Μέγιστη επαγρύπνηση για εκδήλωση πυρκαγιών στην Ήπειρο- Έκτακτη σύσκεψη

Μέγιστη επαγρύπνηση για εκδήλωση πυρκαγιών στην Ήπειρο- Έκτακτη σύσκεψη




Σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο για εκδήλωση πυρκαγιών εισέρχεται από αύριο η χώρα, μηδέ εξαιρουμένης της Ηπείρου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένονται ισχυροί, κατά περιοχή, άνεμοι 6 με 7 μποφόρ με ριπές που μπορεί να φτάσουν τα 8 μποφόρ, υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία και ανομβρία, που συνθέτουν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες σχεδόν για όλη την επόμενη εβδομάδα.

Με βάση τις προβλέψεις το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ευρεία πανελλαδική σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας, με την προεδρία του Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια και τη συμμετοχή συναρμοδίων Υπουργών, Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, Περιφερειαρχών κ.α. Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και συμμετείχε ο Συντονιστικής Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο βαθμό ετοιμότητας που υπάρχει στην περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας, αλλά και τα σημεία που πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής. 

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν και ανακοινώθηκαν θα εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα που αφορούν την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Στρατό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να καλεί όλους να είναι σε εγρήγορση και να επιδείξουν σε απόλυτο βαθμό υπευθυνότητα κατά τη διάρκεια της πολύ δύσκολης εβδομάδας που αρχίζει από την Κυριακή.

Στο πλαίσιο αυτό κινείται ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου, δια της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Αρμόδιες Αρχές ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

Ταυτόχρονα κατά Περιφερειακή Ενότητα θα εκδίδονται κατά περίπτωση και οι προβλεπόμενες αποφάσεις απαγόρευσης κινήσεων σε δάση και δασικές περιοχές προκειμένου να μηδενιστεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Πηγή epiruspost.gr
Μέγιστη επαγρύπνηση για εκδήλωση πυρκαγιών στην Ήπειρο- Έκτακτη σύσκεψη Μέγιστη επαγρύπνηση για εκδήλωση πυρκαγιών στην Ήπειρο- Έκτακτη σύσκεψη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 12, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.