Ανακοίνωση του υποψηφίου προέδρου του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Νικολάου για τις ανεμογεννήτριες

Ανακοίνωση του υποψηφίου προέδρου του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Νικολάου για τις ανεμογεννήτριες



Με αφορμή την ομόφωνη καταψήφιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ηγουμενίτσας ,αναφορικά με την έκφραση γνώμης επί της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο μεταξύ του όρμου Ηγουμενίτσας και του όρμου Πλαταριάς στις θέσεις Σκαλοπούλα και Βελανιδιά θα ήθελα να διατυπώσω τις παρακάτω θέσεις .

Είναι καθήκον και υποχρέωση μου ,ως υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας , να συνταχθώ πλήρως με την ομόφωνη απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, και να δηλώσω την διαθεσιμότητα μου σε σχέση με τις απαιτούμενες μελλοντικές δράσεις και ενέργειες οι οποίες θα προασπίσουν τη βούληση των κατοίκων και επιχειρηματιών του δήμου Ηγουμενίτσας.

Στηρίζουμε αταλάντευτα την συγκεκριμένη απόφαση και εκφράζουμε τη ριζική αντίθεσή μας στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου. Είναι σαφές ότι με τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η δανειοδότηση του πάρκου, είμαστε αντίθετοι. Η τοπική κοινωνία έχει τον πρώτο λόγο και η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί την λαϊκή βούληση.

Όσον αφορά το έργο κάθε αυτό , δεν είμαστε βέβαιοι λόγω του τεράστιου μεγέθους, εάν συμβαδίζει πλήρως με την προστασία του περιβάλλοντος, ή με τις κατευθύνσεις του ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού της χώρας μας, καθώς και εάν η Ηγουμενίτσα χαρακτηρίζεται ως περιοχή αιολικής προτεραιότητας.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι τα οφέλη τα οποία θα προσδώσει στον επιχειρηματικό κόσμου του Δήμου Ηγουμενίτσας είναι ανύπαρκτα. Γνωρίζοντας τις ανάγκες της περιοχής, το εύρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και με δεδομένο ότι η ολιστική υποστήριξη τουριστικών δράσεων αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης της Θεσπρωτίας, οποιαδήποτε επένδυση η οποία υποβαθμίζει το περιβάλλον και αλλοιώνει τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής μας βρίσκει αντίθετους.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο φυσικό και τουριστικό περιβάλλον της περιοχής μας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την προστασία των τοπικών κοινοτήτων και των οικονομικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με τον τουρισμό.
Προφανώς υποστηρίζουμε ενεργά κάθε προσπάθεια για την προώθηση της πράσινης ενέργειας, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα πραγματοποιείται σε τοποθεσίες που δεν πλήττουν το τουριστικό και φυσικό κεφάλαιο του δήμου μας.
Στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας και δεσμευόμαστε για την προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας.
Αντώνης Νικολάου
Υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Ανακοίνωση του υποψηφίου προέδρου του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Νικολάου για τις ανεμογεννήτριες Ανακοίνωση του υποψηφίου προέδρου του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Νικολάου για τις ανεμογεννήτριες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.