ΕΣΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΕΣΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις




Πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ θα έχουν σύντομα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με δυναμικότητα 20 – 50 εργαζομένων. Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα την προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με τίτλο «Σχέδια προσαρμογής μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Με την προκήρυξη θα καθοριστούν οι τελικοί όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα ΕΣΠΑ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της οργανωτικής λειτουργίας.

 Ειδικότερα, το πρόγραμμα εστιάζει στην ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων που προάγουν:
Την «πράσινη» διαχείριση,
τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό,
την εξωστρέφεια,
τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του προσωπικού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σημαντικό, καθώς:
Ενισχύει τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Σε μια εποχή όπου οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, όπως η ψηφιακή μετάβαση, η ανάγκη για περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, το πρόγραμμα αυτό παρέχει τους απαραίτητους πόρους και τα κατάλληλα εργαλεία για να προσαρμοστούν και να αναπτυχθούν.
Δίνει έμφαση σε τομείς όπως η «πράσινη» διαχείριση και η ψηφιακή αναβάθμιση, οι οποίοι είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημιουργία πιο ανθεκτικών και προσαρμοστικών επιχειρήσεων. Αυτό όχι μόνο βοηθά στη βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητάς τους, αλλά και τις προετοιμάζει για τις μελλοντικές προκλήσεις και ευκαιρίες σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.
Συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, κάτι που είναι κρίσιμο για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Συνολικά, το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσφέρει ένα πολύτιμο στήριγμα, ενισχύοντας την ικανότητα των εταιρειών αυτών να καινοτομούν και να παραμένουν ανταγωνιστικές.
ΕΣΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΕΣΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.