ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



Εδώ και χρόνια τα Συλλογικά Όργανα των γονέων (Σύλλογοι, Ενώσεις, Ομοσπονδίες,ΑΣΓΜΕ) έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε ότι η κατάσταση με τις σχολικές κτηριακές υποδομές έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Καθημερινά εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στο σχολείο με τη σιγουριά ότι βρίσκονται σε έναν ασφαλή, απ’ όλες τις απόψεις, χώρο και ότι το μεσημέρι θα επιστρέψουν αρτιμελή στα σπίτια τους.

Ωστόσο τα επαναλαμβανόμενα συμβάντα σε πανελλαδικό επίπεδο, με τις πτώσεις σοβάδων, πτώσεις πορτών, παραθύρων, τραυματισμούς από γυμνά καλώδια, κατεστραμμένα προαύλια, σκουριασμένα σίδερα, φθαρμένα κάγκελα, εντείνουν τις ανησυχίες μας για το κατά πόσο είναι ασφαλή τα παιδιά μας στο σχολείο.

Το περιστατικό πριν λίγες μέρες, με την πτώση σοβάδων στο 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας κατά την ώρα λειτουργίας του, έρχεται να εντείνει τους προβληματισμούς μας. Μόλις 2 ημέρες από την έναρξη των μαθημάτων οι σοβάδες έπεσαν στα κεφάλια μαθητών, ευτυχώς χωρίς να τους τραυματίσουν σοβαρά.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά: Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των παιδιών μας. Υπουργείο Παιδείας και Δήμοι έχουν τεράστιες ευθύνες. Μόνιμα πετούν στο «καλάθι των αχρήστων» τα αιτήματα και τις προτάσεις γονέων και εκπαιδευτικών για γενικευμένες συντηρήσεις στα σχολικά κτήρια, για αντισεισμικούς ελέγχους, για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων προκειμένου να αντικατασταθούν όσες μετρούν σχεδόν έναν αιώνα λειτουργίας, για ασφαλείς αυλές και χώρους άθλησης. Προκειμένου δε, να κρύψουν τα προβλήματα «κάτω από το χαλί» επιδίδονται σε προπαγανδιστικά «κόλπα» με συνεντεύξεις, δημοσιεύματα και μεγάλα λόγια για δήθεν «αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου», για την «βελτίωση των σχολείων», για τον «ψηφιακό μετασχηματισμό». Όσο ακολουθούν αυτή την τακτική, η πραγματικότητα καθημερινά θα τους διαψεύδει, καθώς τα ταβάνια και οι τοίχοι των σχολείων θα συνεχίσουν να καταρρέουν συμπαρασύροντας και τα «νέα ψηφιακά εργαλεία» τους. Ας ελπίσουμε όχι τα παιδιά μας.

Ως Ομοσπονδία Γονέων Ηπείρου, καταγγέλλουμε το συμβάν στο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας και απαιτούμε: άμεσα, γενναία κρατική χρηματοδότηση της σχολικής στέγης. Να προχωρήσουν οι αντισεισμικοί έλεγχοι, οι έλεγχοι στατικής επάρκειας, να συντηρηθούν και να επισκευαστούν οι εστίες κινδύνου μέσα στα σχολικά κτίρια. Να ανεγερθούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και να μεταστεγαστούν εκεί όλοι οι μαθητές που φοιτούν σε γερασμένα σχολεία, καταστήματα, κοντέινερ και ακατάλληλους χώρους σε όλη την Ήπειρο.

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Ηπείρου καταγγέλλει τον κλιμακούμενο αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας απέναντι σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές. Δεν φτάνουν οι απειλητικές εγκύκλιοι για ποινές κάθε είδους προς τους μαθητές, δεν φτάνουν οι απειλές προς τους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή της κατ’ όνομα «αξιολόγησης» – κατηγοριοποίησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, δεν φτάνουν τα «στρατιωτικά διατάγματα» προς τους γονείς όπου απειλούνται ευθέως ότι θα πληρώνουν κάθε φθορά των γερασμένων και ασυντήρητων σχολικών μονάδων, τώρα προβαίνει και σε πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Για το συνταγματικό δικαίωμα δηλαδή κάθε εργαζόμενου να συμμετέχει σε συλλογικές αποφάσεις του σωματείου του.

Μια τέτοια δίωξη στρέφεται ενάντια στον Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων, με σαφή πολιτικοσυνδικαλιστική – εκφοβιστική σκοπιμότητα. Ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ Γιάννης Σταύρου εκτός της 37/χρονης προσφοράς του στην εκπαίδευση, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργό μέλος του γονικού κινήματος στα Γιάννενα, εκλεγμένος για χρόνια στην Ένωση Γονέων Ιωαννίνων.

Οι απειλές και οι διώξεις του Υπουργείου Παιδείας φανερώνουν το αντιδραστικό περιεχόμενο της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Οι κλιμακούμενες κινητοποιήσεις όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαίδευση και η αδυναμία του να πείσει ότι αποτελούν «καινοτομίες» τα 25-28άρια τμήματα, οι συγχωνεύσεις, η τράπεζα θεμάτων, η ελλιπής στήριξη μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, η αντιμετώπιση του Bullying με ποινές και χωρίς εξειδικευμένους επιστήμονες, ωθούν την ηγεσία του σε ενέργειες που θυμίζουν μαύρες εποχές στην εκπαίδευση. Χαρακτηριστικότερο πρόσφατο παράδειγμα αυταρχισμού, αποτελεί και η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Παιδείας σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές που διαδήλωναν με το δίκαιο αίτημα να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολικών τμημάτων, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις.

· Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων και απαιτούμε να παρθεί άμεσα πίσω η παραπομπή του από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

· Να σταματήσουν οι απειλές και οι διώξεις απέναντι σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς – μαθητές. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ώστε να ενισχυθεί ο παιδαγωγικός ρόλος του σχολείου, ο σεβασμός των δικαιωμάτων κάθε μέλους της σχολικής κοινότητας και η ενεργή συμμετοχή όλων των μελών της στην λειτουργία του σχολείου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.