Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ

Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ  ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ



Από τον τέταρτο «γύρο» των Αλβανικών Εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας και ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού ΕΝΤΥ ΡΑΜΑ, την 24 Ιουλίου 2022, προέκυψε Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, ο κ. Μπαϊράμ Μπεγκάϊ (Bajram Begaj).

Ο κ. Μπεγκάϊ δεν είναι ένας τυχαίος Αλβανός. Πρόκειται για προσωπικότητα με «βαρύ» Βιογραφικό, ήτοι: Έχει σπουδάσει την Ιατρική Επιστήμη, έχει διδακτορικό και τίτλο Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής, υπηρέτησε επί πολλά χρόνια ως Ιατρός στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας, παρακολούθησε πολλά Σεμινάρια και αυτό της Στρατηγικής Ιατρικής Ηγεσίας των Η.Π.Α. και το 2020 διορίσθηκε Αρχηγός (26ου κατά σειράν) του Γενικού Επιτελείου των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, κλπ.

Ο κ. Μπεγκάϊ, αμέσως μετά την εκλογή του, έλαβε τα συγχαρητήρια της Ελλάδας, που του εδήλωσε ότι: « προσβλέπει σε στενή συνεργασία για την περαιτέρω προώθηση τω Διμερών Σχέσεων».

Μετά την εκλογή του ο κ. Μπεγκάϊ προγραμμάτισε επισκέψεις σε διάφορα σημεία της χώρας του. Στον προγραμματισμό αυτών των επισκέψεων συμπεριλήφθη και ο Μειονοτικός – Ελληνικός Δήμος της Φοινίκης και το Μειονοτικό – Ελληνικό χωριό του Αλύκου, όπου οι Αλβανοί στρατιώτες, του τότε καθεστώτος, εδολοφόνησαν τους Εθνομάρτυρες Μούσιο, Ράπτη, Κώτση και Μήτρου στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Αλβανία προς την Ελλάδα. Όταν το Κομμουνιστικό καθεστώς κατέρρευσε, η Αλβανία, με Προεδρικό Διάταγμα του 1994, εχαρακτήρησε αυτούς τους 4 δολοφονηθέντες Βορειοηπειρώτες ως «Μάρτυρες της Δημοκρατίας» και επέτρεψε την κατασκευή Μνημείου προς τιμήν των.

O προγραμματισμός των Επισκέψεων του Αλβανού Προέδρου οδήγησε αυτόν στον Μειονοτικό – Ελληνικό Δήμο της ΦΟΙΝΙΚΗΣ και προς το Μειονοτικό – Ελληνικό χωριό, Άλυκο. Kαι ενώ η «αυτοκινητοπομπή» ευρίσκετο πλησίον του Δήμου της ΦΟΙΝΙΚΗΣ συνέβη το εξής: Μόλις ο Μπεγκάϊ είδε στο Δημαρχιακό κτίριο να κυμματίζει η Ελληνική Σημαία έδωσε εντολή να «παρακαμφθεί» ο Δήμος Φοινίκης και να ματαιωθεί η επίσκεψη του, χωρίς να ειδοποιηθεί ο Δήμαρχος και το πλήθος των πολιτών, που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί.

Συνεχίζοντας η Προεδρική Αυτοκινητοπομπή την πορεία της προς το Μειονοτικό – Ελληνικό χωριό ΑΛΥΚΟ, που Αλβανοί Αστυνομικοί απέσυραν την Ελληνική και Αλβανική σημαία, φυσικά με εντολή Μπεγκάϊ, από το Μνημείο των Εθνομαρτύρων του Αλύκου, οπότε οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι – διαμαρτυρόμενοι- απεσύρθησαν στα σπίτια τους, με ματαίωση και της Επίσκεψη του Αλβανού Προέδρου.

… Επόμενο ήταν να ματαιωθεί και το προγραμματισμένο γεύμα, με τους Διανοούμενους της Εθνικής- Ελληνικής Μειονότητος, που ο ΙΔΙΟΣ προσδιόρισε, ποιοι θα ήταν!

Από τα ανωτέρω προκύπτει ο Ανθελληνισμός του Κύριου Προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας και έλλειψη της στοιχειώδους ευγενικής συμπεριφοράς.

