία

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Βασίλης Γιόγιακας: Η κυβέρνηση έχει συνεχώς το βλέμμα της στραμμένο σε όλη την κοινωνία




Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν αποτελούν αφήγημα αλλά μια δέσμη μέτρων επισημαίνει ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας και υπογραμμίζει ότι ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένους στόχους για την κοινωνική πολιτική και την οικονομική ανάπτυξη.
Οι πρωτοβουλίες αυτές, εξηγεί ο κ. Γιόγιακας, δείχνουν ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να κάνει πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Σημειώνει πως η συνολική μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας αποτελεί μία -μαζί με την αύξηση των μισθών- από τις κύριες προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί για την απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τα σύνορα σημειώνοντας πως η γερμανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως εργαλείο για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό από τα δεξιά και κυρίως από το αντιμεταναστευτικό AfD.

»Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν ανταποκρίνονται στις εξαγγελίες των συνταξιούχων και των εργαζομένων όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων. Πιστεύετε ότι με το αφήγημα αυτό θα σταματήσουν οι διαρροές ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία;

Να πούμε πρώτα απ’ όλα, κυρία Λιάκου ότι δεν πρόκειται για ένα αφήγημα αλλά για μια δέσμη 24 συγκεκριμένων μέτρων τα οποία ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένους στόχους, σε ό,τι αφορά τόσο την κοινωνική πολιτική όσο και την οικονομική ανάπτυξη. Περιλαμβάνουν νέες αυξήσεις αποδοχών και νέες μειώσεις φόρων και εισφορών, μέτρα για την Υγεία και την Παιδεία, βελτιώσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και λύσεις για αγρότες, προγράμματα και ρυθμίσεις για τη στέγη -με προτεραιότητα στους νέους και στα νέα ζευγάρια-, στήριξη των οικογενειών που έχουν ή θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, δικαιότερη κατανομή κοινωνικών επιδομάτων, κίνητρα που ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, μέτρα για τη θωράκιση των ιδιοκτησιών απέναντι στην κλιματική κρίση και τις φυσικές καταστροφές. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει συνεχώς το βλέμμα της στραμμένο σε όλη την κοινωνία και πρώτα σε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη, και ότι εργάζεται για να κάνει πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε μέχρι το τέλος της 4ετίας που είναι σε εξέλιξη. Τηρώντας ασφαλώς τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και χωρίς να διακινδυνέψει τη δημοσιονομική σταθερότητα, που είναι απαραίτητη για να πάει η οικονομία μπροστά.

  Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι από αύριο κλείνουν τα σύνορά της. Η εξέλιξη αυτή δεν θα προκαλέσει ασφυξία σε Ελλάδα και Ιταλία όπου θα εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες; Σας προβληματίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Πριν ακόμα εφαρμοστεί το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, η γερμανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως εργαλείο για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό από τα δεξιά, και κυρίως από το αντιμεταναστευτικό AfD. Στην ουσία η Γερμανία εξάγει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε αφού, λόγω των κοινωνικών και επιδοματικών πολιτικών της, αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο. Επομένως, η εξέλιξη αυτή δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας αύξησης των μεταναστευτικών ροών προς τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία και θα είναι άλλες χώρες αυτές που θα αντιμετωπίσουν πρώτες τις συνέπειες της απόφασης αυτής, όπως η Αυστρία και η Πολωνία. Αυτό που σε πρώτη φάση φαίνεται να αποτελεί πηγή ανησυχίας για τη χώρα μας είναι η πιθανότητα να ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμα της Γερμανίας. Εμείς ως Ελλάδα συνεχίζουμε την αυστηρή και αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας και στηρίζουμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή από όλα τα συμβαλλόμενα κράτη της Συνθήκης Σένγκεν και του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

»Υπάρχει ένταση το τελευταίο διάστημα στο χώρο της υγείας. Τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη σας και σας απευθύνω το ερώτημα ως επιστήμονα;

Πολλά από αυτά που πρέπει να γίνουν, κυρία Λιάκου, γίνονται ήδη. Είναι γνωστό εξάλλου, και το επανέλαβε ο Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, ότι η συνολική μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας αποτελεί μία -μαζί με την αύξηση των μισθών- από τις κύριες προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής. Να θυμίσω μόνο μερικά από αυτά που έχουν γίνει ή είμαι σε εξέλιξη: αναβάθμιση κτιρίων και εξοπλισμού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας. Ψηφιακή μεταρρύθμιση, τηλεϊατρική, εξ αποστάσεως διαγνώσεις και ηλεκτρονικός ατομικός φάκελος υγείας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αυξήθηκε κατά 10% τα 5 τελευταία χρόνια. Δίνονται γενναία οικονομικά κίνητρα για να έλθουν περισσότεροι γιατροί σε άγονες περιοχές. «Τρέχουν» προγράμματα πρόληψης με δωρεάν εξετάσεις. Η προσπάθεια να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές σε αυτόν τον δύσκολο χώρο είναι συνεχής και πολυμέτωπη.

»Ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει το πρόσωπο που θα προταθεί από την κυβέρνηση για την προεδρία της Δημοκρατίας;

Θα πρέπει να έχει διανύσει μία κάποια διαδρομή στα δημόσια πράγματα της χώρας και να έχει διακριθεί για την προσφορά του στο χώρο τον οποίο έχει υπηρετήσει. Να ξεχωρίζει για την πνευματική του συγκρότηση, το ήθος, την ηπιότητα. Να εμπνέει σεβασμό και να εκφράζει με τον δημόσιο λόγο και την παρουσία του γενικότερα την ενότητα και τη συνέχεια του Κράτους. Να εκφράζει την προσωπική του γνώμη στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου με θάρρος και ειλικρίνεια.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Η κυβέρνηση έχει συνεχώς το βλέμμα της στραμμένο σε όλη την κοινωνία Βασίλης Γιόγιακας: Η κυβέρνηση έχει συνεχώς το βλέμμα της στραμμένο σε όλη την κοινωνία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Λήγουν σήμερα οι αιτήσεις για το «Ερευνώ-Καινοτομώ»

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Λήγουν σήμερα οι αιτήσεις για το «Ερευνώ-Καινοτομώ»




Εκπνέει σήμερα Παρασκευή στις 15:00, η προθεσμία για τις αιτήσεις της Δράσης «Ερευνώ - Καινοτομώ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Τη δράση υλοποιεί η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».

