Σκουπίδια στα Σύβοτα: Ευθύνες από ΟΛΗΓ και Δημοτική Αρχή (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σκουπίδια στα Σύβοτα: Ευθύνες από ΟΛΗΓ και Δημοτική Αρχή (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης, καταγράφεται μια θλιβερή εικόνα από τα τουριστικά Σύβοτα του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Η πολυσύχναστη παραλία του χωριού, όπου αράζουν καθημερινά δεκάδες πολυτελή σκάφη, βρίσκεται γεμάτη με παρατημένα σκουπίδια. 
Οι εικόνες αυτές είναι καθημερινές και αποτυπώνουν μια ανεπιθύμητη πραγματικότητα που υπονομεύει την τουριστική εμπειρία και το περιβάλλον της περιοχής.
Οι φωτογραφίες δείχνουν σωρούς από σκουπίδια, πλαστικές σακούλες και διάφορα απορρίμματα να παραμένουν στο πλακόστρωτο της παραλίας. 


Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των λιμένων και των παραλιών που εξυπηρετούν τα πολυτελή σκάφη. Η κατάσταση που καταγράφεται στις φωτογραφίες δείχνει μια σοβαρή αμέλεια από την πλευρά του ΟΛΗΓ, ο οποίος φαίνεται να μην έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την καθαριότητα και την υγιεινή των χώρων αυτών.
Ο ΟΛΗΓ οφείλει να οργανώσει τακτικούς καθαρισμούς, να εγκαταστήσει επαρκείς κάδους απορριμμάτων και να εξασφαλίσει την απομάκρυνση των σκουπιδιών σε τακτά χρονικά διαστήματα. 
Η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας επίσης φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι των Συβότων. 
Παρόλο που η διαχείριση των λιμένων εμπίπτει στον ΟΛΗΓ, η δημοτική αρχή οφείλει να επιβλέπει και να συνεργάζεται με τον ΟΛΗΓ για τη διασφάλιση της καθαριότητας στους δημόσιους χώρους.
Η κατάσταση αυτή απαιτεί άμεση παρέμβαση από τον ΟΛΗΓ και τη δημοτική αρχή. Η οργάνωση και ο τακτικός καθαρισμός των παραλιών, η τοποθέτηση περισσότερων κάδων απορριμμάτων  είναι απαραίτητες ενέργειες.
Η διατήρηση της καθαριότητας στις παραλίες των Συβότων δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά και ουσιαστικής προστασίας του περιβάλλοντος και της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής.  Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν άμεσα για να διασφαλίσουν ότι οι πανέμορφες αυτές περιοχές θα παραμείνουν καθαρές και φιλόξενες για τους επισκέπτες και τις μελλοντικές γενιές.

Σκουπίδια στα Σύβοτα: Ευθύνες από ΟΛΗΓ και Δημοτική Αρχή (+ΒΙΝΤΕΟ) Σκουπίδια στα Σύβοτα: Ευθύνες από ΟΛΗΓ και Δημοτική Αρχή (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 11, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.