Στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας»

Στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας»




Μία ακόμη δικαστική μάχη θα δοθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα περίφημα «Ασφαλτικά Σαγιάδας».

Στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή που έχει καταθέσει αυτή την φορά ο ενδιαφερόμενος επενδυτής με ζητούμενο την ακύρωση της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία απορρίφθηκε προηγούμενη προσφυγή του για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων.

Η υπόθεση αφορά στο γνωστό ζήτημα που ταλανίζει επί μακρόν την Ήπειρο της συμβατότητας της συνύπαρξης των ιχθυοκαλλιεργειών στη Σαγιάδα με την επιδιωκόμενη εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου.

Σημειώνεται ότι σε δικαστικές ενέργειες για την ακύρωση της απόφασης του Υπουργού για χορήγηση άδειας εγκατάστασης στην εταιρεία έχει προβεί μόνο η Περιφέρεια Ηπείρου που φέρει πλήρως το βάρος της δικαστικής υποστήριξης της αίτησης, δεδομένου ότι οι ιχθυοκαλλιεργητές έχασαν τις προθεσμίες προσβολής της.

Τα Ασφαλτικά Σαγιάδας είναι θέμα που επανέρχεται ανά τακτά διαστήματα στην επικαιρότητα αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω της επιμονής των επενδυτών να δημιουργήσουν τη συγκεκριμένη μονάδα στην περιοχή των ιχθυοκαλλιεργειών η οποία έχει και θεσμοθετημένη αποκλειστική χρήση.

Πηγή epiruspost.gr
Στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας» Στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.