Ο σκοπός του προγράμματος «Ερευνώ-Καινοτομώ»

Η δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» στοχεύει στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχει το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» στο τηλέφωνο 801 11 36 300, στο email επικοινωνίας: infoepan@mou.gr και από την ΕΥΔΕ ΕΚ στην ηλεκτρονική διεύθυνση erevno-kainotomo@gsrt.gr.α
Read More »
Λήγουν σήμερα οι αιτήσεις για το «Ερευνώ-Καινοτομώ» Λήγουν σήμερα οι αιτήσεις για το «Ερευνώ-Καινοτομώ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Πότε σταματά η αστάθεια

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024

 Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Πότε σταματά η αστάθεια




Άστατο παραμένει το καιρικό μοτίβο και τη σημερινή ημέρα (Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου), η οποία θα κυλίσει με έντονη αστάθεια. Οργανωμένοι πυρήνες καταιγίδων θα μετατοπιστούν προς τα νότια τις αμέσως επόμενες ώρες και θα απασχολήσουν -κυρίως- θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο και τα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία

Στα ανατολικά θα οργανωθούν επίσης καταιγίδες, στην ανατολική Θεσσαλία, την περιοχή της Χαλκιδικής και τις Σποράδες.

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού από βροχές αναμένεται στα δυτικά τμήματα, προς το Ιόνιο, τα παράλια της Πελοποννήσου και τη δυτική Στερεά, ενώ προς τις βραδινές ώρες μπορεί να φτάσουν μέχρι και την Κρήτη. Κυρίως θα πληγούν οι περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα και κοντά στα βουνά.

Από αύριο, Σάββατο, το κύμα άστατου καιρού περιορίζεται καθώς οι βοριάδες θα κυριαρχήσουν στο Αιγαίο και θα δημιουργήσουν μια πιο ευσταθή ατμόσφαιρα.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Η αυριανή ημέρα μπορεί να ξεκινήσει με βροχές, ωστόσο η αστάθεια θα αρχίσει να εκτονώνεται και η Κυριακή θα είναι μια ημέρα με πιο ήπιες καιρικές συνθήκες, και αν υπάρξουν φαινόμενα θα είναι το απόγευμα στο εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού και σε ορεινές και ημιορεινές εκτάσεις.

Καλός θα είναι ο καιρός μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δροσιά. Ωστόσο, στη συνέχεια θα περάσει ακόμη ένα κύμα αστάθειας.

Read More »
Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Πότε σταματά η αστάθεια  Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Πότε σταματά η αστάθεια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Ταξί: Ανταρσία για τα αυτοκόλλητα στα οχήματα για αποδείξεις και POS

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Ταξί: Ανταρσία για τα αυτοκόλλητα στα οχήματα για αποδείξεις και POS




Στην αλλαγή της διαδικασίας παραλαβής των ειδικών αυτοκόλλητων που πρέπει να τοποθετήσουν οι οδηγοί ταξί στα οχήματά τους, ενημερώνοντας τους καταναλωτές ότι ο οδηγός υποχρεούται να εκδίδει απόδειξη στο τέλος της διαδρομής και να δέχεται πληρωμή με κάρτα, προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Μάλιστα, είναι εξαιρετικά πιθανό οι αποφάσεις του υπουργείου να ανακοινωθούν σήμερα, Παρασκευή. Ο λόγος που προχωρεί στην αλλαγή αυτήν έγκειται στο ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί αρνείται να τα παραλάβει και ως εκ τούτου δεν μπορούν να τα προμηθευτούν οι οδηγοί και να τα κολλήσουν.

Σημειώνεται ότι με πρόσφατη απόφασή του το οικονομικό επιτελείο υποχρεώνει τους οδηγούς ταξί να βάλουν το εν λόγω αυτοκόλλητο, καθώς πολλοί εξ αυτών αρνούνταν την πληρωμή μέσω κάρτας. Μάλιστα, δεν έπαιρναν πελάτες που σκόπευαν να πληρώσουν με κάρτα. Τώρα αρνούνται να λάβουν και τα αυτοκόλλητα, επικαλούμενοι ότι είναι πολύ μεγάλα. Η ταμπέλα έχει διαστάσεις 25×12 και το οικονομικό επιτελείο δεν δέχεται καμία αλλαγή, επισημαίνοντας ότι και σε άλλες χώρες η διάσταση είναι ίδια, όπως για παράδειγμα στη Βαρκελώνη και το Μιλάνο.

Με δεδομένο ότι η Ομοσπονδία αρνείται να παραλάβει τα αυτοκόλλητα, δεν μπορούν να γίνουν έλεγχοι και ως εκ τούτου δεν μπορούν να επιβληθούν και τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία. Συγκεκριμένα, για όσους δεν τοποθετήσουν το αυτοκόλλητο το πρόστιμο ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ. Πάντως, από τη φορολογική διοίκηση αναφέρουν ότι μετά την αλλαγή της διαδικασίας ο ελεγκτικός μηχανισμός θα ξεκινήσει ελέγχους και για όσους διαπιστωθεί ότι δεν έχουν παραλάβει το αυτοκόλλητο ή δεν το έχουν τοποθετήσει στο σημείο που προβλέπει η απόφαση θα εκδίδει πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Τι απαντούν οι οδηγοί ταξί
Για το θέμα εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί, υποστηρίζοντας τα ακόλουθα :

Η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η απόφαση για την τοποθέτηση αυτής της σήμανσης με το καρτελάκι «έκτρωμα» των 25 Χ 12cm στην πίσω δεξιά πόρτα του οχήματος κατέστησε σαφές ότι ήταν αρνητική και παρ’ όλο που μπήκε στη διαδικασία συσκέψεων και τηλεδιασκέψεων με το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, για να αλλάξει το σημείο τοποθέτησης και των διαστάσεων, προτείνοντας διαφορετικά σημεία, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Γι’ αυτό οφείλαμε να τους ενημερώσουμε για άλλη μια φορά με σχετικό έγγραφο ότι δεν είμαστε αρνητικοί στη σήμανση για τη σωστή ενημέρωση του επιβάτη, αλλά είμαστε κάθετα αρνητικοί στη συγκεκριμένη σήμανση, η οποία λόγω μεγέθους και τοποθεσίας επικόλλησης είναι ξεκάθαρα επικίνδυνη ως προς την καλή οδική συμπεριφορά των συναδέλφων και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, λόγω του ότι κόβει μεγάλο μέρος από το οπτικό πεδίο του εκάστοτε οδηγού, κρύβοντας την ορατότητα από την πίσω δεξιά πόρτα, και γι’ αυτούς τους λόγους αρνούμαστε την παραλαβή των αυτοκόλλητων ταμπελών προς επικόλληση στα οχήματα ταξί.

