«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Dario Fo την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στο Νέο Θεατράκι Φιλιατών (Πλατεία Ταχυδρομείου)

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Dario Fo την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στο Νέο Θεατράκι Φιλιατών (Πλατεία Ταχυδρομείου)




Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024», ο Δήμος Φιλιατών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλιατών παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Dario Fo, από την Θεατρική Ομάδα του Μικρασιατικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σελεύκειας, την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 και ώρα 21.30, στο Νέο Θεατράκι Φιλιατών (Πλατεία Ταχυδρομείου).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» είναι μια ευφυής, ανατρεπτική κωμωδία που προκαλεί άφθονο γέλιο αλλά ταυτόχρονα διεγείρει τον θεατή να προβληματιστεί για θέματα που τον αφορούν.

Διηγείται την ιστορία απλών ανθρώπων, του μεροκάματου, οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες, με την ακρίβεια να είναι στα ύψη, την ώρα που οι μαζικές απολύσεις και οι απαιτήσεις των αφεντικών έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Αγανακτισμένοι οι ήρωες του έργου, ξεσηκώνονται ο ένας μετά τον άλλο, μια ομάδα γυναικών εισβάλει στο σούπερ μάρκετ κάνοντας πλιάτσικο και το πράγμα παίρνει χαοτικές διαστάσεις! Ανεξέλεγκτα γεγονότα συμβαίνουν, ιλαροτραγικές καταστάσεις με τις γυναίκες να κρύβουν τα ψώνια κάτω από τα ρούχα τους παριστάνοντας τις έγκυες!

Στο έργο αυτό του Dario Fo, αποτυπώνεται με τρόπο μοναδικό η σημερινή πραγματικότητα, που όχι μόνο επαληθεύει το κείμενο αλλά σε μεγάλο βαθμό το ξεπερνάει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Ιουλία Κούρτη – Χόβολου Έρρικα

Παίζουν:
Ιφιγένεια Χεκίμογλου
Κώστας Μονάχος
Μαρία Πάντου
Παναγιώτης Τζοβάρας
Ουρανία Καλφόγλου
Ιουλία Κατσούρα
Νικόλας Βένος
Λαμπρίνα Ζέρβα
«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Dario Fo την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στο Νέο Θεατράκι Φιλιατών (Πλατεία Ταχυδρομείου) «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Dario Fo την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στο Νέο Θεατράκι Φιλιατών (Πλατεία Ταχυδρομείου) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.