Μεγάλη ανάγκη για αίμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Μεγάλη ανάγκη για αίμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων




Τεράστιες ανάγκες για αίμα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι μεγαλύτερες ανάγκες αφορούν αίμα
Α θετικό
0 θετικό
Β αρνητικό
0 αρνητικό

Βοηθήστε τους συνανθρώπους μας, δώστε αίμα, σώζει ζωές.

Read More »
Μεγάλη ανάγκη για αίμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Μεγάλη ανάγκη για αίμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Απαλλαγή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από την ΕΠΟ, πρόστιμο στον Σπάρτακο Γραικοχωρίου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Απαλλαγή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από την ΕΠΟ, πρόστιμο στον Σπάρτακο Γραικοχωρίου




Απαλλαγή ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από την ΕΠΟ για πειθαρχική παράβαση στο Κύπελλο Ελλάδος

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα απαλλάχθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στον αγώνα κυπέλλου Ελλάδος με τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου. Η αρχική ποινή αποκλεισμού της έδρας για μία αγωνιστική είχε επιβληθεί από τη ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας), ωστόσο η απόφαση της ΕΠΟ δεν αναιρεί αυτήν την τιμωρία.

Από την άλλη πλευρά, ο Σπάρτακος Γραικοχωρίου κρίθηκε πειθαρχικά υπεύθυνος για την παράβαση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, καθώς παραχώρησε εισιτήρια χωρίς τη συγκατάθεση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Για τον λόγο αυτό, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 800 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ, η οποία είναι εφέσιμη από πλευράς Σπάρτακου Γραικοχωρίου:

Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 από την αποδιδόμενη σε βάρος της πειθαρχική παράβαση του άρθρου 15 παρ. 4α Πειθαρχικού Κώδικα ΕΠΟ, που φέρεται ότι τελέστηκε στον αγώνα Σπάρτακος Γραικοχωρίου-ΠΑΣ Γιάννινα για τη 2η φάση του Κυτπέλλου Ελλάδος. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Σπάρτακος Γραικοχωρίου, πειθαρχικώς ελεγκτέο, για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πειθαρχική παράβαση (15 παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.) στον παραπάνω αγώνα. Επιβάλλει σε βάρος του εγκαλουμένου σωματείου χρηματική ποινή οκτακοσίων (800) ευρώ.
Read More »
Απαλλαγή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από την ΕΠΟ, πρόστιμο στον Σπάρτακο Γραικοχωρίου Απαλλαγή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από την ΕΠΟ, πρόστιμο στον Σπάρτακο Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Καταγγελία της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Καταγγελία της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας




Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για απαράδεκτη και αντεργατική συμπεριφορά και ταυτόχρονα για προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων διώκοντας νομικά τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, δια μέσω του εντεταλμένου της Δημοτικού Συμβούλου Μαργαριτίου κατέθεσε μήνυση κατά του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, γιατί τόλμησαν να υπερασπιστούν εργαζόμενη του Παιδικού Σταθμού Μαργαριτίου ως όφειλαν βάσει των συνταγματικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Η εργαζόμενη του Παιδικού Σταθμού είχε διαπληκτιστεί με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Μαργαριτίου και για το θέμα αυτό ενημέρωσε τόσο τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας όσο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο, έτσι ώστε να επιληφθεί του θέματος. Η Αντιδήμαρχος σιώπησε. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ως όφειλε ωστόσο εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας την συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβούλου σε βάρος της συναδέλφου.

Αυτό δεν άρεσε στον Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος προφανώς με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας εξαπέλυσε κατηγορίες και προέβη σε μηνύσεις τόσο σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών όσο και της συναδέλφου στον Παιδικό Σταθμό Μαργαριτίου. Μία ενέργεια καθαρά αντεργατική και εκδικητική.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παύσουν οι διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών και της υπαλλήλου και τονίζει πώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ζητάμε τον ορισμό συνάντησης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας. Η όποια προσπάθεια φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, από όπου και εάν προέρχεται είναι καταδικαστέα και βρίσκει απέναντί της σύσσωμους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Read More »
Καταγγελία της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας Καταγγελία της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

4ος σταθμός του ΕΣΠΑ on the Road η Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
4ος σταθμός του ΕΣΠΑ on the Road η Ηγουμενίτσα






Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες καλούνται να γνωρίσουν το Αστικό Δασύλλιο Ηγουμενίτσας (Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας). Μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, ειδικές κατασκευές, θα δώσουν τη δυνατότητα σε όλους, να δοκιμάσουν παιχνίδια δράσης και φυσικής αντοχής. Μόλις νυχτώσει, θα ακολουθήσει παρατήρηση άστρων από… ψηλά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
18:00: Active sports. Μέσα στο αστικό δασύλλιο ειδικές κατασκευές, δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά όλων των ηλικιών να δοκιμάσουν παιχνίδια δράσης και φυσικής αντοχής, σε συνεργασία με την εταιρεία Trekking Hellas Ioannina. Όλες οι δραστηριότητες θα βαθμολογούνται με πόντους και η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους, θα αναδειχθεί νικήτρια.

20:00: Παρατήρηση άστρων. Από το Αστικό Δασύλλιο, μεταφερόμαστε λίγα μέτρα πιο μακριά στο Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας. Ανεβαίνουμε… ψηλά και με ειδικά τηλεσκόπια, μικροί και μεγάλοι, έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό, σε συνεργασία με τo Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό και θα δοθούν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες!
Read More »
4ος σταθμός του ΕΣΠΑ on the Road η Ηγουμενίτσα 4ος σταθμός του ΕΣΠΑ on the Road η Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Οι Πρωταθλητές του Κυπέλλου Ελλάδας- Μέσα από τα Χρόνια

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Οι Πρωταθλητές του Κυπέλλου Ελλάδας - 
Μέσα από τα Χρόνια


Το Κύπελλο Ελλάδας, ή αλλιώς Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ελλάδας (επίσημα γνωστό με ελληνική μεταγραφή ως "Κύπελλο Ελλάδας") ή απλά γνωστό ως " Football Cup" σε αγγλόφωνους φίλους του ποδοσφαίρου, είναι μια από τις πιο φημισμένες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1931 και είναι μια διοργάνωση που αγαπήθηκε όχι μόνο για τις πιο επιτυχημένες ομάδες της, αλλά και για την αντανάκλαση των αξιών του ελληνικού ποδοσφαίρου που συνεχίζουν να είναι εξαιρετικές.
Θα δείτε την ιστορία των νικητών του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς και τις αλλαγές που έχουν συμβεί με την πάροδο του χρόνου και τον στοιχηματισμό που έχει αναδειχθεί σε αυτή τη σκηνή. Αν το στοίχημα ελλάδα κύπελλο έχει λειτουργήσει για εσάς, μπορείτε να συμμετάσχετε ακόμα περισσότερο δίνοντας προβλέψεις για τις επιδόσεις της σεζόν ή βασισμένες στη φόρμα της ομάδας.
 
Τα Πρώτα Χρόνια του Κυπέλλου Ελλάδας
Έτσι ξεκίνησε η πορεία που κατέληξε στην νίκη της ΑΕΚ Αθηνών το 1931. Αν η ΑΕΚ είχε επιρροή στον λογιστή, στις πρώτες εκδόσεις της διοργάνωσης, οι Ερασιτέχνες, όπως τους αποκαλούσε ο Έλληνας δημοσιογράφος Δημήτρης Λιαντίνης, κυριάρχησαν στην ανταγωνιστικότητα αυτή. Στην ιστορία των πρώτων χρόνων του Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν πράγματι μια διοργάνωση μεταξύ των ΠΑΕ. Ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να ανταγωνιστούν με αυτόν τον τρόπο.
 
Η Περίοδος Επέκτασης
Έτσι, περισσότερες περιφερειακές ομάδες άρχισαν να συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδας, και κατ' επέκταση, αυξήθηκε ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων. Μετά τον πόλεμο και για ένα διάστημα πριν από αυτόν, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται σοβαρά στην Ελλάδα όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς οι ομάδες από άλλες περιοχές της Ελλάδας άρχισαν να έχουν μεγαλύτερη επιρροή. Στη δεκαετία του 1950 και 1960, ο Ολυμπιακός, ακολουθούμενος από τον Παναθηναϊκό, κυριάρχησαν σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν εξόντωσαν όλες τις άλλες ομάδες, οδηγώντας πολλές από αυτές σε οικονομική καταστροφή αυτή τη νέα ανταγωνιστική εποχή. Ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολλά Κύπελλα Ελλάδας εκείνη την περίοδο, επομένως το αστέρι του φαινόταν να ανατέλλει. Ο Ολυμπιακός, ως αντίκτυπο σε αυτό, άρχισε επίσης να βιώνει αρκετή ικανοποίηση στη διοργάνωση.
 
Η Άνοδος Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κυριάρχησαν τη δεκαετία του 1970. Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Κύπελλο πολλές φορές με μια εξαιρετική ομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός παρέμενε ισχυρός αντίπαλος και συχνά έφτανε στους τελικούς. Ήταν μια πολύ συναρπαστική εποχή για και τις δύο ομάδες, γεμάτη σπουδαίους αγώνες και μεγάλες νίκες.Η παρουσία τους στην ελληνική ποδοσφαιρική σκηνή σήμαινε έντονες αναμετρήσεις, με γεμάτα γήπεδα και φιλάθλους που ανυπομονούσαν για τον επόμενο αγώνα τους.
 