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους να μην προμηθεύονται αυτοκόλλητα τα οποία τους δίνουν οι λογιστές τους ή οποιοσδήποτε άλλος ιδιώτης, διότι δεν έχουνε καμία νομική ισχύ.

Όλος ο κλάδος των ταξί έχει καθολικά εναρμονιστεί με τη σχετική νομοθεσία που αφορά την αποδοχή πληρωμών μέσω POS, αλλά και μέσω IRIS εδώ και μήνες.

Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η αναίτια στοχοποίηση του κλάδου μας, που μόνο συνεχόμενη αναστάτωση φέρνει, από τη στιγμή που ακολουθούνται οι νόμοι και οι διατάξεις που μας αφορούν, μέσα στα χρονικά πλαίσια που αυτοί ορίζουν, να πάνε να ψάξουν για εξιλαστήρια θύματα αλλού.
Read More »
Ταξί: Ανταρσία για τα αυτοκόλλητα στα οχήματα για αποδείξεις και POS Ταξί: Ανταρσία για τα αυτοκόλλητα στα οχήματα για αποδείξεις και POS Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



Εδώ και χρόνια τα Συλλογικά Όργανα των γονέων (Σύλλογοι, Ενώσεις, Ομοσπονδίες,ΑΣΓΜΕ) έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε ότι η κατάσταση με τις σχολικές κτηριακές υποδομές έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Καθημερινά εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στο σχολείο με τη σιγουριά ότι βρίσκονται σε έναν ασφαλή, απ’ όλες τις απόψεις, χώρο και ότι το μεσημέρι θα επιστρέψουν αρτιμελή στα σπίτια τους.

Ωστόσο τα επαναλαμβανόμενα συμβάντα σε πανελλαδικό επίπεδο, με τις πτώσεις σοβάδων, πτώσεις πορτών, παραθύρων, τραυματισμούς από γυμνά καλώδια, κατεστραμμένα προαύλια, σκουριασμένα σίδερα, φθαρμένα κάγκελα, εντείνουν τις ανησυχίες μας για το κατά πόσο είναι ασφαλή τα παιδιά μας στο σχολείο.

Το περιστατικό πριν λίγες μέρες, με την πτώση σοβάδων στο 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας κατά την ώρα λειτουργίας του, έρχεται να εντείνει τους προβληματισμούς μας. Μόλις 2 ημέρες από την έναρξη των μαθημάτων οι σοβάδες έπεσαν στα κεφάλια μαθητών, ευτυχώς χωρίς να τους τραυματίσουν σοβαρά.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά: Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των παιδιών μας. Υπουργείο Παιδείας και Δήμοι έχουν τεράστιες ευθύνες. Μόνιμα πετούν στο «καλάθι των αχρήστων» τα αιτήματα και τις προτάσεις γονέων και εκπαιδευτικών για γενικευμένες συντηρήσεις στα σχολικά κτήρια, για αντισεισμικούς ελέγχους, για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων προκειμένου να αντικατασταθούν όσες μετρούν σχεδόν έναν αιώνα λειτουργίας, για ασφαλείς αυλές και χώρους άθλησης. Προκειμένου δε, να κρύψουν τα προβλήματα «κάτω από το χαλί» επιδίδονται σε προπαγανδιστικά «κόλπα» με συνεντεύξεις, δημοσιεύματα και μεγάλα λόγια για δήθεν «αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου», για την «βελτίωση των σχολείων», για τον «ψηφιακό μετασχηματισμό». Όσο ακολουθούν αυτή την τακτική, η πραγματικότητα καθημερινά θα τους διαψεύδει, καθώς τα ταβάνια και οι τοίχοι των σχολείων θα συνεχίσουν να καταρρέουν συμπαρασύροντας και τα «νέα ψηφιακά εργαλεία» τους. Ας ελπίσουμε όχι τα παιδιά μας.

Ως Ομοσπονδία Γονέων Ηπείρου, καταγγέλλουμε το συμβάν στο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας και απαιτούμε: άμεσα, γενναία κρατική χρηματοδότηση της σχολικής στέγης. Να προχωρήσουν οι αντισεισμικοί έλεγχοι, οι έλεγχοι στατικής επάρκειας, να συντηρηθούν και να επισκευαστούν οι εστίες κινδύνου μέσα στα σχολικά κτίρια. Να ανεγερθούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και να μεταστεγαστούν εκεί όλοι οι μαθητές που φοιτούν σε γερασμένα σχολεία, καταστήματα, κοντέινερ και ακατάλληλους χώρους σε όλη την Ήπειρο.

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Ηπείρου καταγγέλλει τον κλιμακούμενο αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας απέναντι σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές. Δεν φτάνουν οι απειλητικές εγκύκλιοι για ποινές κάθε είδους προς τους μαθητές, δεν φτάνουν οι απειλές προς τους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή της κατ’ όνομα «αξιολόγησης» – κατηγοριοποίησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, δεν φτάνουν τα «στρατιωτικά διατάγματα» προς τους γονείς όπου απειλούνται ευθέως ότι θα πληρώνουν κάθε φθορά των γερασμένων και ασυντήρητων σχολικών μονάδων, τώρα προβαίνει και σε πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Για το συνταγματικό δικαίωμα δηλαδή κάθε εργαζόμενου να συμμετέχει σε συλλογικές αποφάσεις του σωματείου του.

Μια τέτοια δίωξη στρέφεται ενάντια στον Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων, με σαφή πολιτικοσυνδικαλιστική – εκφοβιστική σκοπιμότητα. Ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ Γιάννης Σταύρου εκτός της 37/χρονης προσφοράς του στην εκπαίδευση, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργό μέλος του γονικού κινήματος στα Γιάννενα, εκλεγμένος για χρόνια στην Ένωση Γονέων Ιωαννίνων.