Όπως είναι γνωστό κάθε καλοκαίρι οι απόγονοι των εγκληματιών Μουσουλμανοτσάμηδων, που με τις εγκληματικές τους πράξεις οδήγησαν στον πόνο, την οδύνη, την θλίψη και την καταστροφή τους Έλληνες – Χριστιανούς της Θεσπρωτίας, τελούν Μνημόσυνο για τα «θύματα της Γενοκτονίας» της φυλής τους! Αλήθεια, διερωτώμεθα, ποιάς φυλής;;;

Ασφαλώς όλοι γνωρίζουν ότι όταν ήταν στην Θεσπρωτία είχαν προστάτες τα κατοχικά Στρατεύματα, που μαζί τους εξουσίαζαν τον τόπο και επομένως δεν υπήρξαν «θύματα Γενοκτονίας» αλλά με την θελησή τους έφυγαν οι Μουσουλμανοτσάμηδες από την Θεσπρωτία για να μην δώσουν λόγο για τις εγκληματικές τους πράξεις.

Στο «Μνημόσυνο» αυτό, που τελείται μπροστά από ένα ογκώδες Μνημείο στην περιοχή του Δήμου της Κονίσπολης ο Αλβανός Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τα θύματα της Δήθεν Γενοκτονίας, που Δήθεν προκάλεσαν οι Έλληνες και ομιλούν ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ για 2900 θύματα!!!

Ο Αλβανός Πρόεδρος κ. Μπεγκάϊ πρωτοτύπησε. Για πρώτη φορά Αλβανός αξιωματούχος κατέθεσε στεφάνι σ’ αυτό το Μνημείο – Κοιμητήριο ονομαζόμενο (Trendafilat Cameria) «Τριαντάφυλλα της Τσαμουριάς». Ποτέ δεν προσήλθε Αλβανός επίσημος στον χώρο αυτό και ποτέ δεν κατετέθη στεφάνι για την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Δεν συνέβη ποτέ αυτό. Ούτε όταν τα Αλβανικά Κόμματα εξουσίας προσπαθούσαν να προσεταιρισθούν τις ψήφους των Μουσουλμανοτσάμηδων.

Κρίνομε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στον Αλβανό Πρόεδρο ότι:

Γενοκτονία είναι : η συστηματική, σκόπιμη και μαζική εξόντωση και αφανισμός ενός ολόκληρου Γένους – Έθνους ή φυλετικής ομάδας, όπως καθιερώθηκε για πρώτη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διερωτώμεθα Κύριε Πρόεδρε της Αλβανίας: Γνωρίζετε σε ποιο Γένος- Έθνος ανήκουν οι Μουσουλμανοτσάμηδες; Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι οι Μουσουλμανοτσάμηδες ανήκουν στο Ελληνικό Γένος – Έθνος, καθ’ όσον είναι Έλληνες Αρνησιπατριδες, Αρνησίθρησκοι, Μητραλοίες και Προδότες της Πατρίδος και της Ορθόδοξης Πίστης. Η άθλια αυτή συμπεριφορά τους έχει τις ρίζες της στο 1611, όταν άρχισαν οι πρώτοι εξισλαμισμοί στην Θεσπρωτία μέχρι το 1944, που ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΣ έφυγαν από την Θεσπρωτία, με την προστασία των Γερμανών συνεργατών τους. Πρέπει ακόμη να σημειωθεί, ότι μέχρι την Εισβολή των Ιταλικών Στρατευμάτων στη Θεσπρωτία, αυτή η Θρησκευτική Μειονότητα εζούσε αρμονικά με τους Χριστιανούς της Θεσπρωτίας και απελάμβανε την ισονομία και την ισοπολιτεία του Ελληνικού Κράτους.

Ως, συνεργάτες των Γερμανών οι Μουσουλμανοτσάμηδες επληροφορήθηκαν έγκαιρα ότι σύντομα τα Γερμανικά στρατεύματα «φεύγουν» και με την ΝΙΚΗ των Συμμάχων απελευθερώνεται η Ελλάδα. Η είδηση αυτή έθεσε τους Μουσουλμανοτσάμηδες προ των ευθυνών τους. Ενθυμήθηκαν τις κακουργηματικές πράξεις και για να μην λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη έφυγαν από την Ελλάδα και εισήλθαν στην Αλβανία.

Με εντολή του Αρχηγού του Αλβανικού Ε.Α.Μ., του ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ, που δεν είχε σε εκτίμηση τους Μουσλμανοτσάμηδες, καθ’όσον ήταν Συνεργάτες των Γερμανών, επετράπη η είσοδος στην Αλβανία των Μουσουμανοτσάμηδων, αλλά απαγορεύτηκε η διασπορά αυτών στην Αλβανική Χώρα. Σημειώνουμε ότι με εντολή του ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ, αργότερα, εκτελέσθη δια απαγχονισμού ο Αρχηγός των Μουσουλμανοτσάμηδων ΜΑΖΑΡ ΝΤΙΝΟ.

Όπως προκύπτει από τις υπηρεσίες Εφοδιασμού- Στέγασης και Σίτισης του ΕΑΜ Αλβανίας κατέφυγαν σ’ αυτήν 16.616 Μουσουλμανοτσάμηδες. Δηλαδή κατά τι ολιγότεροι από τον αριθμό της απογραφής του 1940, προ του πολέμου, που είχαν καταγραφεί 17.035, επειδή κάποιοι που δεν είχαν λόγονα φοβηθούν την Ελληνική Διακαιοσύνη έμειναν στη Θεσπρωτία, και άλλοι – κυρίως πλούσιοι-, ανεχώρησαν για την Τουρκία.

Κάτω από άθλιες συνθήκες Στέγασης (σκηνές, παράγκες), φτωχικής σίτισης, ανύπαρκτης Υγειονομικής Περίθαλψης «εγκαταστάθηκαν» στην περιοχή της Κονίσπολης, όπου το «Μνημείο της Γενοκτονίας» και ΟΠΟΥ απέθαναν πολλοί!.

Η ανοησία της Μουσουλμανοτσάμικης Προπαγάνδας αγγίζει τα όρια του γελοίου. Από την Ελλάδα έφυγαν υγιέστατοι και με γεμάτα τα «δισάκια» τόσο από την περιουσία τους όσο και από τα «λάφυρα» των εγκληματικών των πράξεων κατά των Συνελλήνων της Θεσπρωτίας και του Φαναρίου – Πρεβέζης.

Όλα αυτά ΑΣΦΑΛΩΣ τα γνωρίζει ο Αλβανός πρόεδρος κ. Μεγκάϊ. Άρα η κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο της ψευδεπίγραφης «Γενοκτονίας» ήταν πράξη συνειδητή και έκφραση Μισελληνισμού και προσθέτει νέα σύννεφα στις συννεφιασμένες Ελληνο- Αλβανικές Σχέσεις.

… Κλείνοντας το παρόν, Κύριε Πρόεδρε της Αλβανίας, καταδικάζομε φωναχτάτην ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ σας συμπεριφορά και δεν μετανιώνουμε που αγκαλιάσαμε τις εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένων και εξαθλιωμένων Αλβανών και μοιραστήκαμε το λιγοστό ψωμί μας μαζί τους.

· Με την Συντακτική Πράξη 6/2 του 1945 έγινε η Συγκρότηση των Ειδικών Δικαστηρίων για την Δίωξη των Δοσίλογων.

· Με την –βασική- 334/1945 Απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωαννίνων καταδικάστηκαν ΕΡΗΜΗΝ εις θάνατο 1937 και με άλλη απόφαση του 1946 καταδικάστηκαν ΕΡΗΜΗΝ εις θάνατο 179. Συνολικά με τις θανατικές καταδίκες, αλλά και μικρότερες ποινές καταδικάστηκαν 2.116 Μουσουλμανοτσάμηδες χωρίς κανείς να υποστεί τις συνέπειες της καταδίκης. Αυτών των καταδικασθέντων απογονοι είναι οι «θορυβούντες» Μουσουλμανοτσάμηδες και τιμά την εκδήλωση ο Αλβανός Πρόεδρος με κατάθεση στεφάνου.


ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ


ΥΓ.


1. Ο Γράφων το παρών διετέλεσε μέλος και Αντιπρόεδρος επί πολλά έτη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνο- Αλβανικής φιλίας, διότι, μεταξύ των άλλων, πιστεύει ότι οι Έλληνες τον μόνο συγγενή, που έχουμε στον κόσμο είναι ένα τμήμα του Αλβανικού λαού, το τμήμα της φυλής των Τόσκηδων.

2. Τα Πολιτικά μας Γραφεία Ηγουμενίτσας και Αθηνών έκαναν τα πάντα για τις ανάγκες χιλιάδων Αλβανών με διανομή ειδών ένδυσης και υπόδησης, με δεκάδες φορτηγά που έστειλαν φίλοι μας από την Αθήνα.

...Και ακόμη με την βοήθεια του αείμνηστου φίλου μας Υπουργού Εξωτερικών ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ και την ευγενική παράκληση του τότε Αλβανού Πρωθυπουργού εντιμότατου κ. Παντελή Μάϊκο, στην Ελληνο -Αλβανική σύσκεψη των Τιράνων, εξασφαλίσαμε προσωπικά, τουλάχιστον, 5000 βίζες για τους Αλβανούς.

3. Ο κ. Πρόεδρος της Αλβανίας «παίζει εν ου παίκτοις», που σημαίνει ότι παίζει με πράγματα που δεν είναι για παίξιμο ή γελοιοποιεί πράγματα, που είναι σοβαρά.

Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.