Αυγουστιάτικη πανσέληνος στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου




Το Υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανώσει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024.

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από πενήντα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ άλλοι τόσοι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

«Σας προσκαλούμε λοιπόν και φέτος για 24η χρονιά να απολαύσετε το φως του φεγγαριού σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, την νύχτα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, τη νύχτα που η Σελήνη θα αστράφτει ολόγεμη» αναφέρει το Υπουργείο!

Οι εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου που προγραμματίζονται από το Υπουργείο θα γίνουν στις 19 Αυγούστου και είναι οι ακόλουθες:

-Aρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 20.00 έως τις 24.00.

-Αρχαιολογικός Χώρος Ελαίας

Θεατρική παράσταση “Φιλοκτήτης”, σε σκηνοθεσία Θ.Λώλιου.

-Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου.

Ώρα έναρξης: 21:00

Η έκθεση του Μουσείου θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από τις 20:00 έως και τις 24:00

-Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης από τις 20.00 έως τις 24.00

-Αρχαιολογικός Χώρος Νεκρομαντείου Ο Χώρος θα παραμείνει ανοικτός, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης από τις 20.00 έως τις 24.00
Αυγουστιάτικη πανσέληνος στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου Αυγουστιάτικη πανσέληνος στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.