Τα βιβλία της συγγραφέως Άννας Στεργίου παρουσιάζονται την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου

Τα βιβλία της συγγραφέως Άννας Στεργίου παρουσιάζονται Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου 




Τα βιβλία της συγγραφέως Άννας Στεργίου παρουσιάζονται την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 στις 7 το απόγευμα στο περίπτερο 145 των εκδόσεων Κομνηνός (είσοδος πλαϊνή κοντά στο θέατρο Άλσος) στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, που θα διαρκέσει ως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Η Άννα Στεργίου, Msc Κοινωνιολογίας και κοινοβουλευτική συντάκτρια κλείνει φέτος τα 20 χρόνια από το πρώτο της βιβλίο και 30 χρόνια στην ενεργό δημοσιογραφία, εκ των οποίων πάνω από 20 στην ιστορική εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Το πρώτο βραβευμένο της βιβλίο με τίτλο: «Τα μάτια του φόβου» (εκδόσεις Λιβάνη 2004) πρόκειται να ανατυπωθεί φέτος ως το τέλος της χρονιάς 2024 από τις εκδόσεις Κομνηνός.
Το δεύτερο της βιβλίο με τίτλο: «Τάσος Χαλκιάς: Το φύσημα του θεού», που περιλαμβάνει και cd κι αναφέρεται στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα μουσικού από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, πήρε διθυραμβικές κριτικές και ανακηρύχθηκε στα καλύτερα βιβλία της χρονιάς 2014 από δυο ιστοσελίδες.

Τα υπόλοιπα βιβλία της Άννας Στεργίου έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Κομνηνός.

«Η κυρά του Δράκου» (2022) είναι μία ερωτική ιστορία, που μιλά για την Κρήτη την περίοδο του 1990-91, με φόντο τις μεγάλες εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που κατέληξαν στη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

Ο Δράκος είναι ένα σύμβολο μίας άλλης εποχής, που μέσα από τον έρωτά του με τη φοιτήτρια Χριστίνα θα κοινωνικοποιηθεί και θ΄αλλάξει. Το βιβλίο διαπραγματεύεται τον έρωτα δυο ανθρώπων, που προέρχονται από δυο διαφορετικούς κόσμους. Το βιβλίο παρουσιάστηκε τιμητικά και κατά την υποδοχή νέων φοιτητών Κοινωνιολογίας από καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τον δήμο Ρεθύμνου.

Τα δυο παιδικά βιβλία της έχουν παρουσιαστεί πολλές φορές σε σχολεία κι έχουν γίνει δεκτά με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές. Οι Ατρόμητοι είναι μία παρέα παιδιών που πηγαινοέρχονται στον χρόνο για να λύσουν μυστήρια με τη βοήθεια και προσωπικοτήτων, που καθόρισαν το ιστορικό γίγνεσθαι.

«Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας: Η κλοπή των λαγηνιών από το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας» (2022) και «Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας: Το κυνήγι των λαθρέμπορων ζώων στην Κένυα» (2022) έχουν αγαπηθεί από τα παιδιά, που ζωγραφίζουν τους ήρωες κι έχουν παρουσιαστεί και σε ακριτικά σχολεία.
Τελευταίο βιβλίο της Άννας Στεργίου, που έχει εκδοθεί είναι το επιστημονικό «Ο δίδυμος καπιταλισμός», ο οποίος αποτελεί την επικαιροποιημένη διπλωματική της εργασία προκειμένου να πάρει μεταπτυχιακό τίτλο από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Πρόκειται για βιβλίο που αναφέρεται στην Κοινωνιολογία της Ενέργειας και την Ψηφιακή Κοινωνιολογία. Η διπλωματική της εργασία πήρε άριστα και το βιβλίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές και αναμένεται κεφάλαιά του να διδάσκονται από φέτος σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η επανακυκλοφορία του βιβλίου «Τα μάτια του φόβου» ενώ υπό έκδοση είναι και το επόμενο της λογοτεχνικό βιβλίο «Οι βατοκρυμμένοι», που αναμένεται να κυκλοφορήσει ως το τέλος του 2024.

«Οι βατοκρυμμένοι» αναφέρονται σ’ ένα μικρό χωριό της Θεσπρωτίας, όπου όλα καλύπτονται από ένα πέπλο σιωπής ώσπου να γίνει ένα τροχαίο ατύχημα στο Παρίσι, το οποίο θα σταθεί αφορμή για ν΄αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι με τα μυστικά της οικογένειας Σταύρου.
Το βιβλίο μιλά για τους Έλληνες μετανάστες και κυρίως για τους Θεσπρωτούς μεταλλωρύχους, που μετανάστευσαν στο Βέλγιο αλλά και τη Γερμανία τις δεκαετίες ’50, ’60 και ’70 αλλά και για τη γυναικεία σεξουαλικότητα στην ελληνική επαρχία, που καταδυναστευόταν από στρεβλές, πατριαρχικές νοοτροπίες με ολέθρια αποτελέσματα για τις οικογένειες.
Τα βιβλία της συγγραφέως Άννας Στεργίου παρουσιάζονται την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου Τα βιβλία της συγγραφέως Άννας Στεργίου παρουσιάζονται την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.