Νέοι Διεκδικητές και Αξέχαστοι Τελικοί
Με την είσοδο της νέας χιλιετίας, ελάχιστα άλλαξε με τους νικητές του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς οι εκπλήξεις συνέχισαν να εμφανίζονται. Νέοι διεκδικητές εμφανίστηκαν, και οι παραδοσιακές δυνάμεις όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν εξαφανίστηκαν. Αξέχαστες στιγμές εκτός από τους δύσκολους τελικούς και, όπως απαιτεί η παράδοση, ιστορίες εκπληκτικών νικών που χαρακτηρίζουν το Κύπελλο Ελλάδας.Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές τα τελευταία χρόνια ήταν η νίκη του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης επί της ΑΕΚ Αθηνών στον τελικό του 2019. Αυτή η νίκη ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο μετά από 12 χρόνια.Ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και χαρακτήρα σε έναν συναρπαστικό αγώνα, που πραγματικά ανέδειξε το πνεύμα του τουρνουά και πρόσθεσε μια νέα διάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Τι Σημαίνει για τους Απλούς Έλληνες Φίλαθλους
Το Κύπελλο Ελλάδας είναι ένα πολυπόθητο τρόπαιο και έχει σημαντική επίδραση στο παιχνίδι στην Ελλάδα, καθώς και στους υποστηρικτές του. Το τουρνουά επηρεάζει επίσης άλλους τομείς του ποδοσφαιρικού κόσμου, όπως η εμπλοκή των φιλάθλων και ο στοιχηματισμός.Στοιχηματίστε στο Κύπελλο Ελλάδας: Πολλοί λάτρεις του ποδοσφαίρου έχουν στραφεί στον στοιχηματισμό για τον παραπάνω λόγο και έτσι έχει γίνει πιο δημοφιλές όσον αφορά τα στοιχήματα. Οι αγορές στοιχημάτων αναπτύσσονται μέσω της φόρμας των ομάδων, των ιστορικών επιδόσεων και άλλων παραγόντων, προσφέροντας εκπληκτικές πληροφορίες για την παρακολούθηση του γεγονότος. Επίσης, αποτυπώνει τη μεγαλύτερη κίνηση προς την ένωση του ποδοσφαίρου με το στοίχημα, μεταμορφώνοντας το Κύπελλο Ελλάδας από μια απλή αναπαράσταση της ποδοσφαιρικής αριστείας σε ένα θέαμα τόσο για τους υποστηρικτές όσο και για τους παίκτες στοιχημάτων.

Γενιές Παλιές και Νέες & Προοπτικές για το Μέλλον
Το Κύπελλο Ελλάδας βοηθά επίσης στην παροχή μιας σκηνής για αναδυόμενα ταλέντα ώστε να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Το τουρνουά χρησιμοποιείται συχνά ως ένα κανάλι για νέους παίκτες να ανακοινώσουν τον εαυτό τους και να κερδίσουν μεταγραφές βάσει των επιδόσεών τους, πέρα από μια κλήση στην Εθνική Ομάδα. Για αυτόν τον λόγο, είναι ένα σημαντικό μέρος του κυπέλλου και η δυνατότητα να δείτε το πρώτο παιχνίδι που μπορεί να καθορίσει ποιος θα βρεθεί στην κορυφή της επόμενης σεζόν δείχνει πόση ανάπτυξη έχει υπάρξει για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλους τους τομείς.Μέλλον, και με ένα κύπελλο που έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, το ελληνικό ποδόσφαιρο πιθανότατα δεν θα το αφήσει να ξεθωριάσει από τη μνήμη. Περισσότερες ιστορίες και νέοι πρωταθλητές θα προκύψουν με κάθε έκδοση του τουρνουά, κάτι που προσθέτει στο πλούσιο ταπισερί του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό που επιτρέπει στον διαγωνισμό να αλλάξει και να αναπτυχθεί χωρίς να χάσει την ψυχή του είναι αυτό που του δίνει τη σημασία και τη σημασία με την πάροδο του χρόνου.
 
Η Κληρονομιά του Κυπέλλου Ελλάδας
Το Κύπελλο Ελλάδας είναι ένας από τους πιο μακροχρόνιους διαγωνισμούς στην Ελλάδα, με διάφορες επιτυχίες ομάδων καθώς και αναγνωρίσιμες εξελίξεις που έχουν συμβεί καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας του. Από την αρχική κυριαρχία της ΑΕΚ Αθηνών και του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης μέχρι την παρατεταμένη κυριαρχία του Ολυμπιακού στην κορυφή, καθώς και την εμφάνιση νέων διεκδικητών με την πάροδο του χρόνου.Το Κύπελλο Ελλάδας δεν είναι μόνο μια ποδοσφαιρική διοργάνωση αλλά και μια απεικόνιση της κατάστασης του ελληνικού ποδοσφαίρου (καθώς και άλλων χωρών) και της πολιτιστικής του επίδρασης. Το τουρνουά είναι προορισμένο να προσφέρει περισσότερη ενθουσιασμό, υπερηφάνεια και πάντα ποδοσφαιρική αριστεία στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια.Συνολικά, τόσο η ιστορία όσο και το παρόν του Κυπέλλου Ελλάδας διασφαλίζουν ότι παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά στην Ελλάδα. Για τους περίεργους και για ακόμα και για μακροχρόνιους φιλάθλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνδυάζει την παράδοση του τουρνουά με την κορυφαία ανταγωνιστικότητα (τουλάχιστον από την Ελλάδα) σε μια εμπειρία που, ενώ μπορεί να φαίνεται στεγνή σε μερικά μάτια, είναι μια πραγματικότητα που έχουμε μοιραστεί για δεκαετίες.
Read More »
Οι Πρωταθλητές του Κυπέλλου Ελλάδας- Μέσα από τα Χρόνια Οι Πρωταθλητές του Κυπέλλου Ελλάδας- Μέσα από τα Χρόνια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο «2ος Γιτάνειος Δρόμος»

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024

 Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο «2ος Γιτάνειος Δρόμος» 


Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 θα διεξαχθεί ο «Γιτάνειος Δρόμος» που διοργανώνεται για 2η φορά με αποστάσεις 14 χλμ., 5 χλμ. και 500 μ., σε διαδρομές που διατρέχουν πολιτιστικά μνημεία και τοπόσημα των Δήμων Φιλιατών και Ηγουμενίτσας.

Ο «2ος Γιτάνειος Δρόμος» συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Φιλιατών, τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Π.Ε. Θεσπρωτίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ραγίου, Ασπροκκλησίου, Κεστρίνης, Σαγιάδας και Φιλιατών.

Υποστηρικτές: Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας

Εγγραφές Αθλητών

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο «2ο Γιτάνειο Δρόμο»!

Επιλέξτε διαδρομή:
Αγωνιστική Διαδρομή 14 km
Αγωνιστική Διαδρομή 5 km
Παιδική Διαδρομή 500 m

Δηλώσεις συμμετοχών:
μέχρι 04/10/2024.

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ «2ου ΓΙΤΑΝΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ»

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός της αθλητικής διοργάνωσης «Γιτάνειος Δρόμος» είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από αθλητικά γεγονότα, τα οποία έχουν ιδιαίτερη δυναμική και μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και δημιουργώντας ένα νέο αθλητικό και τουριστικό προφίλ.

ΑΓΩΝΕΣ & ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
– Αγωνιστική Διαδρομή 14 χλμ.
– Αγωνιστική Διαδρομή 5 χλμ.
– Παιδική Διαδρομή 500 μ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Οι αγωνιστικές διαδρομές διεξάγονται εξ’ολοκλήρου σε άσφαλτο. Στις διαδρομές υπάρχουν πινακίδες κατεύθυνσης και εθελοντές σε σημαντικά σημεία τους.

Οι αγωνιστικές διαδρομές κινούνται ανάμεσα σε πολιτιστικά μνημεία και τοπόσημα των Δήμων Φιλιατών και Ηγουμενίτσας. Έχουν ως σημεία εκκίνησης τον Πύργο Ραγίου (διαδρομή 14 χλμ.)
και το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων (διαδρομή 5 χλμ.), περνάνε μέσα από τον κάμπο Ραγίου-Κεστρίνης, διασχίζουν το Φράγμα Ραγίου (ποταμός Καλαμάς) και το πέτρινο γεφύρι της Γκούμανης, καταλήγοντας στον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων, με σημείο τερματισμού το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων.

Η Παιδική Διαδρομή θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων, έχοντας ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων. Οι μικροί μας φίλοι θα τρέξουν για 250μ. και στη συνέχεια θα κάνουν ανάστροφη και θα συνεχίσουν για τα επόμενα και τελευταία 250μ..

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Διαδρομή 14 χλμ.
Σημείο εκκίνησης: Πύργος Ραγίου
Σημείο τερματισμού: Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων

Διαδρομή 5 χλμ.
Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων

Παιδική Διαδρομή 500 μ.
Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Διαδρομή 14 χλμ.
3 σταθμοί τροφοδοσίας: στα 3 χλμ. (νερό), στα 7 χλμ. (νερό), στα 10,4 χλμ. (νερό+ηλεκτρολύτης)

Διαδρομή 5 χλμ.
1 σταθμός τροφοδοσίας: στα 2,5 χλμ. (νερό)

Στον τερματισμό όλων των διαδρομών θα παρέχεται νερό και φρούτα.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Υγειονομική κάλυψη θα υπάρχει σε όλο το μήκος των διαδρομών με παρουσία ιατρού και ασθενοφόρου, καθώς και από την πρωτοβάθμια περίθαλψη από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια ή λόγω του αγώνα.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΑΓΩΝΑ
Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του «2ου Γιτάνειου Δρόμου» είναι εξήντα (60) λεπτά για την άφιξη στον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας και εκατόν (120) λεπτά για την άφιξη στον τρίτο σταθμό τροφοδοσίας. Για το χρονικό αυτό διάστημα θα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη σχετική
διαδρομή. Μετά από αυτό το όριο οι συμμετέχοντες αθλητές θα κινούνται με προσωπική τους ευθύνη.

Εάν κάποιος από τους συμμετέχοντες αθλητές, για οποιονδήποτε λόγο εγκαταλείψει την προσπάθειά του, θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τον πλησιέστερο σημείο υποστήριξης ή να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο των διοργανωτών κατά μήκος της διαδρομής. Σε περίπτωση που δεν χρήζει ιατρικής βοήθειας, θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη. Διαφορετικά για την μεταφορά του θα φροντίσουν οι διοργανωτές.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί κατά μήκος των διαδρομών του «2ου Γιτάνειου Δρόμου» μετά τη λήξη του προαναφερόμενου χρονικού ορίου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Διαδρομές 14 χλμ. και 5 χλμ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Παιδική Διαδρομή 500 μ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7 έως 12 ετών.
Οι αθλητές ηλικίας 7 έως 17 ετών μπορούν να συμμετέχουν με την ευθύνη γονέων – κηδεμόνων.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στον ιστοχώρο του Δήμου Φιλιατών (14χλμ., 5χλμ., 500μ.), μέχρι τις 04/10/2024.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΠΑΡΟΧΕΣ
– Αριθμός Συμμετοχής
– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
– Τροφοδοσία (ηλεκτρολύτης, νερό, φρούτο)
– Τεχνικό Τ-Shirt με το λογότυπο του Αγώνα
– Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού
– Δίπλωμα συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει από την Γραμματεία κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Σάββατο 5/10/2024
α) «Πάνθεον» Ηγουμενίτσας: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.
β) Δημαρχείο Φιλιατών: 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Κυριακή 6/10/2024
Σημεία εκκίνησης (Πύργος Ραγίου/Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων): 7.30 π.μ. – 8.30 π.μ.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών για τους αγώνες των 14 χλμ. θα γίνει στην αφετηρία (Πύργος Ραγίου) έως και τις 8.45 π.μ., σε όχημα της διοργάνωσης.

