Δρέπανο: Η μεγαλύτερη παραλία της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δρέπανο: Η μεγαλύτερη παραλία της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Τέσσερα χιλιόμετρα αμμουδιάς δίπλα σε μια ρηχή και σχεδόν πάντα ζεστή θάλασσα, δίπλα στο πράσινο συνιστούν ένα ειδυλλιακό τόπο διακοπών. Το Δρέπανο Θεσπρωτίας.
Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασιλική Γκόρου, έχει κάθε λόγο να παρουσιάζει ένα χώρο που μπορούν να απολαύσουν όλοι.
Ο Παναγιώτης Νταής, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αναφέρει μετά από 23 χρόνια η παραλία Δρεπάνου περιήλθε στην διαχείριση του δήμου Ηγουμενίτσας. Ένα τοπόσημο για την Θεσπρωτία, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, καλυμμένη με ναυαγοσώστες, με επτά θέσεις ανάπτυξης ομπρελών και καθισμάτων, αλλά και με ελεύθερο χώρο για εκείνους που επιθυμούν να αποφύγουν την καταβολή χρημάτων για ενοικίαση.
Εστιατόριο, κάμπινγκ και χώρος για αθλητικές εκδηλώσεις, όπως και παρκινγκ, διασφαλίζουν ξεκούραστες, ξένοιαστες και πλούσιες σε δραστηριότητες διακοπές.
Όπως λέει ο κ. Νταής αναμένεται η χρηματοδότηση από το υπουργείο τουρισμού και το ταμείο ανάκαμψης για να αναπτυχθούν έτι περαιτέρω οι υποδομές παροχής υπηρεσιών, ειδικά και για τα ΑμΕΑ.
Μια κάμψη στην τουριστική κίνηση είναι αναμενόμενη και δικαιολογημένη από τις διεθνείς συγκυρίες, αλλά οι επιχειρηματίες του τουρισμού είναι ικανοποιημένοι καθώς η περιοχή μπήκε στον τουριστικό και αναπτυξιακό χάρτη μετά την κατασκευή και την σύνδεση της Εγνατίας οδού. 
Σύμφωνα με τον κ. Νταή, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στην Πέρδικα της Θεσπρωτίας ένα φεστιβάλ με θέμα το ελαιόλαδο, όπου θα συμμετέχουν παραγωγοί από την δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.


Δρέπανο: Η μεγαλύτερη παραλία της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Δρέπανο: Η μεγαλύτερη παραλία της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 01, 2024 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στην κ Γκόρου όπου τουλάχιστον μέσα από το βιντεοληπτικό υλικό μας παρουσιάζει έστω και έμμεσα την εκτεταμένη διάβρωση του Δρεπάνου και την εξαφάνιση των αμμοθινών. Έτσι οι επόμενες γενιές που δε θα δουν το Δρέπανο όπως τον ζήσαμε εμείς θα κρίνουν την "αναγκαιότητα" για την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Τουρισμού για "καλύτερες" τουριστικές υποδομές.
    Βέβαια θα μπορούσε να ρωτήσει τον κύριο Δήμαρχο η κα Γκόρου, αν ζήτησε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος κ Ενέργειας κάποια χρηματοδότηση για τη διάσωση του Δρεπάνου από την εκτεταμένη διάβρωση ή εάν τελικά τα φράγκα του σήμερα μπορούν να υπονομεύουν απροκάλυπτα το μέλλον επόμενων γενεών.
    ΥΠ Η καταστροφή του Δρεπάνου θα επιστρέψει την εισχώρηση θαλασσινών νερών τόσο στα υπόγεια ύδατα όσο και στον πολύτιμο κάμπο. Αλλά αυτό δε χρειάζεται να μας ανησυχεί, θα το λύσουν τα παιδιά μας που θα πούνε το νερό νεράκι και το φαΐ φαγάκι και θα μας λούζουν με "ευχές" και με το δίκιο τους.
    ΥΠ Καλό θα ήταν να μας πει η κα Γκόρου αν πρόσεξε ότι ο ποδηλατόδρομος (γεφύρι της Άρτας) δεν έχει από τη μεριά της θάλασσας προστατευτικά κάγκελα για την ασφάλεια των χρηστών (τον χρησιμοποιούν καθημερινά και παιδιά) και πόσο αυτό μπορεί να προάγει το "τουριστικό προϊόν" Δρέπανο Ηγουμενίτσας.
    ΥΠ Υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν είδε, αλλά τα παραπάνω είναι εντελώς τραγικά για να τα αποφύγεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.