Βία ανηλίκων… 393 υποθέσεις στην Ήπειρο σε οκτώ μήνες!

Βία ανηλίκων… 393 υποθέσεις στην Ήπειρο σε οκτώ μήνες!




Η βία των ανηλίκων τρομάζει… Το φαινόμενο παίρνει δραματικές διαστάσεις και σίγουρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την Αστυνομία ή μόνο από την Αστυνομία.

Τα στοιχεία ωστόσο της Ελληνικής Αστυνομίας –τα μοναδικά επίσημα- αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία και η Ήπειρος δεν αποτελεί εξαίρεση..

Στους πρώτους οκτώ μήνες του 2023 οι υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Ήπειρο απασχολήθηκαν με 280 υποθέσεις που αφορούν σε βία ανηλίκων. Οι δράσεις ανήλθαν σε 294.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2024 η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη. Οι αστυνομικές υπηρεσίες αντιμετώπισαν 393 υποθέσεις ενώ οι δράστες ανήλθαν σε 436.

Σχεδόν πενήντα υποθέσεις τον μήνα.. Σχεδόν δύο την ημέρα!

Αναφορικά με την φύση των αδικημάτων με τα οποία κατηγορούνται συνήθως οι ανήλικοι δράστες, οι περισσότερες συλλήψεις αφορούν κλοπές, σωματικές βλάβες αλλά και ναρκωτικά.

Αστυνομικοί ένστολοι αλλά και με πολιτικά έχουν αυξήσει τις περιπολίες σε σημεία όπου συχνάζουν ανήλικοι. Όμως αυτό δεν αρκεί.. Το φαινόμενο είναι κοινωνικό και η κοινωνία βρίσκεται σε χειμερία νάρκη.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι και η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να αποκτήσει “μάτια” στα αθέατα σημεία προπαρασκευής παραβατικών συμπεριφορών σε “δωμάτια” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος, είναι οι αρχές να έχουν τη δυνατότητα να προλάβουν βίαια ραντεβού μεταξύ ανηλίκων τα οποία συνήθως οργανώνονται μέσω social media.

Ήδη το πληροφοριακό δίκτυο της Αστυνομίας έχει αποτρέψει αρκετά περιστατικά, όμως το Υπουργείο προσανατολίζεται στην ενίσχυση των δυνατοτήτων αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, έτσι ώστε να υπάρξει ταχύτερη επέμβαση των αρχών.

Εδώ και μερικούς μήνες έχει τεθεί σε λειτουργία ο πενταψήφιος αριθμός 10201 μέσω του οποίου οι ανήλικοι είναι σε θέση να αναφέρουν κάποιο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης, επίθεσης από άλλα άτομα, bullying κ.ά.. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί 24 ώρες, 7 ημέρες, σε ολόκληρη τη χώρα και έχει ως στόχο, εκτός από την άμεση και ενιαία ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας ανηλίκων, την παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Πηγή epiruspost.gr
Βία ανηλίκων… 393 υποθέσεις στην Ήπειρο σε οκτώ μήνες! Βία ανηλίκων… 393 υποθέσεις στην Ήπειρο σε οκτώ μήνες! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.