ΕΕΕΔ Καναλακίου: Να συντηρηθεί και να διορθωθεί το γρηγορότερο το μονοπάτι Πηγές Αχέροντα – Πύλες Άδη

ΕΕΕΔ Καναλακίου: Να συντηρηθεί και να διορθωθεί το γρηγορότερο το μονοπάτι Πηγές Αχέροντα – Πύλες Άδη




Στην επιχείρηση ευρέσεως και διάσωσης των τριών Ελλήνων πεζοπόρων συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή μέλη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) Καναλακίου το Σάββατο 17 Αυγούστου στο μονοπάτι Πηγές του Αχέροντα – Πύλες του Άδη.

Οι τρεις πεζοπόροι έστειλαν μέσω του 112 έκκληση για βοήθεια καθώς αδυνατούσαν να συνεχίσουν και να απεγκλωβιστούν από το μονοπάτι, ενώ σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά είχαν πάθει αφυδάτωση ενώ οι δύο εμφάνισαν πληγές στα πόδια τους λόγο ακατάλληλων παπουτσιών.

Η ανταπόκριση δύο έμπειρων διασωστών – μελών της ομάδας Διάσωσης Καναλακίου στο κάλεσμα του διοικητή της Π.Υ. Πάργας Βασίλη Γιάννου προκειμένου να συμβάλλουν ώστε οι πεζοπόροι να βρεθούν υγιείς και να μεταφερθούν με ασφάλεια, ήταν άμεση.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΕΕΔ Καναλακίου, η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε 12 ώρες, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα από τα δύο σημεία εκκίνησης του μονοπατιού και είχε αίσιο τέλος.

Σύμφωνα με την ΕΕΕΔ Καναλακίου, το συγκεκριμένο μονοπάτι από την Σκάλα της Τζαβέλαινας προς τις Πύλες του Άδη και αμφίδρομα είναι δύσβατο και πολύ επικίνδυνο. Υπάρχουν σημεία που έχουν χαλάσει και το μονοπάτι κόβεται απότομα σε αρκετά σημεία που το καθιστά απροσπέλαστο και μη επισκέψιμο.

Τονίζει επίσης ότι το μονοπάτι πρέπει να συντηρηθεί και να διορθωθεί το γρηγορότερο με όλα τα κατάλληλα μέσα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια ή χειρότερα περιστατικά και προσθέτει πως, έως ότου, όμως, το εν λόγω μονοπάτι αποκατασταθεί πρέπει επειγόντως να σημανθεί ως ακατάλληλο για πεζοπορία και από τα δύο σημεία εκκίνησης και να κοινοποιηθεί επισήμως από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τέλος κάνει έκκληση σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη φύση πεζοπορώντας ας ξεκινήσουν με εύκολα και μικρά μονοπάτια και πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εποχή.

ΕΕΕΔ Καναλακίου: Να συντηρηθεί και να διορθωθεί το γρηγορότερο το μονοπάτι Πηγές Αχέροντα – Πύλες Άδη ΕΕΕΔ Καναλακίου: Να συντηρηθεί και να διορθωθεί το γρηγορότερο το μονοπάτι Πηγές Αχέροντα – Πύλες Άδη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.