Η παραλαβή αυτών θα γίνει στον τερματισμό (Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων).

ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών και όλων των αποστάσεων. Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12.00 μ.μ..

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Η μετακίνηση των αγωνιζομένων προς τα σημεία εκκίνησης (Πύργος Ραγίου / Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων) θα γίνει με λεωφορείο, στις 7.30 π.μ., από τα σημεία:
α) Πλατεία Φιλιατών
β) «Πάνθεον» Ηγουμενίτσας

Μετά τις απονομές θα γίνει μεταφορά των αγωνιζομένων από το σημείο τερματισμού (αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων) στα αντίστοιχα σημεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΝ ΣΤΗΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τ: 6977.075.270 (κ. Νικολάου Χρήστος)
E: GitaneiosDromos@filiates.gr
F: Γιτάνειος Δρόμος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
07.30 – 08.30: Παραλαβή υλικού – Χρονομέτρηση
08.50: Τεχνική ενημέρωση αθλητών στον χώρο της εκκίνησης
09.00: Εκκίνηση του αγώνα των 14 χλμ.
09.30: Εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ.
11.00: Εκκίνηση της παιδικής διαδρομής των 500 μ.
12.00: Απονομές

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Ο «2ος Γιτάνειος Δρόμος», δύο διαφορετικών διαδρομών, θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους Κανονισμούς που ακολουθούν.
Κάθε αθλητής/τρια λαμβάνει μέρος στον αγώνα με δική του ελεύθερη βούληση και προσωπική του ευθύνη, όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να είναι απολύτως υγιείς για να μπορούν να συμμετάσχουν με ασφάλεια.Θα διεξαχθούν δυο ξεχωριστές διαδρομές, των 5 χλμ. και 14 χλμ. Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών και όλων των αποστάσεων.Ο δρομικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί την ήμερα που έχει οριστεί ως ημέρα διεξαγωγής του. Σε περίπτωση εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές δύνανται να αποφασίσουν την αναβολή της διοργάνωσης και να ορίσουν τη διεξαγωγή του δρομικού αγώνα σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στον ιστοχώρο του Δήμου Φιλιατών.Οι αθλητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο εφόσον έχουν πραγματοποιήσει έγκυρη και έγκαιρη εγγραφή.Στις αγωνιστικές διαδρομές των 5 χλμ. και 10 χλμ., μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Στην παιδική διαδρομή μπορούν να συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7 έως 12 ετών και θα πρέπει να έχουν γονική συναίνεση και να συνοδεύονται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους, όσον αφορά σε πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.Επιπλέον αποδέχονται πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους στον αγώνα .

 Παραιτούνται από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχονται ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους.Ο κάθε αθλητής/τρια πρέπει να παραλάβει τον αριθμό και το πακέτο συμμετοχής του από την γραμματεία, αυτοπροσώπως, την ημέρα και τις ώρες που έχουν ανακοινωθεί, με την επίδειξη ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης).Κάθε αθλητής/τρια θα πρέπει να φοράει τον αριθμό συμμετοχής, που του έχει δοθεί στο μπροστινό μέρος του στήθους του. Η πρόσβαση στο σημείο εκκίνησης, τερματισμού καθώς και στη διαδρομή του αγώνα, δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους αθλητές (άτομα χωρίς εμφανή έγκυρο αριθμό συμμετοχής).Οι αθλητές θα πρέπει να σέβονται και να τηρούν τους κανονισμούς του αγώνα , καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του, καθώς πριν και μετά τη λήξη του. Θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών, των εθελοντών και του προσωπικού της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και των κλήσεων να εγκαταλείψουν τη διαδρομή και να διακόψουν τον αγώνα.

 Οποιαδήποτε παράβαση ή μη τήρηση των κανονισμών του αγώνα, θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του αθλητή.Κάθε αθλητής/τρια συναινεί στη χρήση της εικόνας του κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς προβολής αυτής, χωρίς να έχουν καμία οικονομική απαίτηση.Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα, των όρων και των κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του, καθώς επίσης δύναται να αλλάξει και την προκαθορισμένη διαδρομή των δυο αποστάσεων χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Φυσικά θα υπάρχει σχετική ενημέρωση μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στον ιστοχώρο του Δήμου Φιλιατών.
Read More »
Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο «2ος Γιτάνειος Δρόμος»  Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο «2ος Γιτάνειος Δρόμος» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που στηρίζονται σε φοροαπαλλαγές και κίνητρα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που στηρίζονται σε φοροαπαλλαγές και κίνητρα




Σε τρεις άξονες προχωράει το υπουργείο Ανάπτυξης τις πρωτοβουλίες για την διαμόρφωση και υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα, σε συνέχεια των μεταρρυθμίσεων που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση και με κεντρικό στόχο τη σύγκλιση των εισοδημάτων με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και την μείωση κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων.

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος εξειδικεύοντας τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, ετοιμάζει την εξειδίκευση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο σε συνέχεια, σε συνέχεια των μέτρων που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση με άμεσο στόχο την άμεση περαιτέρω ενίσχυση της βιομηχανίας και εξαγωγών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε αυξημένα φορολογικά κίνητρα για εξαγορές και συγχωνεύσεις για έρευνα και ανάπτυξη συνολικού κόστους 40 εκατ ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι θα δίνεται Golden Visa και για επενδύσεις 250.000 ευρώ σε start-up επιχειρήσεις από 1η Ιανουαρίου 2025.

Ακόμη, διευρύνεται το κίνητρο για εμπορική εκμετάλλευση της πατέντας, όπου σήμερα ισχύει 3ετής απαλλαγή των σχετικών κερδών από φόρο. Διατηρείται η τριετία και με τη νέα ρύθμιση θεσπίζεται μείωση 10% του φόρου εισοδήματος για επιπλέον επτά έτη μετά τη λήξη της τριετίας.

Διευρύνονται τα φορολογικά κίνητρα για τους angel investors με την έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του επενδυτή 50% επί του κεφαλαίου που εισφέρει σε startups, από 300.000 ευρώ που είναι σήμερα (κατ’ ανώτατο ποσό) σε 900.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις ή και εξαγορές μειώνεται το ελάχιστο όριο εταιρικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας που προκύπτει από τη συνεργασία/μετασχηματισμό σε 100.000 ευρώ από 125.000 ευρώ για την εξασφάλιση φορολογικής απαλλαγής 30% επί των κερδών.

Παράλληλα θεσπίζεται η δυνατότητα μεταφοράς φορολογικής ζημίας μετασχηματιζόμενων επιχειρήσεων, με το δημοσιονομικό κόστος, με βάση την υπάρχουσα επιχειρηματική δραστηριότητα, να ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Παράλληλα εισάγονται νέες περιπτώσεις χορήγησης προσαυξημένων ποσοστών έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων , που σήμερα ανέρχεται σε 200%, για δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, σε:

-250% για έργα συνεργασίας με είτε με startups είτε με ερευνητικά κέντρα

-300% για ΜμΕ έντασης γνώσης

-315% για ΜμΕ έντασης γνώσης αν υπερβαίνουν τον μέσο όρο των αντίστοιχων δαπανών των δύο προηγούμενων ετών.

Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι συνεχίζεται η στρατηγική για την μείωση κατά 25% του διοικητικού γραφειοκρατικού βάρους με την κατάργηση 15 χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ανάμεσα σε αυτές, όπως ανέφερε, είναι η υποβολή, ο έλεγχος και η πιστοποίηση έργων επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, διαδικασίες για τροποποίηση αδειών εξαγωγέων, τελωνειακές άδειες κλπ.

Γιαυτές τις πρωτοβουλίες ο υπουργός σημείωσε τη σημασία της συνεργασίας με πολλά υπουργεία και σε συνέχεια όσων ήδη έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ συμπλήρωσε ότι πριν ανακοινωθούν τα μέτρα θα έχουν γίνει οι απαραίτητες μεθοδολογικές μετρήσεις για την λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα που θα έχουν.

Τέλος, υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας, το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα στο επόμενο δίμηνο εγκρίνει χρηματοδότηση 170 εκατ. ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις με πόρους από το RRF για τομείς που σχετίζονται με τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας.

Επίσης υλοποιείται πρόγραμμα ψηφιακής μετάβασης των ΜμΕ με 85 εκατ. ευρώ και πρόγραμμα αναβάθμισης βιομηχανικών πάρκων χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εχει συνολικό προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ενθάρρυνση δημιουργίας και ανάπτυξης πράσινων καινοτόμων επιχειρηματικών πάρκων.
Παπαθανάσης: Η Ελλάδα στην 4η θέση στην ΕΕ ως προς την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και στην 6η θέση ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης

Στα 13,1 δισ. ευρώ θα αυξηθεί εφέτος το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), μετά την κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού και θα ανέλθει περαιτέρω σε 14,4 δισ. ευρώ το 2025 και σε 15,9 δισ. ευρώ το 2026. Η ετήσια αύξηση των πόρων ανέρχεται σε 10- 17%, με αύξηση 29% στο εθνικό σκέλος.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, κατά την εξειδίκευση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση στην ΕΕ ως προς την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2021- 2027 και στην 6η θέση ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης (με το επιπλέον 1 δισ. ευρώ που θα εισρεύσει τον Οκτώβριο, οι πόροι θα αυξηθούν από το 47,9% στο 50,5%). Τον Νοέμβριο θα υποβληθεί ένα νέο αίτημα.

