Καλωσήρθες φθινόπωρο: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία «έπεσε» στους 10 βαθμούς

Καλωσήρθες φθινόπωρο: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία «έπεσε» στους 10 βαθμούς




Η κακοκαιρία «Boris» που έρχεται φέρνει μαζί της και πτώση της θερμοκρασίας, η οποία πλέον θα βρεθεί πιο κοντά στα φυσιολογικά -για την εποχή- επίπεδα.

Ήδη μάλιστα σε αρκετές περιοχές της χώρας το θερμόμετρο έδειξε... χειμερινές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Meteo, οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (13/09) πλησίασαν τους 10 ˚C.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Τζερμιάδο Λασιθίου και ήταν ίση με 10.5 ˚C, ενώ ακολούθησε το Σέλι με 10.9.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το πρωί της Παρασκευής 13/09.

meteo.gr


Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται στην πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα, Παρασκευή, στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει τους 27 με 30 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Καλωσήρθες φθινόπωρο: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία «έπεσε» στους 10 βαθμούς Καλωσήρθες φθινόπωρο: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία «έπεσε» στους 10 βαθμούς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.