Σήμερα το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο “Γυναίκες και Ελληνισμός” με πρωτοβουλία της Βαρβάρας Αθανασίου
Το Δίκτυο Πνευματικής Τροφής Ελληνίδων Αυστραλίας (Food for Thought Network) ανακοινώνει ότι το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο “Γυναίκες και Ελληνισμός” ξεκινά τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και ότι όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των 150 συνέδρων που θα συμμετέχουν δια ζώσης.
Το πρόγραμμα για τις δύο ημέρες του συνεδρίου έχει ολοκληρωθεί και το επίσημο συνέδριο με τις ομιλίες θα διεξαχθεί την Τρίτη και Τετάρτη 3-4 Σεπτεμβρίου από τις 9πμ ως τις 5μμ στο Grand Serai Hotel and Congress στα Ιωάννινα.
Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν, το FFTN ενημερώνει το κοινό ότι θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση του συνεδρίου στο διαδίκτυο, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στα σχετικα link:
3 Σεπτεμβρίου 2024: ΕΔΩ
4 Σεπτεμβρίου 2024: ΕΔΩ
Να υπενθυμίσουμε ότι το Συνέδριο ‘Γυναίκες και Ελληνισμός’ έχει τρεις θεματικές ενότητες στις οποίες έχει διαμορφωθεί αντίστοιχα και το πρόγραμμα των παρουσιάσεων των Ομιλητὠν: Ελληνισμός, Ταυτότητα και Βιωσιμότητα, μαθαίνοντας από το παρελθόν και το παρόν και σχεδιάζοντας για το μέλλον.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ομιλήτριες και ομιλητές από τη διασπορά και την Ελλάδα θα αναπτύξουν τις δικές τους ιστορίες και προοπτικές για το θέμα του Ελληνισμού. θα υπάρξουν δύο συντονίστριες του προγράμματος, η δημοφιλής Ελληνοαυστραλή δημοσιογράφος Ελένη Καπάλου και η Μαρία Δημοπούλου δικηγόρος και γνωστή υπέρμαχος ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αυστραλία.
Θα βρείτε το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας, κάτω από την ενότητα Global Conference
Η ιδέα της διοργάνωσης ενός συνεδρίου που θα φέρει κοντά Ελληνίδες της διασποράς ανήκει στην κα Βαρβάρα Αθανασίου-Ιωάννου, ΑΜ, πρόεδρο και ιδρύτρια του FFTN. «Το συνέδριο έχει μεγάλη απήχηση και συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε την υποστήριξη όλων των τοπικών και κρατικών φορέων που αγκάλιασαν την προσπάθεια και έθεσαν το συνέδριο υπό την αιγίδα τους, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς φέτος θέτουμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε ένα θεσμό για το μέλλον».
Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει 50 γυναίκες ομιλήτριες και ομιλητές, επιχειρηματίες, επιστήμονες, συγγραφείς, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι παρουσιάσεις θα εστιαστούν σε τρεις βασικές ενότητες: Κατανόηση και Αναπαράσταση του Ελληνισμού, Προφίλ Επιτυχημένων Γυναικών και Βιωσιμότητα του Ελληνισμού.
Συμμετέχουν καταξιωμένες ομιλήτριες, όπως η πολυβραβευμένη επιστήμονας Βάσω Αποστολοπούλου, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κα Άννα Μπατιστάτου, ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, Ο καθηγητής Γιάννης Ματσούκος, η επίτιμη δήμαρχος του Solingen Γερμανίας και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης, κα Ιωάννα Ζαχαράκη, η Δήμαρχος Καλαμαριάς, κα Χρύσα Αράπογλου, οι δικαστίνες Στρατιγάκη και κα Τσιαμπά, η γνωστή ακτιβίστρια Chanel Contos, η δημοφιλής δημοσιογράφος Ελένη Κάπαλου, η Πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Επιμελητηρίου στη Βόρεια Επικράτεια, κα Άντζελα Τομάζου, η ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του Foreign Language Publications , Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ηνωμένου Βασιλείου Κυριακή Μήτσου και άλλες ομιλήτριες από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο. Είναι ένα συνέδριο ολιστικής φύσης ανοιχτό σε όλους.
Το συνέδριο, το οποίο θα διαρκέσει πέντε νύχτες και τέσσερις ημέρες, εκτός από τις ομιλίες περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, όπως εκδρομές, γκαλά δείπνο και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ώστε οι σύνεδροι να γνωρίσουν τη λεβεντογένα Ήπειρο και να ενισχυθεί ο τουρισμός της Ηπείρου.
«Θα θέλαμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες της διασποράς και της Ελλάδας να συμμετέχουν, και να γίνουν κομμάτι της ιστορικής αυτής συγκέντρωσης τόσων διακεκριμένων γυναικών όπου θα μάθουμε από τα επιτεύγματα μας και θα προβληματιστούμε για το μέλλον. Για τις γυναίκες που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, προτείνω να εξετάσουν το ενδεχόμενο να το παρακολουθήσουν, είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να χάσουν» λέει η κ. Ιωάννου.
Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι 20 Αυγούστου.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δικτύου Πνευματικής Τροφής Ελληνίδων Αυστραλίας FOOD FOR THOUGHT NETWORK
Media Contact in Greece: +306936290145 Media Contact in Australia: +61406011015
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμος Ιωαννιτών, Επιμελητήριο Ιωαννίνων, Γραφείο Εκπαίδευσης Ηπείρου
Το who is who της Βαρβάρας Αθανασίου Ιωάννου:
Ονομάζομαι Βαρβάρα Αθανασίου Ιωάννου. Γεννήθηκα στην Ήπειρο και μετανάστευσα στην Αυστραλία το 1972, αφού τελείωσα το Γυμνάσιο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Μετά τις σπουδές μου στις Παιδαγωγικές Επιστήμες ξεκίνησα την καριέρα μου στο Υπουργείο Παιδείας της Πολιτείας της Βικτώριας, αρχικά ως εκδότρια περιοδικών, εκπαιδευτικός και συγγραφέας σχολικών βιβλίων και στη συνέχεια ως σχολικός σύμβουλος, με ευθύνη την προώθηση γλωσσών και πολυποσμικότητας στα κρατικά σχολεία της Βικτώριας.
Στα σαράντα μου χρόνια, μετά από μια επιτυχημένη αλλαγή καριέρας, βρέθηκα στον ιδιωτικό τομέα, με μετεκπαίδευση στο ανθρώπινο δυναμικό εργαζόμενη σε τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αυστραλίας , με αντικείμενο την πρόσληψη , εκπαίδευση, ανάπτυξη και ευζωία ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, από το 1999 μέχρι το 2020 συνέχισα το εκπαιδευτικό μου έργο ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Swinburne, με εστίαση στην αξιοποίηση της διαφορετικότητας.
Η εμπειρία μου στην υλοποίηση προγραμμάτων που σκοπό είχαν την αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής και βλέποντας από πρώτο χέρι τις ανισότητες που υπήρχαν όσον αφορά τις γυναίκες και τα άτομα μη αγγλοσαξονικής καταγωγής, το 2001 ίδρυσα το ΜΚΟ Δίκτυο Πνευματικής Τροφής Ελληνίδων Αυστραλίας με στόχο την ανάπτυξη και δικτύωση των Ελληνίδων.
Η έλευση του Κορωνοϊού, τον χειμώνα του 2020, με ώθησε να «μεταφέρω» μέρος της δράσης του Δικτύου σε μια online διαδραστική πλατφόρμα, Greek Women and Friends Global Forum μέσω της οποίας περισσότερες από 2000 Ελληνίδες από όλον τον κόσμο συνδέονται και μοιράζονται γνώση σε καθημερινή βάση, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Το 2020 ενώ ήμασταν σε καραντίνα, διοργάνωσα 42 διαδικτυακές συνεδρίες τις οποίες παρακολούθησαν Ελληνίδες από όλο τον κόσμο.
Για τον εορτασμό των 20 χρόνων του Food for Thought Network, έγραψα ένα βιβλίο προφορικής ιστορίας HER VOICE: Greek Women and Their Friends, με θέμα τη ζωή 42 γυναικών οι οποίες μιλάνε με δικά τους λόγια για την προσωπική και επαγγελματική τους ανέλιξη θίγοντας όλα τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα.
Η αποδοχή του βιβλίου μου καθώς και η διαδραστική πλατφόρμα με ώθησε να προβώ στη διοργάνωση του πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναίκες Και Ελληνισμός για το οποίο δουλεύω εθελοντικά μαζί με όλο το ΔΣ με μηδενικό προϋπολογισμό τα τελευταία δύο χρόνια.
Η πολύπλευρη προσφορά μου στην εκπαίδευση καθώς και η εθελοντική μου προσφορά έχουν αναγνωριστεί με βραβεία από το Πανεπιστήμιο Swinburne, Vice Chancellor’s Excellence Award Higher Ed (2018), το Υπουργείο Παιδείας της Βικτώριας (1993) και το Αυστραλιανό Κράτος, (Presidential Awards 1984) Επίσης έχω τιμηθεί από την Πολιτεία της Βικτώριας, Victorian Honour Roll for Women και το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (2004) και πρόσφατα από το Βασιλιά της Αγγλίας με το ανώτατο μετάλλιο που μπορεί να πάρει κάποιος στην Αυστραλία. Order of Australia. Είμαι επίσης σύζυγος, περήφανη μητέρα δυο παιδιών και πρόσφατα γιαγιά 4 εγγονιών. Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε επιζώντες καρκίνου και από το 2011 μοιραζόμαστε το χρόνο μας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας
Σήμερα το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο “Γυναίκες και Ελληνισμός” με πρωτοβουλία της Βαρβάρας Αθανασίου
Reviewed by thespro.gr
on
Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 02, 2024
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: