Η Περιφέρεια Ηπείρου και το Epirus Film Office στο Φεστιβαλ Δραμας με την Ταινια ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ

Η Περιφέρεια Ηπείρου και το Epirus Film Office στο Φεστιβαλ Δραμας με την Ταινια ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ


Mε την ταινία «Αχέροντας» η Περιφέρεια Ηπείρου και το Εpirus Film Office στο 47ο  Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2024 (DISFF 47)

Η Περιφέρεια Ηπείρου για την υποστήριξη του Οπτικοακουστικού Τομέα στην Ήπειρο,  αναγνωρίζοντας την σημασία του, αλλά γνωρίζοντας και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, χρηματοδότησε και αυτή, την ταινία μικρού μήκους «Αχέροντας». Η ταινία  αρχίζει το ταξίδι της ως ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό-δημιουργικό έργο, και πραγματοποιεί την Πανελλήνια πρεμιέρα της, έχοντας επίσημα επιλεγεί στο 47ο  Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2024 (DISFF 47 2024) στο Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμά  του Φεστιβάλ.

Η πρώτη προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη στον Κινηματογράφο Ολύμπια στις 17:30 ενώ θα βρίσκεται διαθέσιμη και διαδικτυακά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στον παρακάτω σύνδεσμο ONLINE FESTIVAL - DISFF 47 -2024 (dramafilmfestival.gr)

Η ταινία με τίτλο «Αχέροντας» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου και σενάριο Μάτας Κούρτη, εκτός από την Περιφέρεια Ηπείρου, χρηματοδοτείται και από το Ελληνικο Κέντρο Κινηματογράφου, έγινε δε με την υποστήριξη του ΕPIRUS FILM OFFICE της Περιφέρειας Ηπείρου.  

Πρωταγωνιστές, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Νίκος), η Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Μαρία) και ο Αργύρης Μπακιρτζής («Βαρκάρης»).

Σμαράγδα Αδαμοπούλου και Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία ενός ζευγαριού που αποφασίζει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο μέσα στη φύση, και στον ποταμό Αχέροντα. Κατά την παραμονή τους εκεί, προσπαθούν να βρουν νέες ισορροπίες στη σχέση τους που έχει δοκιμαστεί από μια σημαντική απώλεια. Ενώ ο τόπος  η μυθολογία του, ο επιβλητικός «βαρκάρης» τους επηρεάζει, και τους ωθεί να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους.

Αργύρης Μπακιρτζής

Το εντυπωσιακό τοπίο και ο μύθος που το περιβάλλει αποτέλεσαν την έμπνευση του σεναρίου. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα μιας ιστορίας που συνδέει τον αρχαίο μύθο με το φυσικό περιβάλλον. Τα κρυστάλλινα νερά του ποταμού βρήκαν τον δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη καθώς αποτέλεσαν το σκηνικό για την αφήγηση της ιστορίας.

Η ξεχωριστή φύση της περιοχής με τα αιωνόβια πλατάνια, το πολυσύνθετο οικοσύστημα και τα κρυστάλλινα νερά αναδείχθηκαν και ανέδειξαν την ιστορία. Οι φιλόξενοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των Δήμων Πάργας και Σουλίου και ιδιαίτερα αυτοί της Αμμουδιάς και της Γλυκής όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της ταινίας.

Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας που γυρίστηκε στον ποταμό Αχέροντα, στις εκβολές και τις πηγές του,  στους οικισμούς  Αμμουδιά και Γλυκή, δάσος στην παραλία Αλωνάκι (Δήμος Φαναρίου- Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας). Βέβαια κατά την διερεύνηση επιλογής τοποθεσιών (scouting - repérage) , εξετάστηκαν και κατγράφηκαν και άλλα σημεία όπως η Πάργα, η περιοχή στον Όρμο του Οδυσσέα, έως την παραλια Αλωνάκι, καθώς και θέσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ( πχ λίμνη Καλοδικίου κλπ) που θα χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό της βάσης δεδομένων του  ΕPIRUS FILM OFFICE

Η ταινία αποτελεί μία παραγωγή της εταιρείας ΗΟΝΕΥΒΕΕ, σε συμπαραγωγή με την LIBRART PERFORMING ARTS ENSEMBLE και το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ με την υποστήριξη – χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου,  και την υποστήριξη του Epirus Film Office


Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία:

Αχέροντας - Online Drama International Short Film Festival (dramafilmfestival.gr)


Πρωταγωνιστούν: 

Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Αργύρης Μπακιρτζής

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου

Σενάριο: Μάτα Κούρτη

Παραγωγός: Χριστίνα Τσακμακά

Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αθανασόπουλος

Σκηνογράφος: Λουκία Λιμπέρη Ωραιοπούλου

Ενδυματολόγος: Σπυριδούλα Λιαράτσικα

Ηχητικός Σχεδιασμός: Enes Achmet Kechagia

Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος

Διευθύντρια Παραγωγής: Βίκυ Εδιάρογλου

Οργάνωση Παραγωγής: Μαίρη Τσίτσου

Color Correction: Μαρία Τζωρτζάτου

Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Πέτρος Καλφαμανώλης

Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη-Κινησιολογία : Μαρία Στεφανίδου

Σκριπτ: Κλαούντια Μαρία Δούλου

Α’ Βοηθός Κάμερας: Σπύρος Κοντορουχάς

Ηλεκτρολόγοι: Γιώργος Αθανασόπουλος, Δημήτρης Κόλλιας

Βοηθός Παραγωγής: Πάνος Δέδες

Casting Director: Δημήτρης Ζούρας

Make Up Artist: Μαίρη Ρόκκου

  

φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινία


φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινία


Η Περιφέρεια Ηπείρου και το Epirus Film Office στο Φεστιβαλ Δραμας με την Ταινια ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ Η Περιφέρεια Ηπείρου και το Epirus Film Office στο Φεστιβαλ Δραμας με την Ταινια ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 28, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.