Ήπειρος: Σε «κίτρινο» συναγερμό και σήμερα για πυρκαγιές

Ήπειρος: Σε «κίτρινο» συναγερμό και σήμερα για πυρκαγιές




Παραμένει σε υψηλό επίπεδο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη την Ήπειρο σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και σήμερα Τετάρτη .

Σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής στους εθνικούς δρυμούς τα δάση και άλση της περιοχής καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

Η Περιφέρεια Ηπείρου εφιστά την προσοχή στους πολίτες, καλώντας τους να μην προβούν σε καύσεις σκουπιδιών ή χόρτων ,να μην ανάβουν υπαίθριες ψησταριές σε δάση, εθνικούς δρυμούς και γενικότερα χώρους με ξερά χόρτα και να αποφύγουν εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Την ίδια ώρα οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από πρόσκληση του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωαννίνων, συνεχίζουν τις περιπολίες στα δάση της περιοχής.

Στο μεταξύ στην Κόνιτσα καταγράφηκε χθες η μέγιστη θερμοκρασία όλης της χώρας με το θερμόμετρο να φτάνει τους 40,7 βαθμούς Κελσίου ενώ 39 βαθμούς έδειξαν τα θερμόμετρα σε Άρτα και Πρέβεζα .



Ήπειρος: Σε «κίτρινο» συναγερμό και σήμερα για πυρκαγιές Ήπειρος: Σε «κίτρινο» συναγερμό και σήμερα για πυρκαγιές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 14, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.