Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Ομόφωνα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τον ΟΕΥ Δήμου Ηγουμενίτσας

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Ομόφωνα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τον ΟΕΥ Δήμου Ηγουμενίτσας



Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας ομόφωνα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τον ΟΕΥ Δήμου Ηγουμενίτσας για την ενσωμάτωση του καταργηθέντος ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΟ

Με πρόσχημα την επίτευξη καλύτερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών προς τους δημότες, η Δημοτική Αρχή έφερε προς ψήφιση στο υπερεσιακό συμβούλιο τον νέο ΟΕΥ (οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας) του Δήμου Ηγουμενίτσας. Το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε 26 Ιουνίου 2024 ,όπου μερίδα εργαζομένων από χώρους των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ εξέφρασαν τις αντιρρήσεις –ενστάσεις τους για το προσχέδιο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς κιόλας τις κατέθεσαν και εγγράφως και υπογεγραμμένες.

Ύστερα από αυτό, η Δημοτική Αρχή εκ του πονηρού ,εμπαίζοντας τους εργαζόμενους όλους αλλά και νομίζοντας πως θα ξεγελάσει και θα υποτιμήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, επέλεξε να δημοσιευτεί στη Διαύγεια τον ΟΕΥ στις 31 Ιουλίου και ώρα 13:21μμ. Τελευταία εργάσιμη ημέρα για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ ώστε να μην ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να μην αντιδράσουν. Πλανάται πλάνη οικτρά ο δημιουργός της σκέψης και της πράξης αυτής.

Το συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο δε φιμώνεται ,όχι μόνο δεν απαξιώνεται αλλά ενωμένο και δυνατό ,μάχιμα υπερασπίζεται την ελευθερία, την δημοκρατία και την εργασία καθώς και το δικαίωμα του λόγου και της κριτικής κάθε συναδέλφου και κάθε συνδικαλιστικού οργάνου προς αυθαιρετούντες πολίτικους προϊσταμένους κάθε επιπέδου.

Είναι ανεπίτρεπτη, πονηρή και δόλια η πράξη αυτή της Δημοτικής Αρχής προς τους εργαζόμενους και τον Σύλλογο μας.

Η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει, ότι με τη συγχώνευση των υπηρεσιών θα γίνει αποτελεσματικότερη η λειτουργία των υπηρεσιών. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι αρμοδιότητες παραμένουν, δεν συγχωνεύονται ούτε συρρικνώνονται. Αυτό που στην πραγματικότητα αλλάζει είναι ότι το εν προσωπικό θα υπερχρεώνεται και επισήμως με επιπλέον εντολές και θέματα.

Ταυτόχρονα με αυτή την εντατικοποίηση, η Δημοτική Αρχή θα χρησιμοποιήσει τη νομοθεσία για τη στοχοθεσία και την αξιολόγηση ώστε να είναι σε θέση να πιέζει τους εργαζόμενους που αντικειμενικά δεν θα μπορούν πλέον να βγάλουν σε πέρας τον όγκο εργασίας, να τιμωρεί αυτούς που τελικά δεν τα καταφέρνουν αλλά και να στοιχειοθετεί κατά το δοκούν ιδιωτικοποιήσεις

Γίνεται φανερό ότι οι Ο.Ε.Υ αποτελούν μια ευέλικτη προσαρμογή κατά Δήμο με κοινό στόχο να υπηρετείται η επιχειρηματική τους δράση, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, η αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, η ανατροπή - διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η ιδιωτικοποίηση των έργων και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών. Θα αποτελέσουν τη δαμόκλεια σπάθη υποχρεωτικών μετατάξεων και απολύσεων.

Αποδεικνύεται ότι ο στόχος τελικά, δεν είναι η αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά η απαξίωση και αποδυνάμωσή τους με αποτέλεσμα την ευκολότερη μετάβαση στις ιδιωτικοποιήσεις.

Στο διά ταύτα

Θεωρούμε ότι οι παιδικοί σταθμοί θα έπρεπε να έχουν ξεχωριστή Δ/ση, ομοίως και η Τρίτη ηλικία.

Πιστεύουμε πως ο κλάδος των παιδαγωγών αδικείται όταν μπορούν να προΐστανται οι ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης παιδικής ηλικίας στην Υποδιεύθυνση και σε τμήματα ενώ δε μπορούν να προΐστανται στην Διεύθυνση ενώ υπάρχει απόλυτη συνάφεια.

Ως εκ τούτου ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας ομόφωνα αποφάσισε την Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024 και καταψήφισε την εισήγηση που κατατέθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τους κάτωθι λόγους:

Δεν έχει περάσει η τροποποίηση του ΟΕΥ από τη Δημοτική επιτροπή

Δεν υφίσταται Υποδιεύθυνση σαν διοικητική μονάδα στον κώδικα Δήμων και κοινοτήτων

Δεν υφίσταται ίση μεταχείριση μεταξύ των συναδέλφων και δεν λαμβάνεται υπόψη το δικαίωμα των υπαλλήλων για υπηρεσιακή εξέλιξη στην Δ/νση Προσχολικής Αγωγής, παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεας Γενιάς ενώ υφίσταται σε Υποδιεύθυνση και τμήματα.

Στην σελίδα 79 & 80 Του σχεδίου του ΟΕΥ δεν αποτυπώνεται η οργανική μονάδα της διοικητικής υποστήριξης ενώ καταγράφονται οι αρμοδιότητές της.

Το ωράριο των οκτώ (8) ωρών για τους Παιδαγωγούς Πρώιμης παιδικής ηλικίας δεν έχει κανένα λόγο να καταγράφεται ως τροποποίηση του Οργανισμού

Τα ΚΔΑΠ κακώς έχουν περιληφθεί στην παρούσα τροποποίηση του ΟΕΥ διότι ανήκουν στη Δ/νση πρόνοιας και αν υφίστατο ανάγκη αυτή θα έπρεπε να αποτυπωθεί στη γενικότερη τροποποίηση του Δήμου που θα ακολουθήσει. Σε κάθε περίπτωση το ωράριο των ΚΔΑΠ δεν ακολουθεί το ωράριο των παιδικών σταθμών, συνεπώς δε μπορούν να ελέγχονται από τον εκάστοτε προϊστάμενο παιδικού σταθμού.

Θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί Δ/νση παιδικών σταθμών και Δ/νση τρίτης ηλικίας, τόσο για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών που υποστηρίζουν τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας, όσο και για τον μεγάλο αριθμό υπηρετούντων υπαλλήλων στις υπηρεσίες αυτές και την υπαλληλική τους εξέλιξη.

Στη σελίδα 21 σχεδίου ΟΕΥ, στις αρμοδιότητες τμημάτων η επιλογή των φιλοξενούμενων παιδιών και η χρήση τροφείων δεν πραγματοποιείται από τον εκάστοτε προϊστάμενο παιδικού σταθμού αλλά από την γενικότερη διοικητική υποστήριξη της υπηρεσίας και της Δ/νσης οικονομικών υπηρεσιών αυτών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας θα προσφύγει κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) για την ενσωμάτωση καταργηθέντος ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΟ

                                            Για το Δ.Σ. 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                            ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Ομόφωνα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τον ΟΕΥ Δήμου Ηγουμενίτσας Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Ομόφωνα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τον ΟΕΥ Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.