Οι απειλές και οι διώξεις του Υπουργείου Παιδείας φανερώνουν το αντιδραστικό περιεχόμενο της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Οι κλιμακούμενες κινητοποιήσεις όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαίδευση και η αδυναμία του να πείσει ότι αποτελούν «καινοτομίες» τα 25-28άρια τμήματα, οι συγχωνεύσεις, η τράπεζα θεμάτων, η ελλιπής στήριξη μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, η αντιμετώπιση του Bullying με ποινές και χωρίς εξειδικευμένους επιστήμονες, ωθούν την ηγεσία του σε ενέργειες που θυμίζουν μαύρες εποχές στην εκπαίδευση. Χαρακτηριστικότερο πρόσφατο παράδειγμα αυταρχισμού, αποτελεί και η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Παιδείας σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές που διαδήλωναν με το δίκαιο αίτημα να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολικών τμημάτων, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις.

· Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων και απαιτούμε να παρθεί άμεσα πίσω η παραπομπή του από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

· Να σταματήσουν οι απειλές και οι διώξεις απέναντι σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς – μαθητές. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ώστε να ενισχυθεί ο παιδαγωγικός ρόλος του σχολείου, ο σεβασμός των δικαιωμάτων κάθε μέλους της σχολικής κοινότητας και η ενεργή συμμετοχή όλων των μελών της στην λειτουργία του σχολείου.
Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Νίκος Ανδρουλάκης

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
 Στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Νίκος Ανδρουλάκης 


Στη Θεσπρωτία θα βρεθεί το Σάββατο, ο Προέδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος Προέδρος, στο πλαίσιο των περιοδειών του για τις επικείμενες εκλογές του Κινήματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με φορείς, στελέχη και φίλους του Κινήματος, ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ.


Read More »
Στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Νίκος Ανδρουλάκης  Στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Νίκος Ανδρουλάκης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Αμβρακικό Κόλπο για το 2024

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Αμβρακικό Κόλπο για το 2024



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για το 2024 το πρόγραμμα παρακολούθησης των θαλάσσιων χελωνών του Αμβρακικού Κόλπου που υλοποιεί με επιτυχία για δύο περίπου δεκαετίες ο Αρχέλων.

Ο Αμβρακικός αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο τροφοδοσίας και διαχείμασης για τις Καρέτα και τις πράσινες χελώνες στη Μεσόγειο.Το πρόγραμμα του Αμβρακικού Κόλπου μελετά τους πληθυσμούς των χελωνών που βρίσκονται στην περιοχή, χρησιμοποιώντας τεχνικές ολιγόλεπτης σύλληψης / επανασύλληψης.

Στόχος είναι να διερευνηθεί το αντίκτυπο των απειλών όπως η ρύπανση, η τυχαία εμπλοκή στα εργαλεία αλιείας και η κλιματική αλλαγή και να ενσωματωθούν τα ευρήματα σε δράσεις προστασίας.Το καλοκαίρι του 2024 έγινε ταυτοποίηση και μετρήσεις σε 180 μεμονωμένες θαλάσσιες χελώνες, σε σύνολο 283 συλλήψεων.
“Εντοπίσαμε επίσης δύο χελώνες με δορυφορικούς πομπούς που είχαν τοποθετηθεί από τον ΑΡΧΕΛΩΝ σε προηγούμενα χρόνια”, δήλωσε η Carola Manzoniι, η υπεύθυνη πεδίου για το πρόγραμμα στον Αμβρακικό. Μία από αυτές, η χελώνα με το όνομα ‘Βάθος’, είναι γνωστός επισκέπτης στον Αμβρακικό, αφού από το 2020 εμφανίζεται να κολυμπά μέσα στην περιοχή του κόλπου.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο υπεύθυνος του προγράμματος για τον Αμβρακικό Κόλπο Θάνος Μιχαηλίδης, ευχαριστώντας τους εθελοντές καθώς και την υπεύθυνη πεδίου του προγράμματος, δηλώνοντας ότι τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν θα ενσωματωθούν στις μελλοντικές προσπάθειες διατήρησης και θα συμβάλουν στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης προστασίας των θαλάσσιων χελωνών σε αυτό το σημαντικό οικοσύστημα.
Read More »
Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Αμβρακικό Κόλπο για το 2024 Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Αμβρακικό Κόλπο για το 2024 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Άμεση Νοσοκομειακή Περίθαλψη για 79χρονη με Διακομιδή από Παξούς στην Ηγουμενίτσα.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
Άμεση Νοσοκομειακή Περίθαλψη για 79χρονη με Διακομιδή από Παξούς στην Ηγουμενίτσα




Άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη χρειαζόταν μία 79χρονη όπως κρίθηκε από το Κέντρο Υγείας Παξών στο οποίο είχε μεταφερθεί.

Έτσι η γυναίκα διακομίσθηκε με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού από το λιμάνι του νησιού στην Ηγουμενίτσα.

Εκεί ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο την μετέφερε στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων για όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Οι διακομιδές από τους Παξούς κυρίως όμως από την Κέρκυρα είναι συχνές και καλύπτονται κατά κανόνα από το Λιμενικό Σώμα.

Read More »
Άμεση Νοσοκομειακή Περίθαλψη για 79χρονη με Διακομιδή από Παξούς στην Ηγουμενίτσα. Άμεση Νοσοκομειακή Περίθαλψη για 79χρονη με Διακομιδή από Παξούς στην Ηγουμενίτσα. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

ΔΥΠΑ: Έως την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για δωρεάν κατάρτιση στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024
ΔΥΠΑ: Έως την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για δωρεάν κατάρτιση στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης




Λήγει την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εισαγωγής στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Δικαίωμα αίτησης υποβολής έχουν όσοι είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου (Γενικού ή Επαγγελματικού) όλων των ηλικιών. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-saek-tis-dypa

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν τον τίτλο σπουδών και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ενώ όλα τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται (upload) στην αίτηση σε μορφή PDF.

Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει συνολικά έως τρεις ειδικότητες κατάρτισης με σειρά προτίμησης (1η, 2η, 3η) σε έως δύο ΣΑΕΚ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι 30 ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας.

Οι καταρτιζόμενοι αποκτούν τα ανάλογα προσόντα, μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, αναπτύσσοντας ικανότητες και δεξιότητες που διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και εξασφαλίζουν μια δυναμική σταδιοδρομία στο επάγγελμα της επιλογής τους.

Η φοίτηση είναι διάρκειας πέντε συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα (δύο χρόνια) θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικών ωρών ειδικότητας και σε ένα εξάμηνο αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Οι ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, δίπλωμα επαγγελματικής ειδικότητας επιπέδου 5.

Οι ειδικότητες του φετινού έτους κατάρτισης (2024-2025) είναι:

Βοηθός εργοθεραπείας

Βοηθός ιατρικών εργαστηρίων

Βοηθός νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας

Βοηθός νοσηλευτικής τραυματολογίας

Βοηθός παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας

Βοηθός ραδιολογίας και ακτινολογίας

Βοηθός φαρμακείου

Βοηθός φυσικοθεραπευτή

Γραμματέας ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών

Γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων

Διασώστης-πλήρωμα ασθενοφόρου

Ειδικός αισθητικής & τέχνης του μακιγιάζ

Ειδικός θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων

Εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων

Μουσική τεχνολογία

Στέλεχος ασφάλειας προσώπων και υποδομών

Στέλεχος διατροφής και διαιτολoγίας

Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας

Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της ναυτιλίας

Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού

Στέλεχος εμπορίας, διαφήμισης και προώθησης προϊόντων (marketing)

Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου-φοροτεχνικού γραφείου

Στέλεχος μονάδων φιλοξενίας

Στέλεχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics)

Τέχνης φωτογραφίας

Τεχνικός αισθητικός ποδολογίας-καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής

Τεχνικός αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής

Τεχνικός αυτοματισμών

Τεχνικός δικτύων και τηλεπικοινωνιών

Τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού

Τεχνικός εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων

Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα/web designer-developer/video games)

Τεχνικός κομμωτικής τέχνης

Τεχνικός λογισμικού Η/Υ

Τεχνικός μαγειρικής τέχνης-αρχιμάγειρας (chef)

Τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου

Τεχνικός μηχανοτρονικής οχημάτων

Τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος-σχεδιαστής μόδας

Τεχνικός υπολογιστικών συστημάτων

Τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων

Φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Αναλυτικές πληροφορίες για τις ΣΑΕΚ, τις ειδικότητες, τους οδηγούς σπουδών και τις δυνατότητες σταδιοδρομίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον νέο ιστότοπο των Σχολών της ΔΥΠΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://schools.dypa.gov.gr
Read More »
ΔΥΠΑ: Έως την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για δωρεάν κατάρτιση στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΥΠΑ: Έως την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για δωρεάν κατάρτιση στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Μαρινάκης: Αυξάνεται η ποσόστωση για τις προσλήψεις στο δημόσιο στους τρίτεκνους

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024
Μαρινάκης: Αυξάνεται η ποσόστωση για τις προσλήψεις στο δημόσιο στους τρίτεκνους



Αυξάνεται η ποσόστωση για τις προσλήψεις στο δημόσιο στους τρίτεκνους, ώστε να ανέλθει σε ίδιο ποσοστό με τους πολύτεκνους από 12% σε 16%», τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο Π. Μαρινάκης τόνισε επίσης ότι «οι πρόνοιες που ισχύουν για τους πολύτεκνους έχουν ήδη επεκταθεί στους τρίτεκνους και σε ότι αφορά στη συμμετοχή τους στα στεγαστικά προγράμματα. Ενδεικτικά στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» η χορήγηση των δανείων σε τρίτεκνους ήταν με μηδενικό επιτόκιο».
Read More »
Μαρινάκης: Αυξάνεται η ποσόστωση για τις προσλήψεις στο δημόσιο στους τρίτεκνους Μαρινάκης: Αυξάνεται η ποσόστωση για τις προσλήψεις στο δημόσιο στους τρίτεκνους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

Εγγραφές Τμημάτων Παραδοσιακού Χορού για Ενήλικες από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024
 Εγγραφές Τμημάτων Παραδοσιακού
 Χορού για Ενήλικες από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς
Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, σας ενημερώνει ότι τις 2 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18:00, ξεκινάνε τα μαθήματα και οι εγγραφές του τμήματος Παραδοσιακού χορού-τμήμα ενηλίκων. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στο κτήριο του Φ. Ο. Π. τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα, ώστε να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους και εν συνεχεία να διαμορφωθούν τα αντίστοιχα τμήματα.
Read More »
Εγγραφές Τμημάτων Παραδοσιακού Χορού για Ενήλικες από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς  Εγγραφές Τμημάτων Παραδοσιακού  Χορού για Ενήλικες από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

Κάθε Παρασκευή, φάτε όσο θέλετε στην ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024
Κάθε Παρασκευή, φάτε όσο θέλετε στην ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας


Ελάτε κάθε Παρασκευή από τις 19:00 έως τις 23:00 και απολαύστε απεριόριστο φαγητό μόνο με 12.00€. 
Στην Ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος", έχετε τη δυνατότητα να φάτε όσο θέλετε, χωρίς σπατάλη, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον!
Κλείστε το τραπέζι σας τώρα στα τηλέφωνα 2665027690 και 6984632152. 
Είμαστε ανοιχτά καθημερινά από τις 18:00 έως τις 23:00 και τις Κυριακές από το μεσημέρι, για να ζήσετε μοναδικές οικογενειακές στιγμές.