Στο δανειακό σκέλος υπάρχουν συμβάσεις για 339 δάνεια, ενώ ενισχύονται 347.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πάνω από 1 δισ. ευρώ. Από τα 844 σχέδια που έχουν υποβληθεί, τα 515 αφορούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από το πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα του ΕΣΠΑ ενισχύονται 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για το πρόγραμμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που αφορά στις λιγνιτικές περιοχές της χώρας, έχουν υποβληθεί από επιχειρήσεις 976 αιτήσεις. Ενώ, θα δημιουργηθεί και το Νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων.
Read More »
Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που στηρίζονται σε φοροαπαλλαγές και κίνητρα Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που στηρίζονται σε φοροαπαλλαγές και κίνητρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Συνέντευξη με τον Αντώνη Νικολάου, υποψήφιου Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Συνέντευξη με τον Αντώνη Νικολάου, υποψήφιου Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Δημοσιογράφος Βαγγέλης Αναστασίου : Κύριε Νικολάου. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας εάν εκλεγείτε πρόεδρος;
Aντώνης Νικολάου: Κύριε Αναστασίου, σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται να επικοινωνήσω με τους επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας, τα μέλη του επιμελητηρίου και τους συμπολίτες μου. Σπεύδω να διευκρινίσω ότι η παράταξή μου είναι κομματικά ανεξάρτητη, επικεντρωμένη στον πραγματικό ρόλο του Επιμελητηρίου, ο οποίος είναι αποκλειστικά και μόνον η επιχειρηματικότητα. Δηλώνω κάθετα αντίθετος στην τακτική προσκόλλησης στους τοπικούς κομματικούς μηχανισμούς, καθώς και σε οποιαδήποτε προσπάθεια μετατροπής των επιμελητηριακών εκλογών , σε πολιτικές.
Διευκρινίζω , ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι σύμβουλοί μου, δεν αναζήτησαν ούτε και επιδιώκουν την στήριξη κομμάτων ή βουλευτών και δεν αναζητούν χρίσμα από κανένα κομματικό χώρο. Πιστεύω ακράδαντα στην ανάγκη εκπροσώπησης και συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου, μπροστά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς και εσωστρέφεια σε τοπικό επίπεδο και μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον το Επιμελητήριο δεν μπορεί να είναι παθητικός παρατηρητής των εξελίξεων .
Στην ερώτηση σας τώρα . Το κύριο όραμά μας για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας είναι να μετατραπεί σε έναν πυλώνα ανάπτυξης και υποστήριξης για την τοπική επιχειρηματική κοινότητα. Θέλουμε το Επιμελητήριο να λειτουργεί όχι απλά ως ένας φορέας διεκπεραίωσης γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά ως ένα πραγματικό εργαλείο το οποίο θα βοηθά τις επιχειρήσεις να προοδεύσουν.
Προγραμματίζουμε την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη μας, με στόχο να τους εξοπλίσουμε με τα απαραίτητα εργαλεία για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς. Αυτό σημαίνει περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενίσχυση
της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, και προώθηση της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα Επιμελητήριο το οποίο θα είναι ανοιχτό, προσβάσιμο και υποστηρικτικό για κάθε επιχειρηματία στη Θεσπρωτία, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής του.

B.A. Πώς σκοπεύετε να υποστηρίξετε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή;
A.N. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας και χρειάζονται συγκεκριμένη και στοχευμένη υποστήριξη για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν. Πρώτα απ’ όλα, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, προσφέροντας προγράμματα κατάρτισης και καθοδήγησης , τα οποία θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους, να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες και να εξελιχθούν σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Επιπλέον, θα εργαστούμε για την καλύτερη πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους, είτε μέσω προγραμμάτων της ΕΕ είτε μέσω συνεργασιών με τοπικές τράπεζες και επενδυτές. Τέλος, βασική μας επιδίωξη θα είναι η ενίσχυση της δικτύωσης μεταξύ των επιχειρηματιών, ώστε να μπορούν να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν γνώση και εμπειρίες, δημιουργώντας ισχυρές τοπικές συμμαχίες που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της τοπικής μας οικονομίας.

B.A. : Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική αγορά;
A.N.: Η καινοτομία είναι το κλειδί για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, και για αυτό το λόγο, αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο καινοτομίας στο πλαίσιο του Επιμελητηρίου, όπου θα παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης για την ανάπτυξη νέων ιδεών και τεχνολογιών. Αυτό το κέντρο θα λειτουργεί ως κόμβος σύνδεσης μεταξύ των επιχειρήσεων, των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων, προωθώντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσης. Θα εργαστούμε επίσης για την ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης που θα βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να κατανοήσουν τις τελευταίες τάσεις και τεχνολογίες, όπως η ψηφιακή μεταμόρφωση, η βιώσιμη ανάπτυξη και η τεχνητή νοημοσύνη. Επιπλέον, θα υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων επιδότησης.

B.A. : Ποια είναι η στρατηγική σας για την προώθηση του Επιμελητηρίου και την αύξηση της συμμετοχής των μελών;
A.N. : Το Επιμελητήριο πρέπει να γίνει πιο προσιτό και ελκυστικό για τους επιχειρηματίες της περιοχής. Η στρατηγική μας περιλαμβάνει την ενίσχυση της διαφάνειας και της επικοινωνίας με τα μέλη μας, καθώς και την υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες μας. Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε μια διαδραστική πλατφόρμα, όπου τα μέλη θα μπορούν να διαχειρίζονται εύκολα τις ανάγκες τους, να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και να συμμετέχουν σε online εκπαιδευτικά προγράμματα και συζητήσεις. Παράλληλα, θα διοργανώνουμε τακτικές συναντήσεις και εκδηλώσεις για να προωθήσουμε την ενεργή συμμετοχή των μελών μας και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι επιχειρηματίες θα αισθάνονται ότι μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Επιμελητηρίου. Επίσης, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και την προσέγγιση νέων μελών, προσφέροντας συγκεκριμένα οφέλη και υπηρεσίες τα οποία θα λειτουργήσουν ως κίνητρο να ενταχθούν στο Επιμελητήριο.

B.A. : Πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών της Θεσπρωτίας;
A.N. : Η συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα φόρουμ συνεργασίας μέσα στο Επιμελητήριο, όπου οι επιχειρηματίες θα μπορούν να συναντώνται τακτικά, να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να αναπτύσσουν συνέργειες. Αυτές οι συναντήσεις θα δώσουν την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να συζητήσουν κοινά προβλήματα και να βρουν λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν συλλογικά. Επιπλέον, θα προωθήσουμε την ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών έργων και τη σύσταση clusters, ειδικά σε τομείς όπου υπάρχουν κοινά συμφέροντα, όπως η αγροδιατροφή, ο τουρισμός και οι υπηρεσίες. Η δικτύωση και η ανταλλαγή γνώσης μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο για μια πιο δυναμική και συνεργατική επιχειρηματική κοινότητα στη Θεσπρωτία.

B.A. : Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας ενόψει των εκλογών;
A.N. : Το μήνυμά μου προς όλους τους επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας είναι ότι η αλλαγή, η ανανέωση και η νέα πορεία είναι αναγκαία και μπορούμε να την πετύχουμε μαζί. Η επιτυχία του Επιμελητηρίου εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων μας και από τη συνεργασία μας για την επίτευξη κοινών στόχων.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η δέσμευσή μου είναι να εργαστώ ακούραστα για την προώθηση των συμφερόντων της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.
Είμαι εδώ για να ακούσω τις ανησυχίες των επιχειρήσεων, να κατανοήσω τις ανάγκες σας και μαζί να αναζητήσουμε λύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις σας να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό και καινοτόμο επιχειρηματικό περιβάλλον στη Θεσπρωτία, όπου κάθε επιχείρηση θα έχει την ευκαιρία να πετύχει και να συμβάλει στην ευημερία της περιοχής μας.
Ζητώ την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας για να φέρουμε αυτήν την αλλαγή και να χτίσουμε το μέλλον που αξίζει στη Θεσπρωτία.
Ένα Επιμελητήριο δεν μπορεί να είναι δυνατό εάν δεν έχει μια ενεργή και πολυπληθή βάση. Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να έρθουν όλοι και να ψηφίσουν.
Εμείς είμαστε έτοιμοι και ζητούμε από τους συναδέλφους μας να προχωρήσουμε μαζί.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Αντώνης Νικολάου είναι ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του εμπορίου. Ακολουθώντας τα χνάρια της οικογενειακής επιχείρησης, κατάφερε όχι μόνο να τη διατηρήσει, αλλά και να την εξελίξει σημαντικά, οδηγώντας την σε νέα επίπεδα ανάπτυξης. Σήμερα είναι μέτοχος της επιτυχημένης αλυσίδας υπεραγορών ECONOMY MARKET, μια εταιρεία που έχει γίνει συνώνυμη με την ποιότητα και την εξυπηρέτηση στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται.
Με έδρα σε στρατηγικά σημεία, όπως ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο Δήμος Πάργας και ο Δήμος Παξών, η αλυσίδα υπεραγορών του κ. Νικολάου έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο αξιόπιστες στον χώρο. Κάτω από τη διοίκηση του, η εταιρεία έχει φτάσει να απασχολεί 50 εργαζομένους, προωθώντας ένα φιλικό και συνεργατικό περιβάλλον εργασίας.
Οραματιστής και πρωτοπόρος, ο Αντώνης Νικολάου επενδύει συνεχώς στην καινοτομία και στην ικανοποίηση των πελατών, με στόχο τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης. Η δέσμευσή του στην αριστεία και η έμφαση στην ποιότητα τον έχουν καθιερώσει ως έναν από τους ηγέτες στην αγορά της ευρύτερης περιοχής.
Read More »
Συνέντευξη με τον Αντώνη Νικολάου, υποψήφιου Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνέντευξη με τον Αντώνη Νικολάου, υποψήφιου Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας»

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας»




Μία ακόμη δικαστική μάχη θα δοθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα περίφημα «Ασφαλτικά Σαγιάδας».

Στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή που έχει καταθέσει αυτή την φορά ο ενδιαφερόμενος επενδυτής με ζητούμενο την ακύρωση της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία απορρίφθηκε προηγούμενη προσφυγή του για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων.

