5ο Πολιτικό φεστιβάλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας στον προαύλιο χώρο του Πάνθεον Ηγουμενίτσας

5ο Πολιτικό φεστιβάλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας  στον προαύλιο χώρο του Πάνθεον Ηγουμενίτσας



Το φεστιβάλ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας επιστρέφει. Σε μια εποχή έντασης της εκμετάλλευσης, όξυνσης των ανισοτήτων, περιβαλλοντικών καταστροφών και νέων πολέμων, αναζητούμε νέους δρόμους οργάνωσης, κατανόησης και κριτικού αναστοχασμού.

Οι καπιταλιστικές σχέσεις επεκτείνονται και καταλαμβάνουν κάθε πλευρά του ανθρώπινου βίου, μετατρέποντας σε εμπόρευμα την κάλυψη κάθε ανθρώπινης ανάγκης.

Οι διεθνείς ανταγωνισμοί παροξύνονται και η πάλη για την αποτύπωση νέων συσχετισμών σε γεωπολιτικό επίπεδο γίνεται πιο έντονη. Βασική έκφραση αυτής της πάλης είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία. Σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή και την γενοκτονία στην Παλαιστίνη από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, δημιουργούν ένα επικίνδυνο μείγμα για την επέκταση σε άλλες περιοχές και την γενίκευση των πολεμικών επιχειρήσεων.

Η κλιματική κρίση και οι περιβαλλοντικές καταστροφές αποτελούν δομικό χαρακτηριστικό του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, στόχος του οποίου είναι η διαρκώς επεκτεινόμενη παραγωγή, τα αυξημένα κέρδη και η οικονομική μεγέθυνση. Η “απάντηση” του καπιταλισμού στην κλιματική κρίση είναι η “πράσινη ανάπτυξη”, η οποία στην πράξη δεν αποτελεί απάντηση σε κανένα πρόβλημα και στην ουσία είναι ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Το φεστιβάλ επιδιώκει να αποτελέσει πεδίο συνάντησης του κόσμου της εργασίας, να προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο ψυχαγωγίας.

Ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε την ζωή που ονειρευόμαστε είναι ο μαζικός, συλλογικός και οργανωμένος αγώνας.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη

19:00 Εκδήλωση

Η επίθεση του κεφαλαίου σε όλα τα κοινωνικά αγαθά. Υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό.

Συζήτηση με τον Μιχάλη Ρίζο, ιατρό στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

21:00 ΛαΪκή Βραδιά

με Γιώργο Ντάλλα, Βαρβάρα Τζιοβάρα, Νίκο Νοτίδη και Γιώργο Λουκά.

Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη

19:00 Εκδήλωση

Από τον πόλεμο ως τις ανεμογεννήτριες, ο καπιταλισμός δολοφονεί.

Συζήτηση με τον Χρήστο Βασιλόπουλο, χημικό μηχανικό, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

21:00 Δημοτική Βραδιά

Γιάννη Γόγολο, Χρήστο Τζέρπο, Σπύρο Τζερπο
5ο Πολιτικό φεστιβάλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας στον προαύλιο χώρο του Πάνθεον Ηγουμενίτσας 5ο Πολιτικό φεστιβάλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας  στον προαύλιο χώρο του Πάνθεον Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.