Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη βραδιά γευσιγνωσίας στους Φιλιάτες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη βραδιά γευσιγνωσίας στους Φιλιάτες



Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Δημάρχου Β. Τζίγκου, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θ. Πιτουλη, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε στους Φιλιάτες, στις 31/07/2024, η πρώτη από τις βραδιές γευσιγνωσίας που διοργανώνουν ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας, ο Δήμος Φιλιατών, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με την υποστήριξης της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Αυτή η σειρά εκδηλώσεων έχει ως στόχο την ανάδειξη των φρέσκων ελληνικών ψαριών και την προώθηση της κουλτούρας κατανάλωσης τους.

Η εκδήλωση προσέφερε στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν υψηλής ποιότητας προϊόντα, προερχόμενα από την Θεσπρωτική ιχθυοκαλλιέργεια, η οποία έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο δυναμικούς και εξωστρεφείς παραγωγικούς τομείς της χώρας.

Με συνοδευτικά ντόπια αγροτικά προϊόντα και κρασιά η γευσιγνωσία αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία που ανέδειξε τη γευστική αριστεία των ελληνικών ψαριών, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να συμβάλλει στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας κατανάλωσης θαλασσινών προϊόντων, τα οποία είναι γνωστά για την υψηλή θρεπτική τους αξία και τα οφέλη τους για την υγεία​.



Οι βραδιές γευσιγνωσίας θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σαγιάδα, Παραλία: Τρίτη 6 Αυγούστου, ώρα 21:30

Κεραμίτσα: Πέμπτη 20 Αυγούστου, ώρα 21:30

Αχέροντας, Παραλία: Σάββατο 31 Αυγούστου, ώρα 21:30

Ηγουμενίτσα, Παραλία: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:30​

Αυτές οι εκδηλώσεις δεν έχουν στόχο μόνο την γευστική ικανοποίηση των παρευρισκομένων αλλά και την ενίσχυση του τοπικού κοινωνικού ιστού και της τοπικής οικονομίας, καθώς προωθούν την τοπική παραγωγή και ενθαρρύνουν την κατανάλωση φρέσκων και υγιεινών προϊόντων​.

Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι οι:
UTC International Transport SA
PRAXIS Fish Feeds
ΔΙΟΠΑΣ Α.Ε.
AQUAHOLDING A.Ε.
Δ. Δούμας & YIOI O.E.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη βραδιά γευσιγνωσίας στους Φιλιάτες Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη βραδιά γευσιγνωσίας στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.