Η υπόθεση αφορά στο γνωστό ζήτημα που ταλανίζει επί μακρόν την Ήπειρο της συμβατότητας της συνύπαρξης των ιχθυοκαλλιεργειών στη Σαγιάδα με την επιδιωκόμενη εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου.

Σημειώνεται ότι σε δικαστικές ενέργειες για την ακύρωση της απόφασης του Υπουργού για χορήγηση άδειας εγκατάστασης στην εταιρεία έχει προβεί μόνο η Περιφέρεια Ηπείρου που φέρει πλήρως το βάρος της δικαστικής υποστήριξης της αίτησης, δεδομένου ότι οι ιχθυοκαλλιεργητές έχασαν τις προθεσμίες προσβολής της.

Τα Ασφαλτικά Σαγιάδας είναι θέμα που επανέρχεται ανά τακτά διαστήματα στην επικαιρότητα αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω της επιμονής των επενδυτών να δημιουργήσουν τη συγκεκριμένη μονάδα στην περιοχή των ιχθυοκαλλιεργειών η οποία έχει και θεσμοθετημένη αποκλειστική χρήση.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας» Στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Αγριεύει η Εφορία με πάνω από 200 κατασχέσεις την ημέρα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Αγριεύει η Εφορία με πάνω από 200 κατασχέσεις την ημέρα



Περισσότερες από 200 κατασχέσεις την ημέρα, τραπεζικών λογαριασμών, μισθών, συντάξεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, πραγματοποιεί η φορολογική διοίκηση για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δημοσίου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, αυτά δηλαδή που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους, ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ, ενώ η εικόνα αναμένεται να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες με τους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία τους. Σημειώνεται ότι ο χαμηλότερος ρυθμός εμπρόθεσμων πληρωμών στην εφορίας εντοπίζεται στα φυσικά πρόσωπα τόσο για το φόρο εισοδήματος όσο και για τον ΕΝΦΙΑ.

Οι οφειλέτες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις έφθασαν ήδη τους 1.525.162, ενώ με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης απειλούνται 2.134.014 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, οι κατασχέσεις αναμένεται να διογκωθούν το προσεχές διάστημα με στόχο τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών όπου στο σύνολο τους ξεπερνούν τα 107 δισ. ευρώ. Πλέον η ΑΑΔΕ έχει στη φαρέτρα της τα αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά συστήματα όπου χτυπούν κόκκινο όταν κάποιος οφειλέτης κινδυνεύει να ξεχάσει να πληρώσει μία δόση, αλλά και το νέο νόμο που παρέχει τη δυνατότητα στον ελεγκτικό μηχανισμόςνα λαμβάνει προληπτικά μέτρα όταν ελλοχεύει κίνδυνος δημιουργίας χρεών.

Τα στοιχεία που έρχονται από το εξωτερικό ή άμεση πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και η ταχύτερη επικοινωνία με φορείς του δημοσίου δίνουν πλέον μία διαφορετική εικόνα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της ΑΑΔΕ. Η διαφορά συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι πλέον οι εντολές για κατασχέσεις πραγματοποιούνται αμέσως χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να εξαφανισθούν χρήματα από λογαριασμούς ή να εκποιηθούν περιουσιακά στοιχεία.

Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης Οφειλών, μπαίνει σε λειτουργία προσεχώς η μονάδα μαζικών διασταυρώσεων, ενώ στα τέλη του μήνα ενεργοποιείται πλήρως το ηλεκτρονικό σύστημα Eispraxis. Με τα νέα συστήματα δημιουργείται ένας ψηφιακός φάκελος για κάθε φορολογούμενο με ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία με βάση το ύψος της οφειλής και την εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση. Παράλληλα προχωρούν οι αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών αλλά και δημιουργία «μαύρης λίστας» με όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά αφήνουν απλήρωτες οφειλές.

Την ίδια ώρα , οι δύο νέες εισπρακτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ), που λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα οποία έχουν αναλάβει τον εντοπισμό των οφειλετών σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε εγρήγορση όπως αναφέρουν πηγές της φορολογικής διοίκησης με στόχο να μην διογκωθούν τα χρέη προς το δημόσιο.

Με το νέο σύστημα οι κατασχέσεις θα είναι αυτόματες από το σύστημα, στους λογαριασμούς των οφειλετών, αμέσως μόλις καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή ενώ η εφαρμογή θα αναλύει το προφίλ του κάθε οφειλέτη, καθώς θα αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και την περιουσιακή του εικόνα από όλα τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το MyAADE, το Taxisnet, το Icisnet, το Elenxis καθώς και από τρίτους, όπως Κτηματολόγιο, ΓΕΜΗ, ΕΦΚΑ, ΚΕΑΟ, ΕΡΓΑΝΗ, Χρηματιστήριο, τράπεζες, αλλά και από φορολογικές αρχές άλλων χωρών.
Read More »
Αγριεύει η Εφορία με πάνω από 200 κατασχέσεις την ημέρα Αγριεύει η Εφορία με πάνω από 200 κατασχέσεις την ημέρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Δήμος  Ηγουμενίτσας: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024




Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
19:30 – 21:30 "Βραδινή Ποδηλατική Διαδρομή"

«Μαζί με τον Ποδηλατικό Όμιλο «Άπειρος» διασχίζουμε την πόλη προς το Δρέπανο και το Μακρυγιάλι».

Εκκίνηση: ΠΑΝΘΕΟΝ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
 18:00 - 20:00 "Active sports & Αστροπαρατήρηση "
Το ¨ΕΣΠΑ ON THE ROAD¨ - ΕΥΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ¨ΗΠΕΙΡΟΣ¨ καλεί τους πολίτες να γνωρίσουν το Αστικό Δασύλλιο Ηγουμενίτσας. Μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, ειδικές κατασκευές, θα δώσουν τη δυνατότητα σε όλους, να δοκιμάσουν παιχνίδια δράσης και φυσικής αντοχής. Μόλις νυχτώσει, θα ακολουθήσει παρατήρηση άστρων από… ψηλά.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 ''Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο"
 11:00 - 13:00 "Ποδηλατοβόλτα για όλους"
«Μαζί με τον Ποδηλατικό Όμιλο «Άπειρος» διασχίζουμε τους δρόμους της πόλης μας απολαμβάνοντας ποιοτικό χρόνο με φίλους και γνωστούς».

Η διαδρομή αφορά μικρούς και μεγάλους.

Εκκίνηση: ΠΑΝΘΕΟΝ επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως

Μείνετε ενημερωμένοι κάνοντας like την σελίδα μας στο facebook @mobilityweek.ig

Το πρόγραμμα των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2024 έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024 Δήμος  Ηγουμενίτσας: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Αναβολή Προφεστιβαλικής Εκδήλωσης του 50ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ηγουμενίτσα λόγω Καιρικών Συνθηκών

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Αναβολή Προφεστιβαλικής Εκδήλωσης του 50ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ηγουμενίτσα λόγω Καιρικών Συνθηκών




Η προφεστιβαλική εκδήλωση, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17/9/2024 στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο των πανελλαδικών εκδηλώσεων του 50ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ - « Οδηγητή » με σύνθημα : « Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο…Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός! » δε θα πραγματοποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών.


ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΒ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Read More »
Αναβολή Προφεστιβαλικής Εκδήλωσης του 50ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ηγουμενίτσα λόγω Καιρικών Συνθηκών Αναβολή Προφεστιβαλικής Εκδήλωσης του 50ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ηγουμενίτσα λόγω Καιρικών Συνθηκών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Συνεδρίαση Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
(Συνεδρίαση Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου)



Την Τρίτη 17-09-2024 και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Έγκριση του από 04-09-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες για την άμεση λειτουργία του έργου ‘’Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά’’», προϋπολογισμού 371.752,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του από 13-09-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση μέρους του υφιστάμενου τμήματος οροφής του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο ΠΕΑΚΙ με βιομηχανικό θερμομονωτικό panel» προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακού δικτύου περιοχής Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη», αναδόχου «Ι. ΚΑΛΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ενεργειακή αναβάθμιση και εργασίες διαμόρφωσης κτιρίου κέντρου ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων», αναδόχου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ».

Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσος καθαρισμός και απομάκρυνση φερτών υλικών κοίτης ποταμού Ρετσιανίτη και προστασία βάθρων γέφυρας για προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα», αναδόχου «Ι. ΚΑΛΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. ΔΙΟΠΤΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.».

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου, για την υλοποίηση του έργου «Άμεση αντιστήριξη και συντήρηση κοινόχρηστου κτιρίου στα όρια του Μετσόβου», προϋπολογισμού € 64.480,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης. (ακύρωση της αριθμ. 24/1799/19-08-2024 απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής).

Έγκριση του 4ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού πρόσβασης στα Λουτρά Καβασίλων» αναδόχου «R-V-R ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.».

Έγκριση του 4ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας από Πηγές έως όρια Ηπείρου», αναδόχου «ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ - Γ.Ν. & Θ. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.».

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ειδική γέφυρα σύνδεσης Αμμουδιάς - Βαλανιδοράχης», αναδόχου «Κ. ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 30-11-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου Ιαματικών λουτρών Αμαράντου Κόνιτσας», αναδόχου «Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ», μέχρι την 30-11-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης και προστασία πρανών του ποταμού Σαραντάπορου», αναδόχου εταιρείας «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 30-12-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προστασία από κατολισθήσεις – πλημμυρικά φαινόμενα περιοχής Φράστα», αναδόχου «Fertilis Ε.Π.Ε.», μέχρι την 31-10-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ασφαλτικές εργασίες στην επαρχιακή οδό Γλυκή - Τσαγγάρι», αναδόχου «ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.», μέχρι την 27-11-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση Στέγης Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πολυδρόσου», αναδόχου «ΛΙΑΝΟΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 30-10-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βίτσας», αναδόχου «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», μέχρι την 30-03-2025.

Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Παροχή υπηρεσιών για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων στην ωρίμανση φακέλου έργου για την δημιουργία δικτύου μονοπατιών στην Περιφέρεια Ηπείρου».

Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια στηθαίων ασφαλείας και ακουστικών ταινιών για τις ανάγκες του ΕΟΔ Περιφέρειας Ηπείρου (προμήθεια υλικών)».

Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση καθιζήσεων και άρση επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχής Πολυστάφυλλου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ του ακινήτου στη θέση «Κατσικάς», πρώην ΚΤΕΟ.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την μετατόπιση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο κατασκευής νέου κυκλικού κόμβου Βελανιδόρραχης.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης των ενεργειών εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου για το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2024 – Νοέμβριος 2026.

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 30-04-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας τμήματος Δόλιανης – Μακρίνου και σύνδεση με επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 44.000,00 € με ΦΠΑ.

Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση επισκευή και επέκταση γέφυρας επί του επαρχιακού δικτύου προς Αμάραντο», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την σύνταξη της μελέτης: «Βελτίωση των κόμβων στις συμβολές των κάθετων οδών 5-6Ν-7Ν στο τεχνικό (κάτω διάβαση) Γ16 της Εγνατίας οδού και στην συμβολή της εξόδου προς Κατσικά», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση φορέων γεφυρών και ανακατασκευή στηθαίων τεχνικών έργων επί της 3ης επαρχιακής οδού προς ‘’Τσίμοβο’’», αναδόχου «Αθανάσιος Μηλιώνης Ε.Δ.Ε.» και έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών μέχρι την 25-10-2024.

Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεσες εργασίες ανακατασκευής ακροβάθρων και διευθέτηση κοίτης ποταμού Ζαλογγίτικου», αναδόχου «ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΠΤΗΣ Ε.Δ.Ε.».

Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή τεχνικού έργου διευθέτησης όμβριων και σύνδεση με επαρχιακό δίκτυο Πεδινής», αναδόχου «Αθανάσιος Π. Μηλιώνης Ε.Δ.Ε.».

Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού με τροποποίηση σύμβασης σε ποσοστό 14,57%) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Επείγουσες εργασίες στερέωσης οδού πρόσβασης προς επαρχιακό δίκτυο Καλαρρυτών και διευθέτηση όμβριων επ' αυτού», αναδόχου «ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΜΠΙΚΗΣ Ε.Δ.Ε.».

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Επισκευή - αποκατάσταση πρώην σχολικού κτιρίου Τ.Κ. Καταρράκτη Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», αναδόχου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 20-10-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων επί της επαρχιακής οδού στη θέση εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού Μετσόβου», αναδόχου «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», μέχρι την 9-3-2025.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση 3ης επαρχιακής οδού από Τσίμοβο έως Κέδρο», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Διευθέτηση κοίτης και προστασία πρανών ποταμού για την προστασία κτιρίου στα όρια της Βροσύνας (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας, λόγω παράτασης της σύμβασης ΙΔΟΧ, ενός ΠΕ Κτηνιάτρου, για την εφαρμογή του Κοινοτικού Προγράμματος των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Έγκριση πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης Σπουδαστών Δημοσίου ΣΑΕΚ Ιωαννίνων και Ιδιωτικού ΣΑΕΚ «ΑΚΜΗ», σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την παροχή λογιστικών υπηρεσιών από εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών.

Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την φιλοξενία τηλεοπτικού συνεργείου.

Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση KOSMIMA 2024, η οποία διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 19-21/10/2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την διοργάνωση εκδήλωσης παρουσίασης των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου με τίτλο «ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ», στο Ζάππειο το διάστημα 11-13/10/2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για μεταφορά και διαμονή του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων στην Αθήνα για την υλοποίηση εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Έγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης της Περιφέρειας Ηπείρου για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών και έγκριση των σχετικών δαπανών.

Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων τετράμηνης παράτασης των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών, των αναδόχων του Δυναμικού Συστήματος Αγορών μεταφοράς μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.

Έγκριση πινάκων δρομολογίων με χρήση ιδιωτών για την μεταφορά μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών μετάφρασης για τις ανάγκες της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Έγκριση του από 05-09-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 05-09-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση - συντήρηση ορεινού οδικού δικτύου της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.

Έγκριση του από 12-09-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 12-09-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες συντήρησης - βελτίωσης οδικού δικτύου στα όρια της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024»,προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Προμήθεια και τοποθέτηση πίλαρ στην περιοχή Φλάμπουρα για την σύνδεση σταθμού μέτρησης ποιότητας νερού ποταμών και τάφρων που εκβάλλουν στον Αμβρακικό κόλπο με το δίκτυο της ΔΕΗ».

Έγκριση ανάθεσης προμήθειας ανταλλακτικών και παροχής υπηρεσιών για την επισκευή και συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων της Π.Ε. Άρτας (μερική ανάκληση της αριθμ. 24/1805/19-08-2024 απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής ως προς ορισμένους αναδόχους).

Έγκριση δωρεάν παραχώρησης χρήσης μηχανήματος έργου (ισοπεδωτή με αριθ. κυκλ. ΜΕ-120961) της Π.Ε. Άρτας, στον Δήμο Αρταίων.

Έγκριση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 137056/6897/Φ.300.09 ΜΙΜΟ/29-08-2024 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων για την αποκατάσταση βατότητας μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, χιονοπτώσεις στο Οδικό Δίκτυο της Π.Ε Άρτας που προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, ζημιές (κατολισθήσεις καθιζήσεις, πτώσεις λίθων, καθαρισμός τάφρων – χαντακιών από φερτά υλικά κ.λ.π) προς αποφυγή ατυχημάτων για αποκατάσταση και διευκόλυνση της συγκοινωνίας».

Έγκριση ανάκλησης αποφάσεων ανάληψης δαπανών της Π.Ε. Άρτας, λόγω μη χρήσης τους.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε Άρτας.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης πολυετούς υποχρέωσης για την διακίνηση επείγουσας αλληλογραφίας για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας, των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Άρτας, για τα έτη 2025 & 2026.

Έγκριση απευθείας ανάθεσης προμήθειας αγαθών και παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων της Π.Ε. Άρτας.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης του προϋπολογισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την επιστροφή παραβόλων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την κάλυψη αμοιβής Δικαστικών Επιμελητών για την επίδοση αιτήσεων καθορισμού οριστικής μονάδας αποζημίωσης της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Έγκριση παράτασης παραχώρησης της χρήσης ενός γραφείου της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για τη στέγαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών μίσθωσης μηχανημάτων (ιδιωτικών υδροφόρων-βυτίων, φορτηγών-βυτίων) για την μεταφορά νερού λόγω λειψυδρίας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης (απολογιστικά) για την μίσθωση υδροφόρων οχημάτων με το απαραίτητο προσωπικό τους για την αντιμετώπιση δασικών και χορτολιβαδικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Έγκριση των όρων της 9ης Πρόσκλησης (νέα δρομολόγια) Υποβολής Οικονομικών Προσφορών της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Θεσπρωτίας, για τα έτη 2024-2025 και 2025-2026 με δικαίωμα παράτασης έως 31-12-2026 στο πλαίσιο εφαρμογής του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, συνολικού προϋπολογισμού 34.720,52 € άνευ Φ.Π.Α. (39.234,19 € με Φ.Π.Α. 13%).

Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του υποέργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα βελτίωσης αντλιοστασίων Α/Σ 1 (Γλυκής) και Α/Σ Α4 (Κυψέλης)», της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Αχέροντα», με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0022103475 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, αναδόχου «Β ΚΟΝΔΥΛΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ».

Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας (επιστροφή παραβόλων).

Έγκριση της υπ΄αριθμ. πρωτ. ΠΗ/ΑΔΠΠ/οικ.140797/7133/4-9-2024 απόφασης ανάθεσης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εντός των εδαφικών ορίων της Π.Ε. Πρέβεζας (πχ οδικό δίκτυο, υδατορέματα, ποτάμια κλπ)».

Έγκριση του Πρακτικού ΙV/11-09-2024 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας και αξιολόγησης, της 4ης Πρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας, για τα σχολικά έτη 2024-2025 και 2025-2026, με δικαιώματα προαίρεσης για τροποποίηση δρομολογίων και τετράμηνη παράταση (έως 31-12-2026), συνολικού προϋπολογισμού 3.676.101,99 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Α/θμιας & B/θμιας Εκπ/σης, χωρικής αρμοδιότητας Π. Ε. Πρέβεζας, για το σχολικό έτος 2024-2025 της αριθμ. πρωτ. 1332/29/09-01-2023 Πρόσκλησης υποβολής Οικονομικών προσφορών, που παρατάθηκαν με την αριθμ. 24/1793/19-08-2024 απόφαση της Π.Ε.

Έγκριση του Πρακτικού ΙΙΙ/10-09-2024 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων (κίνησης & θέρμανσης) για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και των Νομικών Προσώπων χωρικής αρμοδιότητάς της για τα έτη 2025 και 2026», συνολικού προϋπολογισμού 640.038,28 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
Read More »
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Συνεδρίαση Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου) ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Συνεδρίαση Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 16 Σεπτεμβρίου έως 22 Σεπτεμβρίου 2024

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 16 Σεπτεμβρίου έως 22 Σεπτεμβρίου 2024




Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 16 Σεπτεμβρίου έως 22 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΡΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Το διάστημα αυτό αναζητάτε ουσιαστική βελτίωση στις προσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις. Η διάθεσή σας αυτή την εποχή θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα καλά επίπεδα ακόμη και αν δεν έχετε ελεύθερο χρόνο.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Εκμεταλλευθείτε τις επαγγελματικές γνωριμίες που σας προκύπτουν κατά τη διάρκεια της βδομάδας για να προωθήσετε τα επαγγελματικά σας σχέδια.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Ο έρωτας και οι διασκεδάσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο αυτή την περίοδο στους περισσότερους του ζωδίου σας και ιδιαίτερα στους αδέσμευτους. Το διάστημα αυτό θα μπορέσετε να εκφράσετε τα αισθήματά σας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Βγάλτε από τη σκέψη σας κάθε αδικαιολόγητη φοβία και φανείτε προσεχτικοί σε κάθε σας συναλλαγή στα μέσα της βδομάδας που ενδέχεται να εξαπατηθείτε ή να γίνουν διάφορα λάθη εις βάρος σας.

ΤΑΥΡΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Οι πλανητικές όψεις αυτής τη βδομάδας σας βοηθούν να ξαναβρείτε την ψυχική σας ισορροπία και να αισθανθείτε εναρμονισμένοι με το φιλικό σας περιβάλλον.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Το διάστημα αυτό θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε με άνεση στις τρέχουσες υποχρεώσεις σας και να επαναπροσδιορίσετε τις επαγγελματικές σας κινήσεις.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Οι περισσότεροι από εσάς και ειδικότερα αυτοί που έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα βρουν ανταπόκριση στα αισθήματά τους και το περιβάλλον θα γοητευθεί απ’ την παρουσία τους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τον εαυτό σας ώστε να μην μετανιώσετε για αγορές ή έξοδα τα οποία θα σας αποσπάσουν αρκετό χρηματικό ποσό από το πορτοφόλι σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
ΓΕΝΙΚΑ

Μην εμφανίσετε αυτή τη βδομάδα τάσεις αυτοπροβολής και εγωισμούς διότι η ατμόσφαιρα θα είναι αρκετά εκρηκτική. Κάποιοι από εσάς θα κρατήσουν κάποια μυστικά για την οικονομική τους πορεία και κάποιοι άλλοι ενδέχεται να κρατήσουν μία σχέση κρυφή για κάποιους λόγους.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Χρειάζεται σήμερα να επαναφέρετε την τάξη στην επινοητικότητά σας για να επιτύχετε τους στόχους σας και την κατεύθυνση που κινείται σε κάποιοι εργασιακό σχέδιο. Προσπαθήστε να είστε συνεπείς στις καθημερινές σας συναλλαγές και ιδιαίτερα στα επαγγελματικά σας ραντεβού.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Τα αισθήματα και η αίσθηση υποστήριξης από το περιβάλλον θα σας δώσουν καλή διάθεση. Με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει τα προβλήματα της δουλειάς και τα οικονομικά σας να επηρεάσουν τη συμπεριφορά σας προς το σύντροφο στα τέλη της βδομάδας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Ο τομέας των οικονομικών σας φαίνεται το διάστημα αυτό να ενισχύετε. Μετά τα μέσα της βδομάδας γίνεστε πολυέξοδοι και μαχητικοί με τους δικούς σας για το πως θα διαχειριστείτε τα χρήματά σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Πιθανόν να χρειαστεί να σκεφτείτε καλύτερα για το πρόγραμμα σας ή ακόμα και να αναθεωρήσετε κάποιους στόχους σας εξαιτίας κοινωνικών και οικονομικών γεγονότων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Ενδεχομένως κάποιοι από εσάς να πιστέψουν ότι η δραστηριότητά τους εμποδίζετε από διάφορους παράγοντες και έτσι να είναι ανασφαλείς για τα επαγγελματικά τους. Βρισκόσαστε σε μία εποχή που θα συνειδητοποιήσετε ότι συνεργαζόμενοι θα καταφέρετε να προσεγγίσετε τους προσωπικούς σας στόχους.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Οι πλανητικές θέσεις και όψεις αυτής της βδομάδας σας επηρεάζουν κάνοντάς σας ευάλωτους και ευσυγκίνητους. Η παρουσία κάποιων προβλημάτων θα σας δώσει την ώθηση για κάποια διαφορετική αντιμετώπιση των αισθηματικών σας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Οι αλλαγές που κάνατε στα επαγγελματικά σας σχέδια φαίνεται να αποδίδουν οικονομικά οφέλη. Αυτές τις μέρες μπορείτε να τοποθετήσετε τα οικονομικά σας αποθέματα σε ασφαλείς επενδύσεις.

ΛΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΑ

Θα έχετε αρκετές δυνατότητες για να προβάλετε τις απόψεις και τις επιθυμίες σας όπως επίσης και για να επικοινωνήσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Αρκετές επαγγελματικές συναντήσεις θα έχετε αυτή τη βδομάδα. Ορισμένοι από εσάς θα σκεφτούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Αυτό θα είναι εφικτό αν είστε συνεργάσιμοι με τους υφισταμένους σας.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Η επιθυμία σας να αναπτύξετε μία αισθηματική σχέση για καθαρά σεξουαλικούς λόγους και με τους δικούς σας όρους φαίνεται πως θα εκπληρωθεί πολύ εύκολα στις αρχές της βδομάδας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Τα έξοδα σας αυτή την εποχή φαίνεται να πολλαπλασιάζονται και να μην μπορείτε να διαχειριστείτε τα χρήματα σας. Έχετε κάθε δικαίωμα να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας όπως επιθυμείτε αρκεί να τακτοποιείτε εγκαίρως τα χρέη σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Οι συγκυρίες που παρουσιάζονται αυτό το διάστημα στη ζωή σας, σας βοηθούν να ξεσκεπάσετε αρκετές καταστάσεις. Το διάστημα αυτό θα σας δώσει αρκετές ευκαιρίες για να αναπτυχτείτε και να επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων ημερών θα καταφέρετε πολλά στην εργασία σας. Το πρόγραμμα που έχετε θέσει στην εργασία σας καταφέρνει να προσεγγίσει τους βραχυπρόθεσμους στόχους σας.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Ευχάριστες επαφές και πιθανόν νέες αισθηματικές γνωριμίες ίσως να προκύψουν από το φιλικό σας περιβάλλον. Εκφραστείτε με το δικό σας τρόπο και κατακτήστε το άτομο που σας ενδιαφέρει.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Κέρδη θα παρουσιαστούν αυτή την περίοδο μέσω συνεργασιών και έξυπνων επενδύσεων. Τα οικονομικά του συντρόφου σας φαίνεται να αυξάνονται μετά απ’ τις προσπάθειες που κατέβαλε.



ΖΥΓΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Το διάστημα αυτό προβλέπεται να φέρνει στους περισσότερους Ζυγούς πλήθος υποχρεώσεων στρες και συχνές προστριβές με το περιβάλλον τους. Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών φροντίστε να μην εμπλακείτε σε σχόλια.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Μεθοδεύστε τις δουλειές σας και διώξτε το άγχος και την ανασφάλεια. Οι επιτυχίες που σας περιμένουν αυτή τη βδομάδα διαδέχονται η μία την άλλη στον επαγγελματικό σας χώρο.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Η εσωτερική σας ανάγκη για αισθηματική σταθερότητα φαίνεται να σας οδηγεί σε μία πιο λεπτομερή εξέταση των καταστάσεων που έχουν παρουσιαστεί στη σχέση σας με το σύντροφο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Αυτή τη βδομάδα στους περισσότερους από εσάς τα οικονομικά τους θα παρουσιάσουν μία αισθητή άνοδο από κάποιες πηγές που δεν είχαν υπολογίσει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Το διάστημα αυτό θα είστε επηρεασμένοι από συναισθήματα και καταστάσεις του παρελθόντος που σας θα σας δυσκολεύσουν να πάρετε αποφάσεις. Εμφανίζεστε φιλεύσπλαχνοι και στοργικοί. Θα βρεθείτε αρκετές φορές σε δίλημμα. Να εκπληρώσετε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες ή του περιβάλλοντος;

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Ο δυναμισμός που θα σας διακρίνει στο επαγγελματικό τομέα θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε τις επιχειρήσεις σας. Τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα στα επαγγελματικά σας αν πιστέψετε στις δυνάμεις σας και χρησιμοποιήσετε πρακτικά τις γνώσεις σας.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Θα βρείτε τον εαυτό σας να ψάχνει ερωτικές περιπέτειες και κάποιες αισθηματικές απολαύσεις. Προσπαθήστε να εφαρμόσετε έναν συναισθηματικό αυτοέλεγχο και μην ζητάτε υποχωρήσεις από το σύντροφό σας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Καθυστέρηση ενδέχεται να υπάρξει κατά τη διάρκεια αυτή της βδομάδας στις συναλλαγές σας φέρνοντας σας σε αντιπαράθεση με συνεργάτες και πελατεία.

ΤΟΞΟΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Πολλοί από εσάς θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους και άλλοι θα ενδιαφερθούν για διανοητικές εξερευνήσεις ξεφεύγοντας απ’ την καθημερινότητα. Φροντίστε να κρατήσετε την προσωπικότητά σας σε κάποια επίπεδα σε όποιο συμβόλαιο ή σχέση συνάψετε.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Σκόπιμο κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ημερών θα είναι να διατηρήσετε μία μυστικότητα όσον αφορά τα προσωπικά σας σχέδια μέχρις ότου αρχίσουν να υλοποιούνται.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Υπάρχουν αρκετές προοπτικές για νέες γνωριμίες και αισθηματικές συναντήσεις για τους Τοξότες του πρώτου δεκαήμερου. Ερωτικές εκδηλώσεις και καλύτερες στιγμές αναμένονται στη συζυγική σας ζωή το Σαββατοκύριακο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Αποφύγετε την επίδειξη οικονομικής ισχύος στο σύντροφο και μην ανακατευτείτε με τις περιουσιακές του υποθέσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Το ενδιαφέρον σας για την καθημερινή σας ζωή και γενικότερα για το βιοτικό σας επίπεδο και την υγεία σας θα είναι αυξημένο. Τις μέρες αυτές ένα μέρος των σημαντικότερων σας εμπνεύσεων θα δείτε να υλοποιούνται.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Τη βδομάδα αυτή θα δείτε πως οι αντίπαλοί σας στην εργασία σας χτυπούν κάτω απ’ τη μέση. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και περιμένετε να αποκαλυφθούν από το περιβάλλον τα σχέδιά τους.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Ένας δογματισμός στις απόψεις σας ίσως προκαλεί τη δυσφορία του ανθρώπου που σας συντροφεύει. Ένα μοιραίο πάθος ενδέχεται να γευτείτε κατά τη διάρκεια αυτής της βδομάδας. Προσέξτε τα σχόλια που γίνονται πίσω από την πλάτη σας μετά τα μέσα της βδομάδας και αφορούν τα προσωπικά σας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Μια είδηση που αφορά οικονομικό θέμα ενδεχομένως να σας στεναχωρήσει πρόσκαιρα. Με τους κατάλληλους χειρισμούς θα μπορέσετε να τακτοποιήσετε αρκετούς λογαριασμούς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Πιθανόν αυτές τις ημέρες να αισθανθείτε μία δυσαρέσκεια εξαιτίας ενός γεγονότος που προέρχεται απ’ το παρελθόν και επανεμφανίζετε στη ζωή σας. Διάφοροι τρόποι επικοινωνίας θα μπορέσουν να αποδειχθούν χρήσιμοι για να προβάλλετε τις απόψεις σας στο περιβάλλον.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Οι φόβοι που θα έχετε για τα επαγγελματικά σας φίλοι μου Υδροχόοι είναι αβάσιμοι. Στηριχτείτε στις δυνατότητές σας στους καλούς και έμπιστους συνεργάτες σας και δείτε το χρόνο να σας αποδίδει οφέλη.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Καθώς φαίνεται το διάστημα αυτό θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν στη σχέση σας με το σύντροφο. Οι κοινωνικές σας υποχρεώσεις είναι πολύ πιθανόν να μην σας αφήνουν χρόνο να αφιερώσετε στο σύντροφό σας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Αποφύγετε να δανειστείτε χρήματα δημιουργώντας δυσβάσταχτες υποχρεώσεις. Περιορίστε τα έξοδα σε σχέση με τη διασκέδασή σας και προσπαθήστε να εφαρμόσετε ένα οικονομικό πρόγραμμα.

ΙΧΘΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΑ
Πολλά πράγματα στην ζωή σας πρέπει να αλλάξουν. Εδώ είναι που θα πρέπει να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε αλλά και να επιβάλλετε στο περιβάλλον σας την πρωτοτυπία και τις μεθόδους σας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Εάν είστε υπομονετικοί στην εργασία σας τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα. Ιδιαίτερα εάν δεν διασκορπίζετε τα ενδιαφέροντά σας και κινήστε βάσει ενός προγράμματος. Μην διστάσετε απέναντι στις προκλήσεις του ανταγωνισμού αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Το τελευταίο τριήμερο εκφράστε άφοβα τα συναισθήματά σας στον άνθρωπό σας που μοιράζετε πάντα τις χαρές σας και στέκεται δίπλα σας σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Αποφύγετε να εκλογικεύσετε τι αισθάνεστε εκτός και εάν θέλετε να χάσετε την μαγεία των στιγμών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Η διάθεσή σας, σας παροτρύνει να ξοδέψετε. Την Παρασκευή και το Σάββατο πολλοί από εσάς θα βρουν λύσεις σε οικονομικά αδιέξοδα.
Read More »
Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 16 Σεπτεμβρίου έως 22 Σεπτεμβρίου 2024 Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 16 Σεπτεμβρίου έως 22 Σεπτεμβρίου 2024 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Νέος ΚΟΚ: Κατατίθεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στη Βουλή - Τι αλλάζει για τους οδηγούς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Νέος ΚΟΚ: Κατατίθεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στη Βουλή - Τι αλλάζει για τους οδηγούς




Κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει υψηλές ποινές για όσους παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη, οδηγούν υπό την επήρεια αλκοολ, μιλούν στο κινητό ή δεν φορούν ζώνη ή κράνος, κ.α.

Η βασική φιλοσοφία του νέου Κ.Ο.Κ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι:

Στηρίζουμε τη μοτοσικλέτα, προστατεύουμε τους αναβάτες της και επιδιώκουμε την μεγαλύτερη ασφάλεια των αναβατών με την καθολική χρήση του κράνους. Το κράνος αποτελεί βασικό μέσο προστασίας και η χρήση του για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη. Η ασφάλεια του μοτοσικλετιστή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρήση κράνους. Δεν πρόκειται απλώς για έναν νομικό κανόνα, αλλά για έναν κανόνα ζωής.

Τι αλλάζει - 6 σημεία
Τα 6 κύρια σημεία που τονίζουμε με τον νεο κ.οκ είναι :

1. Η υποχρεωτική χρήση του κράνους, τόσο για τις μεγάλες όσο και για τις μικρότερες μοτοσικλέτες. Αυστηρές ποινές στους υπότροπους παραβάτες

2. Η μείωση της ταχύτητας στον αστικό ιστό. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η ταχύτητα πρέπει να μειωθεί, καθώς τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στις πόλεις, με το 74% αυτών να προκαλούν νεκρούς ή τραυματίες. Η μείωση της ταχύτητας είναι ένα κρίσιμο μέτρο για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

(Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το περιστατικό που συνέβη πρόσφατα, με δύο ανθρώπους να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και ένα παιδί να γλιτώνει από ένα ατύχημα, επειδή κάποιος έπεσε πάνω τους μέσα στον αστικό ιστό. Αυτό υπογραμμίζει πόσο επίκαιρη και αναγκαία είναι η παρέμβασή μας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.)

3. Η διαμόρφωση των οδών με στόχο τη μείωση της ταχύτητας και την προώθηση της μικροκινητικότητας. Η δημιουργία ασφαλών δρόμων θα συμβάλει στη μείωση της ταχύτητας και θα προωθήσει τη χρήση ποδηλάτων και πατινιών, πάντα με όρους ασφάλειας. Μιλάμε για ταχύτητες των έως 25 km/h σε τέτοιου είδους οχήματα, με κράνος και όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Επιπλέον, δίνουμε έμφαση στη διήθηση της κυκλοφορίας των μοτοσικλετιστών. Με τη νέα προσέγγιση, οι μοτοσικλετιστές θα μπορούν να κινούνται με ασφάλεια χωρίς να παρεμποδίζονται από τη συμφόρηση των αυτοκινήτων. Η μικροκινητικότητα, λοιπόν, είναι ένα κρίσιμο σημείο, και προωθούμε τη χρήση ποδηλάτων και ηλεκτρικών πατινιών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις κατάλληλες συνθήκες για την ασφαλή τους χρήση.

4. Αντικοινωνική συμπεριφορά – υποτροπιάζουσα παραβατική συμπεριφορά.

5. Απενοχοποίηση οχημάτων και υπευθυνότητα οδηγών

6. Υψηλή τιμωρία: α) κόκκινο, β) κράνος, γ) αλκοόλ, δ) ζώνη,ε) το κινητό.

Read More »
Νέος ΚΟΚ: Κατατίθεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στη Βουλή - Τι αλλάζει για τους οδηγούς Νέος ΚΟΚ: Κατατίθεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στη Βουλή - Τι αλλάζει για τους οδηγούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας: Ψήφισμα Στήριξης και Αλληλεγγύης στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας: Ψήφισμα Στήριξης και Αλληλεγγύης στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας




Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας, δηλώνει τη στήριξη κι αλληλεγγύη του στα συνδικαλιστικά στελέχη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας, Σπύρο Υφαντή και Σοφία Σεγγούνη (πρόεδρο και γγ. του συλλόγου), οι οποίοι, ως όφειλαν, υπερασπίστηκαν εργαζόμενη του δήμου, μέλος του σωματείου τους.

Είναι υποχρέωση κάθε σωματείου να στέκεται στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, μέλους του, που καταγγέλλει συμπεριφορές αυθαιρεσίας σε βάρος του. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι η απαλλαγή του προέδρου και του γγ. του σωματείου από τις κατηγορίες έχει ιδιαίτερη σημασία για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης, η οποία συνιστά πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η ποινικοποίησή της ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης και φίμωσης των εργαζομένων.

Η συνδικαλιστική δράση και η συναδελφική αλληλεγγύη δεν ποινικοποιούνται!
Read More »
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας: Ψήφισμα Στήριξης και Αλληλεγγύης στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας: Ψήφισμα Στήριξης και Αλληλεγγύης στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Εκτροπή νταλίκας-ψυγείου χωρίς φορτίο στην Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Εκτροπή νταλίκας-ψυγείου χωρίς φορτίο στην Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας




Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε σήμερα στο 53ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, όταν νταλίκα-ψυγείο, χωρίς φορτίο, εξετράπη της πορείας της και βγήκε εκτός οδοστρώματος. Ο οδηγός του οχήματος απεγκλωβίστηκε άμεσα από την πυροσβεστική, χρησιμοποιώντας την πυρίμαχη έξοδο, και στη συνέχεια παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με πέντε υπαλλήλους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάργας, υπό την καθοδήγηση του Διοικητή της υπηρεσίας. Παρών στο συμβάν ήταν επίσης η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση πιθανών βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.
Read More »
Εκτροπή νταλίκας-ψυγείου χωρίς φορτίο στην Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας Εκτροπή νταλίκας-ψυγείου χωρίς φορτίο στην Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις του νέου προγράμματος πράσινων δεξιοτήτων για 50.000 εργαζόμενους

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις του νέου προγράμματος πράσινων δεξιοτήτων για 50.000 εργαζόμενους




Από σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τους εργαζόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, για απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων.

Το νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers). Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Την κατάρτιση θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher) και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ (μικτά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και, μετά την ανακοίνωση του Μητρώου, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα κατάρτισης που προσφέρουν περισσότεροι από 200 πάροχοι ΣΕΚ.
Read More »
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις του νέου προγράμματος πράσινων δεξιοτήτων για 50.000 εργαζόμενους ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις του νέου προγράμματος πράσινων δεξιοτήτων για 50.000 εργαζόμενους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σήμερα στο Δήμο Σουλίου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σήμερα στο Δήμο Σουλίου




H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. προγραμματίζει και υλοποιεί έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.




Read More »
Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σήμερα στο Δήμο Σουλίου Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σήμερα στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Φιλολογικό φροντιστήριο Προκόπης Κώστας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024
Φιλολογικό φροντιστήριο Προκόπης Κώστας


Το φροντιστήριο μας συνεχίζει με επιτυχία τη λειτουργία του στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας. Σε έναν ευχάριστο και σύγχρονο χώρο, προσφέρουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση με ολιγομελή τμήματα και ιδιαίτερα μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Εγγραφές από 26 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου
Καθημερινά 9:00-13:00 και 17:30-20:00

Έναρξη μαθημάτων 2 Σεπτεμβρίου

Διαρκής ενημέρωση των γονέων και πλήρης υποστήριξη για την προετοιμασία των μαθητών σε όλες τις τάξεις και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Διεύθυνση: Ελευθερίας 1, Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2665100472, 6959471245
Email: prokopiskwstas1314@gmail.com



Read More »
Φιλολογικό φροντιστήριο Προκόπης Κώστας Φιλολογικό φροντιστήριο Προκόπης Κώστας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5
Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.