Βούλιαξε η Πάργα με την βαρκαρόλα και τα βεγγαλικά!

Βούλιαξε η Πάργα με την βαρκαρόλα και τα βεγγαλικά!




Ξεχωριστό ήταν για την Πάργα και για χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου.

Τα «Παργινά» οι εκδηλώσεις που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο ως ένα κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσης της περιοχής, έδωσαν το δικό τους χρώμα στην γραφική κωμόπολη της Ηπείρου και ένωσαν όλους σε ένα μοναδικό θέαμα.

Ο Δήμος της Πάργας με την συνδρομή της τοπικής κοινωνίας αναβίωσε την «βαρκαρόλα» το έθιμο το οποίο αναπαριστά την επιστροφή των Παργινών και των Ιερών Κειμηλίων στην ελεύθερη πλέον πόλη της Πάργας, αφού σύμφωνα με την ιστορία της πόλης, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την Πάργα, όταν αυτοί πουλήθηκε από τους Άγγλους στον Αλή Πασά το 1819.









Σειρές από πλεούμενα στολισμένες με ενετικά φανάρια, έφτασαν στο λιμάνι, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχεται με εορτασμούς και πυροτεχνήματα.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς είχε καλωσορίσει όλους και είχε ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν για την διοργάνωση των εκδηλώσεων ενώ στη συνέχεια ξεδιπλώθηκε η ιστορία της περιοχής… Η πώληση της Πάργας το 1819 συγκλόνισε την τότε Ευρώπη, συγκίνησε και ενέπνευσε Έλληνες και ξένους.. Οι Παργινοί εγκατέλειψαν την πουλημένη πατρίδα τους παίρνοντας μαζί τους τα ιερά και τα όσια και τα οστά των προγόνων τους!

Επέστρεψαν όταν η πατρίδα τους ελευθερώθηκε.. Κι αυτή την επιστροφή γιορτάζουν στην καρδιά του καλοκαιριού παρουσία χιλιάδων ντόπιων και ξένων.

Πηγή epiruspost.gr
Βούλιαξε η Πάργα με την βαρκαρόλα και τα βεγγαλικά! Βούλιαξε η Πάργα με την βαρκαρόλα και τα βεγγαλικά! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.