Γραφειοκρατικοί φραγμοί στην ανάπτυξη του Σουλίου

Γραφειοκρατικοί φραγμοί στην ανάπτυξη του Σουλίου




Σουλιώτες από κάθε γωνιά της χώρας επέστρεψαν στα ιστορικά πηγάδια, στο ετήσιο αντάμωμα που έγινε.. Αντάμωμα που συνοδεύτηκε από τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γεώργιου Δράκου, ενός ακόμη Σουλιώτη που θυσιάστηκε στον αγώνα για την ελευθερία του τόπου του.

Από το ετήσιο αντάμωμα δεν απουσίασαν οι αναφορές στην ανάγκη ανάπτυξης του Σουλίου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης μίλησε για το σχέδιο που έχει εκπονήσι η Περιφέρεια και τα έργα που περιλαμβάνονται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.

Με την επισήμανση όμως από τον ίδιο ότι για να προχωρήσει γρήγορα το σχέδιο αυτό πρέπει να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια.

Όπως είναι γνωστό τα εμπόδια σχετίζονται με το ιδιοκτησιακό του Σουλίου καθώς όλη η περιοχή είναι δημόσια. Το Υπουργείο Πολιτισμού εδώ και πολλούς μήνες επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις της Υπουργού η νομοθετική ρύθμιση θα έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο οπότε θα κατατεθεί προς ψήφιση.

Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του τόνισε πως προτεραιότητα είναι να εισέλθει η περιοχή του Σουλίου σε αναπτυξιακή τροχιά.

Την ανάγκη επίλυσης μιας σειράς προβλημάτων από την πλευρά της πολιτείας επεσήμανε και ο Δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης, τονίζοντας ότι αυτό είναι προυπόθεση για ένα ελπιδοφόρο μέλλον της περιοχής.

Πηγή epiruspost.gr
Γραφειοκρατικοί φραγμοί στην ανάπτυξη του Σουλίου Γραφειοκρατικοί φραγμοί στην ανάπτυξη του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.