Μενού
- Ορεκτικά:
  - Τζατζίκι
  - Τυροκαυτερή
  - Αγγούροντομάτα
  - Πράσινη σαλάτα
  - Πιπεριές ψητές
  - Κολοκυθάκια τηγανητά
  - Πατάτες τηγανητές

- Κρέατα:
  - Σουβλάκια κοτόπουλο
  - Σουβλάκια χοιρινά
  - Λουκάνικα χωριάτικα
  - Πανσέτα χοιρινή
  - Μπριζολάκι λαιμού
  - Σνίτσελ
  - Φιλέτο κοτόπουλο
  - Παϊδάκι κοτόπουλο
  - Μπιφτέκι από χοιρινό και μοσχάρι
  - Συκώτι μοσχαρίσιο
  - Φτερούγες κοτόπουλου
  - Πιτάκια (ζυμαράκια)

- Άλλα:
  - Ψωμί
Read More »
Κάθε Παρασκευή, φάτε όσο θέλετε στην ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Κάθε Παρασκευή, φάτε όσο θέλετε στην ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένα ορτύκια λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένα ορτύκια λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας



Στην ανάκληση κατεψυγμένων ορτυκιών προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας. Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου κρέατος ορτυκιού, με την εμπορική ονομασία «ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΟΡΤΥΚΙΑ 4 ΤΕΜΑΧΙΑ» με αριθμό παρτίδας LOT:15253232, ημερομηνία κατάψυξης 29/12/2023 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 29/12/2025, το οποίο παράγεται στην Ισπανία από την επιχείρηση Urgel Ganadera SA.

Σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella Typhimurium.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Read More »
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένα ορτύκια λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένα ορτύκια λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

Εγγραφές επιτυχόντων στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης σπουδών στη Σ.Α.Ε.Κ.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024
Ανακοίνωση για την Υποβολή Δικαιολογητικών των Επιτυχόντων στο Α' Εξάμηνο Σπουδών στη Σ.Α.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας




Καλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι στο Α’ εξάμηνο σπουδών στη Σ.Α.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας, να αναρτήσουν τα δικαιολογητικά τους στην ιστοσελίδα https://diek.it.minedu.gov.gr/site/login, είτε να τα στείλουν μέσω email στη Σ.Α.Ε.Κ. είτε να τα προσκομίσουν στην Σ.Α.Ε.Κ. από την Τετάρτη 18-9-2024 ως και την Τρίτη 24-9-2024.

Οι ώρες προσέλευσης στα γραφεία της Σ.Α.Ε.Κ. είναι 14:00 με 19:00 Δευτέρα ως Παρασκευή.
Επιτυχόντες σε Σ.Α.Ε.Κ. που δε θα κάνουν εγγραφή εντός προθεσμίας, χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους!

Δικαιολογητικά
– Αίτηση οριστικής εγγραφής (Παρέχεται από τη ΣΑΕΚ)
– Απολυτήριο Λυκείου – Πτυχίο ΕΠΑΛ – ΤΕΕ Β’ Κύκλου
– Φωτοαντίγραφο Ταυτότητας
– Βεβαίωση ΑΜΚΑ
– Βεβαίωση ΑΦΜ
– Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
– Αποδεικτικό κοινωνικών κριτηρίων (αν απαιτείται)

Πουλιάσης Ματθαίος
Υποδιευθυντής Σ.Α.Ε.Κ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
28ης Οκτωβρίου 7
Τ.Κ. 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Τηλ : 2665 026987
Read More »
Εγγραφές επιτυχόντων στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης σπουδών στη Σ.Α.Ε.Κ. Εγγραφές επιτυχόντων στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης σπουδών στη Σ.Α.Ε.Κ. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Στήριξη στους Δανειολήπτες με Υπεύθυνες Πρωτοβουλίες για τα Κόκκινα Δάνεια

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024
Βασίλης Γιόγιακας: Στήριξη στους Δανειολήπτες με Υπεύθυνες Πρωτοβουλίες για τα Κόκκινα Δάνεια




Κοντά στους δανειολήπτες...
Ο Βασίλης Γιόγιακας, βουλευτής Θεσπρωτίας, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι κοντά στους πολίτες με την ερωτησή του για τα κόκκινα δάνεια.
Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπου πολλοί πολίτες αγωνιούν για την επιβίωσή τους απέναντι στις επιθετικές πρακτικές των τραπεζών και των επενδυτικών κεφαλαίων, ο κ. Γιόγιακας δείχνει υπεύθυνη στάση, προωθώντας λύσεις που προστατεύουν τους δανειολήπτες.
Η κίνησή του υπογραμμίζει την αίσθηση ευθύνης που τον διακρίνει, εστιάζοντας στην ανάγκη για κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη. Η δέσμευσή του προς τους πολίτες της Θεσπρωτίας ενδυναμώνει την εικόνα ενός βουλευτή που μάχεται για τα συμφέροντα των αδυνάτων, ενώ παράλληλα διατηρεί τη σύνδεσή του με τις τοπικές κοινωνίες και τα καθημερινά τους προβλήματα.
Η συμμετοχή του στην πρωτοβουλία ερώτησης για τα κόκκινα δάνεια είναι μια πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, που δείχνει ότι η πολιτική μπορεί να παραμένει κοντά στον λαό, ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Στήριξη στους Δανειολήπτες με Υπεύθυνες Πρωτοβουλίες για τα Κόκκινα Δάνεια Βασίλης Γιόγιακας: Στήριξη στους Δανειολήπτες με Υπεύθυνες Πρωτοβουλίες για τα Κόκκινα Δάνεια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

Συνεργασία της ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά συστήματα με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, για φωτοβολταϊκό 1,5 MW

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024
Συνεργασία της ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά συστήματα με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, για φωτοβολταϊκό 1,5 MW



Σε ανακοίνωση της συνεργασίας τους προχώρησαν ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (μέλος του Ομίλου Grimaldi) και η ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα με σκοπό την αδειοδότηση , μελέτη και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος 1.5MW στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Λιμένα.

To Φωτοβολταϊκό Σύστημα θα λειτουργήσει με τη μέθοδο της Αυτοπαραγωγής και έχει σαν στόχο τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας των καταναλώσεων του Ο.Λ.Η. συμβάλλοντας παράλληλα στη προστασία του περιβάλλοντος . Το Φωτοβολταϊκό εκτιμάται ότι θα παράγει 2.250.000 kWh/έτος το οποίο μεταφράζεται σε ετήσια μείωση 2.475 τόνων άνθρακα το χρόνο.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας δείχνει τη προσήλωση του σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και δείχνει έμπρακτα με νέες επενδύσεις τους στόχους του για πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του.
Read More »
Συνεργασία της ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά συστήματα με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, για φωτοβολταϊκό 1,5 MW Συνεργασία της ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά συστήματα με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, για φωτοβολταϊκό 1,5 MW Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

Τα Ιωάννινα γεμίζουν Ferrari για ένα διήμερο!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024
Τα Ιωάννινα γεμίζουν Ferrari για ένα διήμερο!




