Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος στο Πετούσι

Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος στο Πετούσι



Το Πετούσι, “Πετούσιον” για την ακρίβεια, είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Σουλίου, που, όπως τα πεισσότερα ορεινά χωριά της Θεσπρωτίας, είναι σχεδόν ερημοποιημένο.

Σ’ αυτά τα χωριά, σαφώς και χρειάζονται παρεμβάσεις σε έργα υποδομής, κυρίως σε δρόμους, προκειμένου να πάρουν μια παράταση ζωής, αφού ούτως η άλλως η μοίρα τους, με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι προδιαγεγραμμένη.

Έτσι η ασφαλτόστρωση στο δρόμο του Πετουσίου, που το συνδέει με την Εγνατία Οδό, είναι ένα έργο χρήσιμο, ειδικά για χωριά σαν αυτό, που είναι απομονωμένα.

Όμως το μεγάλο ζήτημα είναι ότι δεν είχε ληφθεί μέριμνα να συγκρατηθεί ο πληθυσμός και να μη μεταναστεύσει, γιατί, τώρα, είναι αργά για “δάκρυα Στέλλα”.

Αυτό, που μπορεί να συγκρατήσει κάπως ζωντανά τα χωριά αυτά είναι μια προσπάθεια ήπιας αγροτοτουριστικής ανάπτυξης, αλλά πρέπει να υπάρξει μια κινητοποιήση προς την κατεύθυνση αυτή, που δεν είναι καθόλου εύκολη, γιατί και διάθεση δεν φαίνεται να υπάρχει, αλλά και τα δεδομένα είναι πλέον δύσκολα να αλλάξουν. Ωστόσο, τίποτε δεν είναι αδύνατο, αρκεί να υπάρξουν συντονισμένες και μεθοδευμένες παρεμβάσεις.

Η ύπαιθρος είναι το κύτταρο της Ελλάδας και αν σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει γενικότερα οικονομικά προβλήματα οφείλεται κατά ένα μέρος στην εκταταμένη ερήμωση της επαρχίας.

Η.Μ.






Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος στο Πετούσι Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος στο Πετούσι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 12, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.