Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Έρχεται αύξηση 20% τους επόμενους μήνες - Αυστηρότερα τα κριτήρια

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Έρχεται αύξηση 20% τους επόμενους μήνες - Αυστηρότερα τα κριτήρια





Σε στοχευμένες αυξήσεις στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ - τέκνων, στεγαστικής συνδρομής καθώς και στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες το υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας στο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη της οικογένειας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Η αύξηση των τριών επιδομάτων θα έχει ουδέτερο δημοσιονομικά αποτέλεσμα ( σήμερα το συνολικό κόστος είναι 1,9 δισ. ευρώ) καθώς πολλοί πολίτες έχουν χάσει τον τελευταίο χρόνο τις παροχές λόγω της αύξησης των εισοδημάτων τους.

Η στόχευση θα αφορά σε αυστηρότερα και δικαιότερα κριτήρια χορήγησης των επιδομάτων, ώστε να κατευθύνονται εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη.

Η αναζήτηση εργασίας θα αποτελέσει ένα νέο βασικό κριτήριο προκειμένου οι δικαιούχοι να μην επαναπαύονται, ζώντας από τα επιδόματα, όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου που επεξεργάζονται αναμόρφωση της επιδοματικής πολιτικής.

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Έρχεται αύξηση 20% τους επόμενους μήνες - Αυστηρότερα τα κριτήρια Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Έρχεται αύξηση 20% τους επόμενους μήνες - Αυστηρότερα τα κριτήρια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.