Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για Ιαματικά Λουτρά

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για Ιαματικά Λουτρά




Η πορεία των έργων που υλοποιούνται μέσω του Προγράμματος Interreg και ο ευρύτερος σχεδιασμός για τα Ιαματικά Λουτρά του Δήμου Κόνιτσας, εξετάστηκαν σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παπασπύρου, Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συγκεκριμένα έγινε αναλυτική παρουσίαση των έργων και των προγραμματιζόμενων δράσεων και ευρεία συζήτηση για τις προοπτικές που δημιουργούνται για την ακριτική περιοχή μέσω της αξιοποίησης των ιαματικών λουτρών Καβασίλων, Αμαράντου και Πυξαριάς, με χρηματοδοτικό «όχημα» την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ).

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, αναλύοντας τον προγραμματισμό της Περιφέρειας, εξήγησε ότι επιδίωξη είναι να ενοποιηθεί ο χώρος των Ιαματικών Λουτρών και παράλληλα να υποστηριχθεί η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής των Μαστοροχωρίων.

Δεν έκρυψε ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που έχει αρκετές δυσκολίες, παρά ταύτα όμως η Περιφέρεια θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να υλοποιηθεί και να καταστεί έτσι η περιοχή της Κόνιτσας, ως το μεγαλύτερο κέντρο ιαματικών λουτρών στα Βαλκάνια.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου τόνισε ότι είναι αυτονόητη η συνεργασία και η στήριξη του Δήμου στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου, εκφράζοντας και αυτός με τη σειρά του την πίστη του, πως η πραγματοποίηση του φιλόδοξου σχεδιασμού θα προσδώσει προοπτική ανάπτυξης στην ακριτική περιοχή, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.
Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για Ιαματικά Λουτρά Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για Ιαματικά Λουτρά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.