Η λέσχη Ferrari «Passione Rossa» Ιταλίας, η σημαντικότερη ίσως λέσχη ιδιοκτητών Ferrari της γειτονικής χώρας συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια από την ίδρυση της. Την επέτειο αυτή το ιταλικό club θα την γιορτάσει επίσημα στην Ήπειρο (και ειδικότερα στα Ιωάννινα) που θα «γεμίσει» με FERRARI.

Από τις 7 έως 9 Οκτωβρίου 2024, με επίσημο κατάλυμα το ξενοδοχείο “Epirus Palace Hotel Congress & Spa” και συνδιοργανωτή τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων η Λέσχη επιστρέφει την περιοχή για να γιορτάσει την επέτειό του με εξορμήσεις μεταξύ άλλων στο Ανθοχώρι Μετσόβου και το Γεφύρι της Πλάκας.

Τα Ιωάννινα είχαν φιλοξενήσει ήδη το 2018 μία εντυπωσιακή συνάντηση πανάκριβων οχημάτων που για ένα διήμερο είχαν προσελκύσει τα βλέμματα όλων.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα γίνει μια εντυπωσιακή παρέλαση όλων των FERRARI στην πόλη των Ιωαννίνων.

Το ακριβές πρόγραμμα της Ηπείρου είναι το εξής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:
Γεφύρι της Πλάκας (Μονολίθι Β. Τζουμέρκων) 15:00 – 17:30

ΤΡΙΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:
Το Μαντάνι (Ανθόχωρι Μετσόβου) 13:00 – 15:45

Πάρκο Λιθαρίτσια (Ιωάννινα)16:40 – 18:45

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Τα Ιωάννινα γεμίζουν Ferrari για ένα διήμερο! Τα Ιωάννινα γεμίζουν Ferrari για ένα διήμερο! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024



Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων
των υποψηφίων Φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024, ορίστηκε η Δευτέρα 14-10-2024.

1. Οι επανεξεταζόμενοι υποψήφιοι και οι εξεταζόμενοι (που δεν προσήλθαν σε προηγούμενη εξεταστική που είχαν δηλώσει) καταθέτουν αίτηση επανεξέτασης στο Πρωτόκολλο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Μακεδονίας 8, Τ.Κ. 104 33 Αθήνα) ή μέσω e-mail στο gram.kesy@moh.gov.gr η οποία πρέπει να έχει πρωτοκολληθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 07-10-2024 και ώρα 13.00μ.μ.

2. Οι πρωτοεξεταζόμενοι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις οικείες τους Περιφερειακές Ενότητες – Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας – Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα διαβιβάσουν στο Πρωτόκολλο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, ώστε να πρωτοκολληθούν εκεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 07-10-2024 και ώρα 13:00μ.μ..

3. Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

α) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων

– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26513-64138

β) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας

– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26813-63511 & 26813-63512

γ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας

– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26653-60186 & 26653-60184

δ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας

– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26823-62113 & 26823-62112

ε) Υπουργείο Υγείας, Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, Εκτελεστική Επιτροπή, Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Διοικητικής – Γραμματειακής Υποστήριξης στα τηλέφωνα, 2108208791, 2108208708 ή 2108208787

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (μόνο για πρωτοεξεταζόμενους) ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40, ΑΘΗΝΑ)

4. Όλοι οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας πριν από την ημερομηνία των εξετάσεων σχετικά με το τι προβλέπεται από την τρέχουσα Κ.Υ.Α., σε περίπτωση που υπάρξουν νέα μέτρα.
Read More »
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

Περιφέρεια: “Ευρύ το φάσμα των υπηρεσιών” και όχι μόνο κλείσιμο πορτοπαράθυρων και κλιματιστικών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024
Περιφέρεια: “Ευρύ το φάσμα των υπηρεσιών” και όχι μόνο κλείσιμο πορτοπαράθυρων και κλιματιστικών




Tις εξηγήσεις που όφειλε να είχε δώσει εκ των προτέρων όταν έγινε η συζήτηση στην Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, έρχεται εκ των υστέρων και από θέση απολογούμενου να δώσει η Περιφερειακή Αρχή για το θέμα της ανάθεσης σε εξωτερικό συνεργάτη, έναντι 37.200 ευρώ εργασιών επίβλεψης του κτιρίου της Περιφέρειας, για την επίτευξη της ενεργειακής εξοικονόμησης που η πολιτεία επιβάλλει.

Η αλήθεια είναι ότι όταν ρωτήθηκε από την αντιπολίτευση ο Περιφερειάρχης, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής της Τρίτης, απαξίωσε να απαντήσει με λεπτομέρειες και δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το εξειδικευμένο προσωπικό που δεν διαθέτει η Περιφέρεια για να ανοιγοκλείνει πόρτες, παράθυρα, φώτα και κλιματιστικά… θα βρεθεί στην αγορά, έναντι μάλιστα αδράς αμοιβής.

Απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα, η Περιφερειαρχή Αρχή μιλά για “ευρύ φάσμα” υπηρεσιών που αφορούν την εσωτερική εποπτεία του Διοικητηρίου, ως και υπηρεσίες θυρωρείου- τηλεφωνητή.

Οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τη δημοσιότητα του θέματος πάντως δεν είναι αδικαιολόγητες και μερικώς τις σώζει η σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας. Προειδοποιεί μάλιστα, ότι θα έρθουν και άλλες τέτοιες συμβάσεις… αν δεν προχωρήσει το πρόγραμμα των 55+ της ΔΥΠΑ.


Παραθέτουμε ολόκληρη την απάντηση:

Στην Περιφερειακή Επιτροπή (συνεδρίαση 17 Σεπτεμβρίου) δόθηκε απάντηση από τον Περιφερειάρχη σε ό,τι ρωτήθηκε από Περιφερειακή Σύμβουλο- Μέλος της.

Μετά την καταληκτική τοποθέτησή του ότι πρόκειται για απόφαση που οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, θεωρήθηκε ότι το θέμα έκλεισε και δεν χρειάστηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η διάσταση που δίνεται ωστόσο σε Μέσα Ενημέρωσης, καθώς περιορίζεται στην συνοπτική απάντηση που δόθηκε στη συνεδρίαση, προκαλεί εσφαλμένες εντυπώσεις. Προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα, πρέπει να προστεθούν τα εξής:Το έργο (παροχή υπηρεσιών) καλύπτει διάστημα δύο χρόνων και θα γίνει μέσω της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε.

Η αναγκαιότητα ανάθεσης του έργου προέκυψε μετά τη συνταξιοδότηση υπαλλήλων που απασχολούνταν μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, την έλλειψη προσωπικού αντίστοιχων ειδικοτήτων και από την αδυναμία νέων προσλήψεων σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Οι υπηρεσίες που καλείται να παρέχει η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. καλύπτει ευρύ φάσμα, που αφορούν την εσωτερική εποπτεία του Διοικητηρίου, ως και υπηρεσίες θυρωρείου- τηλεφωνητή (όταν απαιτείται). Το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών αναγράφεται γενικά στον τίτλο της Υπηρεσιακής εισήγησης προς την Περιφερειακή Επιτροπή, αναλυτικά θα περιγράφεται στη Σύμβαση που θα υπογραφεί με την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.

Το ποσό που εγκρίθηκε (37.200 ευρώ) περιλαμβάνει Φ.Π.Α. (7.200 ευρώ), τον αναλογούντα φόρο στην Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., ασφαλιστικές εισφορές και αμοιβή του/των εργαζομένων για δύο χρόνια.

Η διαδικασία σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων για την παροχή Υπηρεσιών είναι νόμιμη διαδικασία και όσον αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω αυτών επιχειρεί και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε ελλείψεις προσωπικού και δικά της και των Δήμων.

Επισημαίνεται δε ότι στην περίπτωση που δεν συνεχιστεί το πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 55 -67 ετών και με δεδομένη την επικείμενη συνταξιοδότηση και άλλων υπαλλήλων, θα απαιτηθούν ανάλογες συμβάσεις- αναθέσεις και για άλλες εργασίες που εκτελούν Περιφέρειες και Δήμοι.

Read More »
Περιφέρεια: “Ευρύ το φάσμα των υπηρεσιών” και όχι μόνο κλείσιμο πορτοπαράθυρων και κλιματιστικών Περιφέρεια: “Ευρύ το φάσμα των υπηρεσιών” και όχι μόνο κλείσιμο πορτοπαράθυρων και κλιματιστικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

Σαν σήμερα 19.09.1943... Η εκτέλεση των 9 στο σχολείο Βούλγαρη

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024
Σαν σήμερα 19.09.1943...  Η εκτέλεση των 9 στο σχολείο Βούλγαρη



Σαν σήμερα 19 Σεπτεμβρίου του 1943, η Παραμυθιά έζησε άλλο ένα δράμα κατα την διάρκεια της κατοχής.

Κάτοικοι χωριών της Παραμυθιάς, 9 το νούμερο, συνεληφθησαν στο παζάρι της πόλης τι Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 1943 απο τις κατοχικές δυνάμεις των Γερμανών και φυλακίστηκαν για μια ημέρα στο σχολείο Βούλγαρη. Μαζί με τους 9 συνεληφθησαν και άλλοι κάτοικοι χωριών, ωστόσο γλίτωσαν την εκτέλεση.

Κατά την είσοδο τους στο σχολείο Βούλγαρη, χώρισαν τα γυναικόπαιδα απο τους άντρες, με τους αντρες να οδηγούντε στο εσωτερικο του σχολείου και τα γυναικόπαιδα να παραμένουν στον αυλειο χώρο.

Ειναι αγνώστο πως επιλεχθήκαν οι 8 απο τους 9 που εκτελέστηκαν, ωστόσο το σίγουρο ειναι πως και σε αυτην την περιπτωση, πως και στην περίπτωση των 49, ο αρχηγος των Τσάμηδων Μοζαρ Ντίνο εχει ολη την ευθύνη.

Το πρωί της αποφράδας εκείνης μερας, οδήγησαν τους 8 φυλακισμένους στον αυλειο χώρο, λέγοντάς τους πως θα τους αφήσουν ελεύθερους και τους τοποθέτησαν στο σημείο της εκτέλεσης εκει που σήμερα βρίσκεται το σχετικο μνημείο.

Στο χώρο που βρισκόταν τα γυναικόπαιδα, εξελισσόταν αλλο ενα δράμα, καθως οι Τσάμηδες ήθελαν να πάρουν τα παιδια για εργασία στα χωράφια τους. Στην προσπάθεια αυτή αντέδρασε μια γυναικα απο το Ποποβο, η Μαρια Κουτούπη, η οποια οδηγήθηκε μαζι στους 8 φυλακισμένους και αποτέλεσε το 9ο άτομο που εκτελέστηκε.

Οι 9 από την Πλακωτή, τις πέντε Εκκλησιές, την Λαμπανίτσα και το Ποποβο, συνελήφθησαν από τους Γερμανούς στη Παραμυθιά και εκτελέστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη σαν σήμερα στις 19 Σεπτεμβρίου του 1943, 10 ημέρες πριν την εκτέλεση των 49 Προκρίτων.

1. Γεωργίου Ευάγγελος, ετών 31 από Πλακωτή
2. Γεωργίου Μάνθος, ετών 37 από Πλακωτή
3. Πέτσης Ευάγγελος, ετών 20 από Πλακωτή
4. Πέτσης Σταύρος, ετών 28 από Πλακωτή
5. Σταυρόπουλος Δημήτριος, ετών 50 από Πλακωτή
6. Διαμάντης Ευάγγελος, ετών 75 από Ελαταριά
7. Λάμπρου Γεώργιος, ετών 27 απο 5 Εκκλησιές
8. Ρίζος Κωσταντίνος, ετών 18 από Ελαταριά
9. Κουτούπη Μαρία, ετών 62 από Πόποβο
Read More »
Σαν σήμερα 19.09.1943... Η εκτέλεση των 9 στο σχολείο Βούλγαρη Σαν σήμερα 19.09.1943...  Η εκτέλεση των 9 στο σχολείο Βούλγαρη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5
Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.